בירור | איך אפשר להגן על הקובץ משינויים לא רצויים
-
בעת יצירת עותק בקובץ שיטס
איך ניתן להגן על המסמך מביצוע שינויים, כמו בקובץ המקורי [כשאני משתף אנשים- שאינם יכולים לעשות שינויים]
או עכ"פ שיהיה איזה הגנה אפילו אם יהיה אפשר לפתוח אותה בקלות, רק שאנשים לא יסתבכו- ולא יעשו טעויות ושינויים בקובץ? (אולי איזה התראה בתאים שלא אמורים לעשות בהם שינוי?) -
@טופטופיסט כתב בבירור | איך אפשר להגן על הקובץ משינויים לא רצויים:
זה טוב בשבילך או שאתה רוצה שיצטרכו להזין קוד?
מצויין לי.
אני לא מחפש שלא יעתיקו את תוכן הקובץ, רק פשוט שאנשים לא יסתבכו עם זה.
-
כנס לנתונים>הגנה על גיליונות וטווחים>לבחור ב-גליון>הגדרת הרשאות>הצגת אזהרה
אם ככה, זה בא על חשבון הגנה מפני שיוניים של משתמשים אחרים.
אין אפשרות גם לזה וגם לזה? [לא באמת כ"כ חשוב- כי אין הרשאת גישה לאף אחד]יש עוד אופציה? (עם קוד?)
-
@תלת-פאזי כתב בבירור | איך אפשר להגן על הקובץ משינויים לא רצויים:
יש עוד אופציה? (עם קוד?)
גם, הוא נותן את האזהרה רק אחרי השינוי לפני השמירה, הייתי מעדיף [בשביל הנוחות] שהוא יתריע מיד כשמנסים לשנות תא שלא מאושר [וכמו בתא שמוגבל בנתונים- שאי אפשר לשנות אותו או שהוא נותן אזהרה (כמו שעשיתי לו בתאים :F27:32)]
-
@תלת-פאזי
תוסיף סקריפט משוייך לגליון (אם אתה לא יודע איך עושים את זה תעדכן)תמחק הכל ותכתוב את זה:
function onEdit(e) { var sheet = e.range.getSheet(); var protectedRange = sheet.getRange("A1:B2"); // כאן זה הטווח של ההגנה var editedRange = e.range; var password = "1234"; // כאן תכתוב את הסיסמה if (protectedRange.getRow() <= editedRange.getRow() && protectedRange.getRow() + protectedRange.getNumRows() >= editedRange.getRow() && protectedRange.getColumn() <= editedRange.getColumn() && protectedRange.getColumn() + protectedRange.getNumColumns() >= editedRange.getColumn()) { var ui = SpreadsheetApp.getUi(); var response = ui.prompt('הזן את הסיסמה:', ui.ButtonSet.OK_CANCEL); var button = response.getSelectedButton(); var text = response.getResponseText(); if (button == ui.Button.OK && text == password) { // הסיסמה נכונה, אפשר להמשיך לערוך } else { ui.alert('הסיסמה שגויה. אין אפשרות לבצע שינויים.'); e.range.clearContent(); } } }
תשנה לפי הצרכים שלך את הסיסמה ואת הטווח של התאים שעליהם אתה רוצה להגן.
-
(אם אתה לא יודע איך עושים את זה תעדכן)
רוב תודות ל@טופטופיסט על עזרתו הרבה במשך שעות ארוכות לסדר את נעילת הקובץ למנוע שינויים לא רצויים.