-
יש בתים שאין להם שעון שבת לתאורה בבית
ולפעמים זה לא פשוט כ"כ לעשות בלוח שעון שבת. גם כי החיווט של התאורה מחובר עם עוד מספר שקעים
או מנורות שלא רוצים שיכבו או כל סיבה אחרת
כך זה היה אצלי, מה שגרם לי עד היום להשאיר את האור דולק כל השבת.
ואז ראיתי שבאלי אקספרס יש בזול מתגים חכמים
הזמנתי מהמוכר הזה (אין לי כל קשר אליו פשוט המוצר שהזמנתי הגיע ועובד) ב-23 ש"ח מתג של 3 מתגים
וחיברתי לחשמל
(כמובן להוריד את השאלטר)
יש אפשרות לחבר בלי קו שלילי רק את החיובי ל L ומשם לגופי התאורה L1 L2 L3 (כמספר גופי התאורה כמובן) במקרה כזה צריך לחבר את הקבל (קונקטור) שמגיע באריזה לפלוס והמינוס של הגוף תאורה שמקבל חשמל מה-L1
אני בחרתי לחבר גם שלילי ל-N וכך לא הוצרכתי לחבר את הקבל
אחרי החיבור לחשמל יש לבדוק שאכן כל המנורות דולקות
אם הכל עבר בשלום יש להוריד את האפליקציה Smart Life ולהתקין על מכשיר עם אנדרואיד ווייפי (יכול להיות שגם אמולטור על מחשב נייד יהיה טוב)
אחרי ההתקנה יש לוודא שסימון הוויפי שבמתג החכם מהבהב
במידה ולא תלחצו לחיצה ארוכה על אחד המתגים עד שהוא יהבהב
אח"כ יש לסמן באפליקציה על הפלוס שבצד ימין למעלה להוספת התקן ולחבר את המתג הנ"ל לאפליקציה
אצלי נדרש ממש להצמיד את המכשיר למתג ע"מ שיקלוט את המתג
יש לבחור רשת אלחוטית ע"מ לחבר בין המתג למכשיר כלשהו ולהקיש את סיסמת הראוטר שברשותכם
אחרי שהמתג התחבר הוא יוצג ברשימה (ניתן לחבר מספר מתגים לאפליקציה)בהמשך אם יהיה צורך אני אכתוב איך מכוונים שעון שבת עם המתג הנ"ל
יש אפשרות לפי ימים מסוימים/תאריך/חד פעמיאין כאן שום חידוש אלא עזרה למי שעדיין לא שמע על המוצר הזה או לא מודע למחיר הזול מאלי אקספרס (יותר זול מלקנות מתגים בטמבור)
בהצלחה
-
-
קופץ על הנושא...
יש באלי מוצר לא פחות חשוב, וגם מיועד למי שאין אפשרות לאפליקציות,
מדובר במתג אלחוטי, המגיע בשני חלקים, קוביה בגודל של קופסת גפרורים בערך שנכנסת לתוך גוף התאורה שלכם, ומתג המופעל על סוללה, אותו תמקמו ליד המיטה שלכם...(יש גם שלישיות מתגים)
אני אישית השתמשתי בזה כשמשכתי מנקודת חשמל אחת כמה גופי תאורה ורציתי שיהיה לי אפשרות לשלוט בכל אחד לחוד.
אני קניתי את זה. -