בירור | האם הבינה מלאכותית ב-א-מ-ת שומרת עלינו מידע?
-
האם הבינה מלאכותית ב-א-מ-ת שומרת עלינו מידע?
לפני כמה דקות ביקשתי מchat gpt מיודענו, לכתוב לי קוד php פשוט לשליחת מייל. (עזבו את זה שהוא נתן לי קוד מחורטט שלא יעבוד לעולם), אבל הוא נתן איזשהוא פונקצייה בphp ש"אמורה" לשלוח מייל. הוא הסביר קצת, קצת מלל וזה...
פתאום, אני קולט שהוא מוסיף איזה משהו לא קשור בעליל לנושא, שמבוסס ככל הנראה על מידע אישי שלי, תקלטו:
מדגיש:
בהשראת הרבי מלובביץ', שאמר "עשה כל שביכולתך להאיר את העולם", תוכל להשתמש בכלים כמו שליחת מייל כדי לשמור על קשר טוב יותר עם אנשים, לעדכן ולשמח אותם!אני כחבדני"ק תוהה על ההקשר המוזר הזה שעשה gpt, בין מידע אישי עליי (כנראה הבין שאני חבדני"ק), לבין בקשת קוד פשוטה של php..
אוקי, אז ניסיתי את המובן מאליו, כתבתי לו דבר פשוט:
לכו תדעו מה gpt יודע עליכם, ומה הוא שומר בתיק שלכם...
ואולי זה בכלל קיום היעוד: "אבן מקיר תזעק".. -
@LEVI-H כתב בבירור | האם הבינה מלאכותית ב-א-מ-ת שומרת עלינו מידע?:
האם הבינה מלאכותית ב-א-מ-ת שומרת עלינו מידע?
לפני כמה דקות ביקשתי מchat gpt מיודענו, לכתוב לי קוד php פשוט לשליחת מייל. (עזבו את זה שהוא נתן לי קוד מחורטט שלא יעבוד לעולם), אבל הוא נתן איזשהוא פונקצייה בphp ש"אמורה" לשלוח מייל. הוא הסביר קצת, קצת מלל וזה...
פתאום, אני קולט שהוא מוסיף איזה משהו לא קשור בעליל לנושא, שמבוסס ככל הנראה על מידע אישי שלי, תקלטו:
מדגיש:
בהשראת הרבי מלובביץ', שאמר "עשה כל שביכולתך להאיר את העולם", תוכל להשתמש בכלים כמו שליחת מייל כדי לשמור על קשר טוב יותר עם אנשים, לעדכן ולשמח אותם!אני כחבדני"ק תוהה על ההקשר המוזר הזה שעשה gpt, בין מידע אישי עליי (כנראה הבין שאני חבדני"ק), לבין בקשת קוד פשוטה של php..
אוקי, אז ניסיתי את המובן מאליו, כתבתי לו דבר פשוט:
לכו תדעו מה gpt יודע עליכם, ומה הוא שומר בתיק שלכם...
ואולי זה בכלל קיום היעוד: "אבן מקיר תזעק"..אני ממש לא חושב שזה נקרא לאסוף עליך מידע
הוא בסה״כ שומר את המידע אצלו כדי לעזור לך יותר ביעילות -
@מתושלח-הבבלי ייתכן בהחלט. אבל בסופו של דבר הוא יוצר עליך מסד נתונים קטן. סתם בשביל המודעות..
-
@מתושלח-הבבלי ייתכן בהחלט. אבל בסופו של דבר הוא יוצר עליך מסד נתונים קטן. סתם בשביל המודעות..
והרבה יותר מזה.
אתה משתף אותו שאתה מחפש חומר על XZY מחר אם אני רוצה לקנות עליך מידע אני אולי אוכל לרכוש מהחברה או ממישהו שיפרוץ את המסד ויראה לפי מזהה כלשהו שלך [אולי MAC/IP? אוכה"ג] את כל מה שיש לו לומר עליך כל מה ששאלת אי פעם וזה אומר הרבה דברים על הבן אדם...
-
בסופו של דבר הוא יוצר עליך מסד נתונים קטן.
מסד נתונים שכנראה לא משותף עם אף אחד, ואתה גם יכול לנהל אותו ולמחוק "זכרונות" שלו עליך, ואתה גם יכול לכבות לגמרי את אופציית הזיכרון הזאת שלו.
-
@jelly
אבל אתה אף פעם לא יכול לדעת את האמת...גם אחרי שאתה מוחק את הזיכרון וכל המידע שיש לו עליך נמחק, אפילו כשאתה שואל אותו לגביך והוא עונה לך שהוא לא יודע,
זה עדיין לא אומר שהוא לא יודע...אולי הוא מתוכנת לזכור אם אתה מעוניין שהבינה תאגור עליך מידע או לא,
והוא מגיב בהתאם... -
@יוסף-אלחנן
ב-ד-י-ו-ק!זה תמונה של אמצע השיחה
כתוב מפורש שהזיכרון עודכן.
-
@טופטופיסט
אם תלחץ על זה תראה מה עודכן לו בזכרוןרק עכשיו ראיתי שהטיפ... כתב לך במפורש מה הוא שכח
-
@טופטופיסט כתב בבירור | האם הבינה מלאכותית ב-א-מ-ת שומרת עלינו מידע?:
כתוב מפורש שהזיכרון עודכן.
ודאי, ודאי,
הוא זוכר טוב מאוד שאמרת לו לשכוח את א' וב' וג'
תנסה עכשיו גם לבקש ממנו לשחזר את מה שהוא שכח... -