הצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?
-
@לא-מתייאש כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
אוליי מחר זה כבר לא יהיה נכון, אוליי מחר תצא GPT5 ויפרוץ את זה תוך 5 שניות על סמך כמה כלים שיעשו הקלטה בשעת ההתקנה ואז מה תעשה ?
ואולי מחרתיים יצא GPT6 ויגיד איך לעקוף MDM ב3 שניות...
-
@EBA כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
אוליי מחר זה כבר לא יהיה נכון, אוליי מחר תצא GPT5 ויפרוץ את זה תוך 5 שניות על סמך כמה כלים שיעשו הקלטה בשעת ההתקנה ואז מה תעשה ?
ואולי מחרתיים יצא GPT6 ויגיד איך לעקוף MDM ב3 שניות...
חוץ מזה שזה נגד הכללים של GPT, מה שאין כן לבקש ממנו לפרוץ תוכנה כמו וויפרי שאפשר להגיד לו שזה ווירוס, זה ממש לא נכון להשוות זה וזה, כי MDM יש לא הרשאות יותר גבוהות ממך ולכן אין כזה דבר שברמת משמתש תפרוץ את MDM.
אבל אוליי תסביר לי למה גם נטפרי ממליצים להשתמש בחשבון משתמש וגם להגדיר סיסמה לביוס ?
https://wiki.netfree.link/wiki/חיזוק_הגנת_WiFree
לשיטתך על פי רבני ומתכנתי נטפרי זה מוגזם לא ?@EBA כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
ולא צריך להגזים ולהתחכם יותר מזה, כך לדעתי כמובן, וגם לדעת רבני ומתכנתי נטפרי. שהם כבר עשו מהפכה בפועל ולא רק בתכנון...
-
@צדיק-תמים כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
@לא-מתייאש סיסמה לביוס נועד למנוע איפוס או העלאת מערכת הפעלה מאונקי (שגם משהו בקרנל לא יעזור לזה),
נכון
ומשתמש לא מנהל נועד לכאורה בעיקר כי וויפרי לא חוסם איפוס של המחשב דרך ההגדרות
לגבי זה, הם כותבים : זו פעולה בסיסית שאינה מצריכה ידע מיוחד, והיא מאוד נדרשת במקרים הנ"ל. הפעולה הזו באה נגד הסרה/השבתה/חבלה בהגנת WiFree.
-
@לא-מתייאש אל תשכח שוויפרי אפשר להסיר בתשלום של מאה ש"ח...
לכן לא נורא כ"כ שאפשר לאפס את כל המחשב, כי העבודה של גיבוי כל המחשב, התקנת מערכת הפעלה והתקנת כל התוכנות מחדש שווה יותר ממאה ש"ח... [לאחרים אני לוקח על זה 500]לא הבנתי במה זה קשור, זה כמו לומר שאפשר להוריד את קיידרואיד עם סיסמה. ואז מה ?
-
ואז מה ?
כוונתי שהרבנים שם סברו שחסימה ברמה כזו היא מספיקה, כזו שאפשר להסיר בתשלום של 100 ש"ח או בטרחה ששווה לסכום הזה.
-
ואז מה ?
כוונתי שהרבנים שם סברו שחסימה ברמה כזו היא מספיקה, כזו שאפשר להסיר בתשלום של 100 ש"ח או בטרחה ששווה לסכום הזה.
אני עדיין לא מבין במה זה קשור אבל לשיטתך למה הם כתבו את זה ?
https://wiki.netfree.link/wiki/חיזוק_הגנת_WiFree -
@לא-מתייאש הם כתבו במפורש את מקרי הסיכון שבהם זה נדרש.
[במס' 2 הם התכוונו למשל למחשב שהנהלת ישיבה נותנת לבחורים או משהו כזה]דהיינו למי שרוצה חסימה הרמטית נכון ?
במה זה שונה מהכללים שלי ? -
@לא-מתייאש השאלה מה ההגדרה של הרמטית
אתה קורא "הרמטית" רק לחסימה שגם אם רוצים לא יצליחו להסיר בלי הסיסמה המתאימה, יש הרבה שיקראו לחסימה שלא נופלת מעצמה ואי אפשר להסיר אותה במאמץ סביר של אדם עם ידע ממוצע הרמטית לגמריאוליי, אני לא יודע, הרמטי בקונטקסט של חסימה לדעתי זה סגור לגמרי וזה נראה לי גם כן הפירוש המילולי. מי שמוכר חסימה שקורא לה הרמטי וזה ניתן לעקיפה עם ידע ממוצע כמו זה, לדעתי הוא גזלן ואם הלקוח יבקש שיחזירו לו את הכסף בגלל מקח טעות, הוא גם ירוויח את הדין לדעתי
-
@t-k כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
@צדיק-תמים
ממוצע לא ממוצע ומעט יותר כןלא נכון
-
@לא-מתייאש אדם עם ידע ממוצע לא יצליח להסיר את וויפרי בלי לאפס
זה מאוד בעייתי לסמוך על כזה חסימה. כי הורה יתקין את זה על מחשב בבית ואז יבוא הילד שמעל הממוצע ותוך שנייה יוריד את החסימה בזמן שההורה חושב שיש לו חסימה על טהרת הקודש... זה מעשים בכל יום.
לכן אני מסכים עם @לא-מתייאש שחסימה שמתקינים לעמך בית ישראל צריך להיות הרמטית אלא כן מודיעים לאנשים בבירור "בעלך או אשתך, הילד שלך או חבר שלו ככל הנראה יוכלו לעקוף את החסימה בקלות בלי ידיעתכם כלל, ניסיון מוכיח שזה קורא במשפחות הכי טובות לילדים הכי חמודים, צדיקים וטהורים. ראו הוזהרתם!".