הצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?
-
@לא-מתייאש כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
ולכן היום רציתי לכתוב מאמר מה לדעתי צריכים להיות הכללים הללו כדי שיוכלו לקבל את השם של "חסימה הרמטית".
אופסס, צודק צודק, סליחה, את זה פספסתי, אבל עדיין המשפט האחרון צורם לי.
-
@EBA כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
@לא-מתייאש כתב
ואוליי אח"כ באמת יהיה ארגון שיתן הכשרים לחסימות לוודא שהם שומרים על הכללים הללו
אם תצא מחוץ לתיאוריות, תראה שלמשל החסימה של וויפרי עושה את העבודה נהדר על עשרות אלפי מחשבים, ולא צריך להגזים ולהתחכם יותר מזה, כך לדעתי כמובן, וגם לדעת רבני ומתכנתי נטפרי. שהם כבר עשו מהפכה בפועל ולא רק בתכנון...
כן, אני יודע שהכותב הוא מפתח המהפכה הבאה בחסימות האנדרואיד ברמה היסטורית, ואני בראש המעריצים שלו על זה, וגם משתדל לעזור [או לא להפריע] ככל יכולתי, ודוקא בגלל זה אני מרשה לעצמי לכתוב קצת ביקורת אוהבת.אני חושב שזה גישה ממש לא נכונה, כי גם אם נניח שאתה צודק, אוליי מחר זה כבר לא יהיה נכון, אוליי מחר תצא GPT5 ויפרוץ את זה תוך 5 שניות על סמך כמה כלים שיעשו הקלטה בשעת ההתקנה ואז מה תעשה ?
אבל עוד פעם אני רק אומר את דעתי בעניין איך צריך להיראות חסימה הרמטית, אבל תביא טענות למה אתה לא מסכים איתי, ולמה לשיטתך בלי זה, אפשר לקראו לחסימה בלי הכללים שלי "הרמטית" -
@לא-מתייאש אני חושב שאם תוסיף לוייפרי סיסמא על הביוס אז זה עומד בתקנון שלך
-
@Whenever כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
אני כבר כמה שנים חושב שצריך לעשות חסימה לויינדוס שמונע הרשאות מנהל ונועל את ה BIOS והנה לנו חסימה הרמתית. זה די פשוט, מעניין שלא עשו זאת עדיין.
אתה קולט שכמעט את כל התוכנות המשתמש לא יוכל להתקין!
בשביל זה צריך לפתח חנות תוכנות כעין סטור של מיקרוסופט עם תמיכה רצופה כך שכל תוכנה שמשתמש רוצה תתוסף לשם בזמן סביר. -
@איש-פשוט-מאוד כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
@לא-מתייאש אני חושב שאם תוסיף לוייפרי סיסמא על הביוס אז זה עומד בתקנון שלך
https://wiki.netfree.link/wiki/חיזוק_הגנת_WiFree
תקרא את זה, הם גם ממליצים להשתמש עם חשבון משתמש ולא מנהל -
@נעזר1000 כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
אני כבר כמה שנים חושב שצריך לעשות חסימה לויינדוס שמונע הרשאות מנהל ונועל את ה BIOS והנה לנו חסימה הרמתית. זה די פשוט, מעניין שלא עשו זאת עדיין.
בשביל זה צריך לפתח חנות תוכנות כעין סטור של מיקרוסופט עם תמיכה רצופה כך שכל תוכנה שמשתמש רוצה תתוסף לשם בזמן סביר.לא זכור לי שכדי להתקין תוכנות מחנות של מייקרוספט צריך חשבון מנהל
-
@נעזר1000 כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
בשביל זה צריך לפתח חנות תוכנות כעין סטור של מיקרוסופט עם תמיכה רצופה כך שכל תוכנה שמשתמש רוצה תתוסף לשם בזמן סביר.לא זכור לי שכדי להתקין תוכנות מחנות של מייקרוספט צריך חשבון מנהל
אתה צודק,
מהסטור לא צריך, מה לעשות שלא כל התוכנות נמצאות בסטור. -
אוליי מחר זה כבר לא יהיה נכון, אוליי מחר תצא GPT5 ויפרוץ את זה תוך 5 שניות על סמך כמה כלים שיעשו הקלטה בשעת ההתקנה ואז מה תעשה ?
