בירור | מכשיר חשמלי במתח 110 Volts. יש מה לעשות איתו בארץ?
-
@עומר
כדי שלא תעשה דברים שיכולים להזיק למכשיר, אסביר לך מה ענו לך בפוסטים כאן:
יש מכשירים שיכולים לקבל גם מתח 110v וגם מתח 230v.
מכשירים שיכולים לקבל את שניהם, אפשר לתאם את התקע לפי הצורך. זאת אומרת שאם יש למכשיר שקע אמריקאי ורוצים להכניס לשקע ישראלי, קונים מתאם וסוגרים את העניין.
אבל, כאשר המכשיר בנוי רק למתח מסויים, לא רצוי ואף אסור לחבר את המתח הלא נכון.
המכשיר שלך לא מתאים למתח 230v. מתח כזה יכול לשרוף לך את המכשיר.
לכן מה שאתה צריך זה שנאי. זה מכשיר שמשנה את המתח.בדרך כלל, שנאי ניתן למצוא בטמבורים. אבל אצלך מדובר על צריכה של 125W, שזה שנאי פחות נפוץ. קצת חיפושים בעלי אקספרס יעזור לך (לא צריך דווקא 125, אבל לא פחות!).
מקווה שהובנתי, ובהצלחה!נ.ב. @mirol לא ממיר, שנאי. ממיר זה כפשוטו, ממיר AC ל DC וכדו'.
-
-
@87937 כתב בבירור | מכשיר חשמלי במתח 110 Volts. יש מה לעשות איתו בארץ?:
ד"א מומלץ להכניס את השנאי לשקע ורק אז לחבר את המוצר. כי ברגע הראשון זה יכול לתת פיק גבוה ולשרוף את המכשיר.
אני מפחד חיים שלמים להקפיד על זה ואז לגלות שזה מיותר
אתה בטוח שזה חשוב? -
@87937 כתב בבירור | מכשיר חשמלי במתח 110 Volts. יש מה לעשות איתו בארץ?:
ד"א מומלץ להכניס את השנאי לשקע ורק אז לחבר את המוצר. כי ברגע הראשון זה יכול לתת פיק גבוה ולשרוף את המכשיר.
@עומר כתב בבירור | מכשיר חשמלי במתח 110 Volts. יש מה לעשות איתו בארץ?:
אתה בטוח שזה חשוב?
אני חושב מתוך קצת ידע והרבה ניסיון, שזה מיותר, ולא רק שזה מיותר זה גם לא נכון- אין סיבה שיקרה כזה דבר שייתן פיק גבוה, וזה [כנראה] גם לא יכול לקרוא.
יש הוראה דומה- לדוגמא אם משתמשים בכבל מאריך, אז לחבר קודם את הצרכן ואז לחבר את המאריך לשקע, [שזה בעצם אומר הפוך]- לי ידוע שזה מחמת עניין בטיחות- כמה שפחות להתעסק עם זרם החשמל, ולכן לחבר את המכשיר לכבל לפני שיש בו מתח.
ההסבר שלי:
הרבה פעמים בסגירת מעגל חשמלי- נוצר ניצוץ- שזה דבר תקין (וזה קורה מחמת "פריצת החשמל"- כלומר- כשהמעגל כמעט סגור יש לזרם אפשרות ל'קפוץ' מעט באוויר, והוא נראה כעין הניצוץ) אבל כשמחברים מוצר בצריכת מתח נמוך [וזרם ישיר] לא נוצר הניצוץ הנ"ל.
ולכן כשמחברים את השנאי לשקע- יתכן ונוצר ניצוץ, אבל כשמחברים את המכשיר לשנאי- לא ייווצר ניצוץ כזה אף פעם. זה, מטעה את האנשים וגורם להם לחשוב- כאילו יש איזה מצב שהמכשיר יכול להיהרס בזמן חיבור השנאי לשקע ועדיף לחבר קודם את השנאי לשקע ואח"כ את המכשיר.
אך ליודעי טעמו של דבר- אין עניין כזה לחבר קודם את השנאי לשקע ואח"כ את המכשיר- מחמת חשש ה'פיק הגבוה'.לתוספת שמחה וביאור עיין שם ותמצא נחת