המלצה | מחפשת מישהו שיוכל לתת לי פרטים על מחשב של אפל
-
@מתושלח-הבבלי
וחוץ מזה הוא סבבה?
ועוד שאלה האם לקחת אותו שזה מחשב אפל פשוט או באותו מחיר כל מחשב אחר שזה כבר יותר מסטנדרט? -
@chaily כתב בהמלצה | מחפשת מישהו שיוכל לתת לי פרטים על מחשב של אפל:
לא מנסיון בכלל, אלא מהשוואת מפרטים
אם לאפל (באותו מחיר) יש מעבד חלש יותר, ופחות ram
אני לא צריך ניסיון בשביל לדעת שיש לו פחות ביצועים
הוא פשוט חלש יותר
מי שיש לו כסף לקנות את המעבדים ויתר חשוב ram גבוהים אז שיקנה אפל
אבל מי שאין לו? -
וחוץ מזה הוא סבבה?
ועוד שאלה האם לקחת אותו שזה מחשב אפל פשוט או באותו מחיר כל מחשב אחר שזה כבר יותר מסטנדרט?אם את רגילה לסביבת עבודה של אפל זה הכי טוב שיש למחשב נייד להציע!!! אין על מה להתווכח.
ספציפית הדגם ששלחת הייתי ממליץ כפי שאמרו על 16 ראם וכן אני הייתי ממליץ על M2 מבחינת העיצוב המדהים -
@יעקב-אליעזר
אני עובדת כרגע על מחשב כזה בדיוק (לא שלי) על תוכנות גרפיקה ואליו אני רגילה...
לגרפיקה כן מספיק 8 GRAM ? כי הוא ממש מספק את הצרכים... -
@יעקב-אליעזר כתב בהמלצה | מחפשת מישהו שיוכל לתת לי פרטים על מחשב של אפל:
וחוץ מזה הוא סבבה?
ועוד שאלה האם לקחת אותו שזה מחשב אפל פשוט או באותו מחיר כל מחשב אחר שזה כבר יותר מסטנדרט?אם את רגילה לסביבת עבודה של אפל זה הכי טוב שיש למחשב נייד להציע!!! אין על מה להתווכח.
מבחינת עיצוב מתרגלים מהר בד״כ
והעיצוב והנוחות באמת מעוליםספציפית הדגם ששלחת הייתי ממליץ כפי שאמרו על 16 ראם וכן אני הייתי ממליץ על M2 מבחינת העיצוב המדהים
8 ראם בתכנות לא מומלץ, אבל שוב זה מאוד תלוי בצרכים שלך
בכ״א לגרסה הזו אין מאוורר ולפי מה שהבנתי זה גורם לו להתחמם, משהו שמאוד מומלץ לקחת בחשבון -
@יעקב-אליעזר
לגרפיקה כן מספיק 8 GRAM ? כי הוא ממש מספק את הצרכים...אם יש לך כזה מחשב פשוט תתקיני ותבדקי
-
@מוטי-זהב כתב בהמלצה | מחפשת מישהו שיוכל לתת לי פרטים על מחשב של אפל:
לגרפיקה כן מספיק 8 GRAM ? כי הוא ממש מספק את הצרכים...
אני לא מבין באפל אבל לפוטושופ 8 ראם זה ממש גבולי
וזה בעדינות
-
@מתושלח-הבבלי
כתבו פה שלעתיד יותר אצטרך את ה16
אז אין לי כל כך דרך לבדוק את זה עכשיו -
@מוטי-זהב
עובד מעולה
פוטושופ ולייטרום במקבילמעניין
תוכלי לשלוח צילום מסך מ״פעילות המערכת״ (מנהל המשימות של אפל) -
@מתושלח-הבבלי
אין לי אפשרות כרגע... -
אני גם מצטרף להמלצות הקהל של 16 ראם
אבל מסתייג ואומר שאפשר לעבוד (ובטח בתחילת הלימודים) עם 8 מנסיון באיזשהוא שלב כשמתעסקים עם פרויקטים כבדים יותר אז זה נהיה קצת איטי וזה מעצבן,
אם יש אפשרות להוסיף בהמשך (לא יודע איך זה אצל אפל) אז אין בעיה להתחיל עם 8, אם אין אפשרות אז לא כדאי. -
@ENM כתב בהמלצה | מחפשת מישהו שיוכל לתת לי פרטים על מחשב של אפל:
לא מנסיון בכלל
אני יכול לכתוב מניסיון בפועל על המחשב הזה ספציפית, אייר M1 עם 8GB RAM, שהשתמשתי בו כמה שנים, בעיקר ב'תכנות' כולל מגוון פלטפורמות ושפות וכו'
זה יעבוד בסדר ברוב השימושים. אבל בהחלט יגיע מצב שבו יורגש הכמות הקטנה יחסית של ה-RAM.
כיום אני על M2 עם 24GB RAM, לדעתי השדרוג בין המעבדים לא יהיה משמעותי לרוב.
המחשב הזה מספק זמן סוללה ארוך מאוד ומדהים (כמו כל מקבוק אייר עם מעבד מסדרת ה-M). קטן ודק ונראה פצצה. מקלדת מצוינת ו-Trackpad ממכר.@chaily כתב בהמלצה | מחפשת מישהו שיוכל לתת לי פרטים על מחשב של אפל:
לגרפיקה כן מספיק 8 GRAM ? כי הוא ממש מספק את הצרכים...עובד מעולה
פוטושופ ולייטרום במקבילכן, זה לגמרי הגיוני.
@מתושלח-הבבלי כתב בהמלצה | מחפשת מישהו שיוכל לתת לי פרטים על מחשב של אפל:
לגרסה הזו אין מאוורר ולפי מה שהבנתי זה גורם לו להתחמם
לכל מקבוק אייר עם מעבד M אין מאווררים, זה מצוין ולא גורם להתחממות בדרך כלל, רק במצבים של מאמץ משמעותי - לרוב בעיבודים גרפיים ורינדורים וכו'
לסיכום - כל עוד את לא מסבירה מה את הולכת ללמוד ב'תכנות', לא יהיה אפשר לחוות דעה ברורה, אבל באופן כללי זו מכונה שתיתן למשתמש הממוצע את מה שהוא צריך.
אם את משתכנעת להוסיף כסף כדי לקבל יותר RAM - את כבר גולשת לאיזור המחירים שאולי יהיה עדיף כבר ה-M2 או M3. אם כי כאן כבר מתחיל שיקולים אחרים - כגון ה-Notch שלדעתי (דעתי כיום) הוא ממש מעפן.
כדאי גם לבדוק אופציות של רכישה בארה"ב, יש שם מבצעים מטורפים לפעמים בעיקר בדגם הזה, אם כי הוא דיי נעלם מרוב החנויות כבר. -
@chv כתב בהמלצה | מחפשת מישהו שיוכל לתת לי פרטים על מחשב של אפל:
כדאי גם לבדוק אופציות של רכישה בארה"ב, יש שם מבצעים מטורפים לפעמים בעיקר בדגם הזה, אם כי הוא דיי נעלם מרוב החנויות כבר.