בעיה | נרטב לי הטלפון קשות
-
היי אשמח לעזרה
קרה לי הדבר הכי הזוי בעולם
יש לי טלפון שיומי חצי טאצ F22 כבר יותר משנה ועובד לי פצצה
לפני שבוע בערך הנחתי אותו בצד והלכתי לישון
בבוקר אני מגלה שהטלפון מלא מים
מסתבר שבדיוק בנקודה שהנחתי אותו התחיל המזגן לטפטף באמצע הלילה
פשוט הזוי, כל הלילה המזגן טפטף בדיוק בנקודה של הטלפון!!
קיצער מיד כשראיתי את זה ניגבתי כמה שאפשר, הוצאתי את הסים, המסך דלק.
ניסתי לכבות את הטלפון ולא היה אפשר הוא נכבה ונדלק לבד כל 5 שניות בערך
שמתי אותו באורז תוך כדי שהוא ממשיך להדלק ולהכבות במשך כמה שעות עד שכנראה נגמר הבטריה
וזהוו כל כמה שעות הוצאתי וניסתי לבדוק מה קורה ואם נדלק
פעם אחת חיברתי לחשמל ונדלק סימון של הטענה אבל אחר כך כבר לא אז הפסקתי להטעין והחזרתי לאורז
מאז אי חדש
יש סיכוי שהטלפון יחזור לחיים?
יש תקווה לטלפון שלי? -
כאמור לא מדליקים פלאפון כשנרטב זה יכול לעשות קצר, ולעניינינו אני פותח את המכשיר מדליק עליו מפזר חום מכל כיון שעה וזה על פי רוב חוזר לחיים וזה ההמלצה הכי טוב
-
@gyhgyh כמו שכתבו לך כאן- הטעות הכי גדולה- זה הסקרנות האם הוא עובד,
ולאחר ששמו באורז וכדו'- האם כבר ניתן להפעיל.שני הטעויות האלו הם האויבים מס' 1 של טלפון שנרטב, כי ברגע שיש מים בפנים כל רגע וכל פעולה יכולה לגרום לקצר, ולתקלה עד כדי מצב בלתי הפיך!!!
לכן להבא, דבר ראשון מיד להוציא את הבטריה, לא משנה אפילו אם הטלפון עדיין עובד מצויין ואפילו אם אתה חייב שיחה קריטית קצרה- אם הטלפון שווה לך יותר מתוכן השיחה- תוציא בטריה, ואל תחזיר אותה- עד לווידוא מוחלט של ייבוש סופי גם בפנים המכשיר.
השיטות לייבוש:
- אורז- למשך מס' ימים
- מייבש כביסה/ מפזר חום וכדו'- לזמן קצר ובזהירות מירבית מחימום יתר.
- פתיחת המכשיר- וניגוב ידני של כל הלוח ותאי המסתור שבפנים.
רק לאחר וידוא מוחלט של ייבוש מלא, ניתן להחזיר את הסוללה> להגיד פרק תהילים+ בקשה מבורא עולם כל יכול> לנסות להדליק
כמובן כל האמור כאן, זה תלוי בשוויו של המכשיר- מול הצורך והדחיפות לשיחה/ סקרנות -
מעניין למה אף אחד לא הזכיר את השיטה הכי טבעית ויעילה
להניח את המכשיר בשמש יומיים -
@ראובן-שבתי כי זה פחות מסתבר שיעזור (אומנם גם במקרר הוא יכול להתייבש אבל הסיכוי היותר גדול זה לשים בייבוש או (למי שמאמין) באורז וכדו')
-
@mefateach כתב בבעיה | נרטב לי הטלפון קשות:
כי זה פחות מסתבר שיעזור
אתה טועה
אתה מזכיר את אורז ומקרר (ממתי מקרר מייבש יש לי שם בקבוקי מים אף פעם הם לא מתרוקנים) אופצייה ושמש לא אופציה?
עולם הפוך ראיתי
שמש הוא המייבש הכי טוב שיש
שים שלולית מים בחצר הבית תגיד לי כמה זמן לקח לו להתייבש בשמש
לאחר מכן תעשה שלולית חדשה (כשאין שמש) ותכניס שם אורז תגיד אם התוצאה אותה תוצאה
ספוילר: אתה תצחק על מי שאמר לך שאורז סופח מים (הוא סופח לחות, לא מים, ההבדל ביניהם מאוד גדול)
(כמובן שמייבשים כמו מכונת ייבוש פן וכדו' גם עוזר, הבעיה שזה יכול לעשות נזק בגלל חום גדול ולא מווסת משא"כ שמש)נ.ב. כמובן שזה אחרי נסיון ארוך, אחרי טבילת כלים חשמליים אני שם יומיים בשמש מעולם לא היתה לי תקלה במכשיר, וכמובן שטבילת כלי בתוך מקווה מים מדובר על הרבה מאוד מים שמתייבשים להם כלא היו
-
@ראובן-שבתי כתב בבעיה | נרטב לי הטלפון קשות:
אחרי טבילת כלים חשמליים אני שם יומיים בשמש מעולם לא היתה לי תקלה במכשיר
אין אפשרות להשוות כלים חשמליים לאלקטרוניים
הפעולה הכי מומלצת זה אמבטיית Ultra sonic
-
@משחזר-מידע כתב בבעיה | נרטב לי הטלפון קשות:
אין אפשרות להשוות כלים חשמליים לאלקטרוניים
נסיתי גם על אלקטרוני שנרטב
ההשוואה היא נכונה כלפי מה מייבש הכי טוב עם הכי פחות נזק -
ראיתי באיזה מקום שכתוב שכל האמצעי חימום שמייבשים זה לא טוב כי זה גורם למים להתאדות ולהתפזר בכל המכשיר בעצם
ואמרתם פה לפתוח את הטלפון, אבל הטלפון שיש לי זה לא טלפון שאפשר לפתוח ולהוציא את הבטריה
אז מה לעשות?
לבנתיים הטלפון באורז כבר כמעט שבוע, להוציא? -
@gyhgyh כתב בבעיה | נרטב לי הטלפון קשות:
ראיתי באיזה מקום שכתוב שכל האמצעי חימום שמייבשים זה לא טוב כי זה גורם למים להתאדות ולהתפזר בכל המכשיר בעצם
אתה מתכוון לעשות מבחוץ לא?
איך זה יפזר את המים?ואמרתם פה לפתוח את הטלפון, אבל הטלפון שיש לי זה לא טלפון שאפשר לפתוח ולהוציא את הבטריה
אפשר ואפשר
אז מה לעשות?
לבנתיים הטלפון באורז כבר כמעט שבוע, להוציא?אני חושב שתנסה לפתוח קודם!
מניסיון זה עוזר!!!