עזרה | יתכן שנפלתי לפישינג: מה עושים עכשיו? מדליקים את המחשב או לא?
-
@חוש-טכני כתב בעזרה | יתכן שנפלתי לפישינג: מה עושים עכשיו? מדליקים את המחשב או לא?:
@ישראל-142 כתב בעזרה | יתכן שנפלתי לפישינג: מה עושים עכשיו? מדליקים את המחשב או לא?:
זה https://mitmachim.top/post/857751 לא הפתרון של הנושא זה פתרון של הבעיה האחרונה
נכון , תודה שאמרת לי , תיקנתי
מרוב תקלות שהיו לי , כבר לא שמתי לב.לא זה הפתרון?
עריכה: האמת שזה שתי חלקים של הפתרון, וגם מה שסימנת זה חלק
-
@חוש-טכני כתב בעזרה | יתכן שנפלתי לפישינג: מה עושים עכשיו? מדליקים את המחשב או לא?:
טוב בשעה טובה כל המנעולים השתחררו...
אני כפרנואידי הייתי מחזיר את המנעולים
עם פקודת (כמנהל)manage-bde -on X:
לאחר מכן בודק מה הקוד של 48 ספרות (just in case) ורושם ושומר אותם במקום בטוח, בפקודת (כמנהל)
manage-bde -protectors -get X:
ולאחר מכן מבטל (כמנהל)
manage-bde -off X:
-
@משחזר-מידע כתב בעזרה | יתכן שנפלתי לפישינג: מה עושים עכשיו? מדליקים את המחשב או לא?:
אני כפרנואידי הייתי מחזיר את המנעולים
עד שזה השתחרר...
לאחר מכן בודק מה הקוד של 48 ספרות (just in case) ורושם ושומר אותם במקום בטוח, בפקודת (כמנהל)
מה הקוד הזה נותן לי? כאילו מה אני יכולה לעשות עם זה?
תודה -
מה זה נותן לי הקוד הזה?
אם מחר אני יפרוץ למחשב שלכם
אפעיל את bitlocker (ואעשה עוד איזה פעולה)
לא תוכלו לגשת לחומר שלכם אף פעם ללא הקוד הנל -
עד שזה השתחרר...
לקח כולה 20 דקות
לא שוה ההשקעה הזעומה הזאת בשביל החומר שלכם?
your data your choiceבפרט שהגיבויים שלכם נעשים על כרטיס Flash שממש לא מומלץ ולא בטוח
גיבויים לחומר חשוב עושים לפחות בשיטת backup rule 3-2-1 -
@משחזר-מידע כתב בעזרה | יתכן שנפלתי לפישינג: מה עושים עכשיו? מדליקים את המחשב או לא?:
לא תוכלו לגשת לחומר שלכם אף פעם ללא הקוד הנל
אוקיי מעניין...
ושאלה אחת ,
הצילומסך שהעלתי עם הפקודות שהרצתי , זה נותן מידע על המחשב שלי שאנשים מומחים יוכלו לפרוץ אליו?
אני מתכוונת לזה.לקח כולה 20 דקות
לא שוה ההשקעה הזעומה הזאת בשביל החומר שלכם?
your data your choiceבפרט שהגיבויים שלכם נעשים על כרטיס Flash שממש לא מומלץ ולא בטוח
גיבויים לחומר חשוב עושים לפחות בשיטת backup rule 3-2-1אוקיי , תודה שאתה אומר לי ,
אני פחות מתמצאת בנושא הזה. -
שאנשים מומחים יוכלו לפרוץ אליו?
כלום שום דבר
-
הצילומסך שהעלתי עם הפקודות שהרצתי , זה נותן מידע על המחשב שלי שאנשים מומחים יוכלו לפרוץ אליו?
אם הכוונה לשורת הפקודה, אז זה יכול להיראות ככה בכל מחשב!
-
@KINGYOS כתב בעזרה | יתכן שנפלתי לפישינג: מה עושים עכשיו? מדליקים את המחשב או לא?:
以管理员权限打开cmd,然后输入:
יש פה מישהו שדובר סינית!
-
@אורחל כתב בעזרה | יתכן שנפלתי לפישינג: מה עושים עכשיו? מדליקים את המחשב או לא?:
לא צריך להתקיף בכל כך הרבה שאלות בנחת
הכל טוב , תמיד אפשר לשאול
@סגולית כתב בעזרה | יתכן שנפלתי לפישינג: מה עושים עכשיו? מדליקים את המחשב או לא?:
רק לא הסברת
איך התוקף ידע שביקשת לשלוח משהו ?
ואיך ידע מיד לפתוח מייל שדומה לההוא שהיה צריך לשלוח משהו ?
אולי בכלל זה שהיה צריך לשלוח משהו עשה טעות ?
דיברת עם מי שהיה צריך לשלוח
מה הוא אומר ? שהוא שלח ?זה שאלות טובות ,אני באמת לא יודעת בדיוק מה קרה שם.
זה בעצם קבוצה ששולחת מידי פעם חומרים.
יום אחד קיבלתי את המייל הזה לספאם עם אזהרה על פישינג.
אבל אני מכירה את הקבוצה וסימנתי שזה לא ספאם והורדתי ואז כאמור תוך שניה המסך נהיה שחור שהחל להריץ קבצים בצורה מהירה בטירוף.
אני בעיקרון יצרתי קשר עם מנהלי הקבוצה שאמרו ששלחו לאנשים קובץ אבל לא שמעו על בעיות.
היא הבטיחה לבדוק ולענות לי מה מקור ההתחזות הזאת. מחכה לתגובה ממנה.
אני לא יודעת אם זה זה נשלח מהם, או נשלח ממתחזה אליהם. אך ברור שזה היה משהו חמור.