ואולי מחרתיים יצא GPT6 ויגיד איך לעקוף MDM ב3 שניות...
-
אוליי מחר זה כבר לא יהיה נכון, אוליי מחר תצא GPT5 ויפרוץ את זה תוך 5 שניות על סמך כמה כלים שיעשו הקלטה בשעת ההתקנה ואז מה תעשה ?
ואולי מחרתיים יצא GPT6 ויגיד איך לעקוף MDM ב3 שניות...
חוץ מזה שזה נגד הכללים של GPT, מה שאין כן לבקש ממנו לפרוץ תוכנה כמו וויפרי שאפשר להגיד לו שזה ווירוס, זה ממש לא נכון להשוות זה וזה, כי MDM יש לא הרשאות יותר גבוהות ממך ולכן אין כזה דבר שברמת משמתש תפרוץ את MDM.
אבל אוליי תסביר לי למה גם נטפרי ממליצים להשתמש בחשבון משתמש וגם להגדיר סיסמה לביוס ?
https://wiki.netfree.link/wiki/חיזוק_הגנת_WiFree
לשיטתך על פי רבני ומתכנתי נטפרי זה מוגזם לא ?@EBA כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
ולא צריך להגזים ולהתחכם יותר מזה, כך לדעתי כמובן, וגם לדעת רבני ומתכנתי נטפרי. שהם כבר עשו מהפכה בפועל ולא רק בתכנון...
-
@צדיק-תמים כתב בהצעת ייעול | מאמר : מה הם הכללים כדי לבנות חסימה הרמטית ?:
@לא-מתייאש סיסמה לביוס נועד למנוע איפוס או העלאת מערכת הפעלה מאונקי (שגם משהו בקרנל לא יעזור לזה),
נכון
ומשתמש לא מנהל נועד לכאורה בעיקר כי וויפרי לא חוסם איפוס של המחשב דרך ההגדרות
לגבי זה, הם כותבים : זו פעולה בסיסית שאינה מצריכה ידע מיוחד, והיא מאוד נדרשת במקרים הנ"ל. הפעולה הזו באה נגד הסרה/השבתה/חבלה בהגנת WiFree.
-
@לא-מתייאש אל תשכח שוויפרי אפשר להסיר בתשלום של מאה ש"ח...
לכן לא נורא כ"כ שאפשר לאפס את כל המחשב, כי העבודה של גיבוי כל המחשב, התקנת מערכת הפעלה והתקנת כל התוכנות מחדש שווה יותר ממאה ש"ח... [לאחרים אני לוקח על זה 500]לא הבנתי במה זה קשור, זה כמו לומר שאפשר להוריד את קיידרואיד עם סיסמה. ואז מה ?
-
ואז מה ?
כוונתי שהרבנים שם סברו שחסימה ברמה כזו היא מספיקה, כזו שאפשר להסיר בתשלום של 100 ש"ח או בטרחה ששווה לסכום הזה.
-
ואז מה ?
כוונתי שהרבנים שם סברו שחסימה ברמה כזו היא מספיקה, כזו שאפשר להסיר בתשלום של 100 ש"ח או בטרחה ששווה לסכום הזה.
אני עדיין לא מבין במה זה קשור אבל לשיטתך למה הם כתבו את זה ?
https://wiki.netfree.link/wiki/חיזוק_הגנת_WiFree -
@לא-מתייאש הם כתבו במפורש את מקרי הסיכון שבהם זה נדרש.
[במס' 2 הם התכוונו למשל למחשב שהנהלת ישיבה נותנת לבחורים או משהו כזה]דהיינו למי שרוצה חסימה הרמטית נכון ?
במה זה שונה מהכללים שלי ?