בקשת מידע | איך לשנות הרבה קבצי TXT לקידוד UTF-8
עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
41
פוסטים
13
כותבים
1.2k
צפיות
8
עוקבים
-
מישהו יודע איך לעשות את זה רק לUTF-16 BE\LE ?
האם אפשר לעשות רק שינוי שם הסיומת קובץ בקוד?
כי לפי מה שידוע לי בנוקיה 3210 2024 (החדש) עובד רק הסוגים של UTF-16 ונראה לי מאודמוזר שב235 כן עובד UTF-8
(וגם אני רוצה להמיר הרבה קבצי טקסט מהר לUTF-16)אבל ביחידים ניתן לעשות כך
ב"קובץ" למעלה עושים "שמור בשם" או פשוט ctrl+shift+A ואז נפתח חלון של סייר הקבצים ושמה ניתן לשנות בקלות סוג קידוד ככה-
@גבעון כתב בבקשת מידע | איך לשנות הרבה קבצי TXT לקידוד UTF-8:
UTF-16 BE\LE
תנסה עם זה:
@echo off setlocal enabledelayedexpansion if "%~1"=="" ( echo שגיאה: נא לציין נתיב תיקייה. echo שימוש: convert_to_utf16be.bat [נתיב_תיקייה] exit /b 1 ) set FOLDER=%~1 if not exist "%FOLDER%\" ( echo שגיאה: התיקייה '%FOLDER%' לא קיימת! exit /b 1 ) set "PS_SCRIPT=%TEMP%\convert_to_utf16be.ps1" echo $folder = '%FOLDER%' > "%PS_SCRIPT%" echo $files = Get-ChildItem -Path $folder -Filter "*.txt" -File >> "%PS_SCRIPT%" echo. >> "%PS_SCRIPT%" echo if ($files.Count -eq 0) { >> "%PS_SCRIPT%" echo Write-Host "לא נמצאו קבצי טקסט בתיקייה '$folder'." >> "%PS_SCRIPT%" echo exit 0 >> "%PS_SCRIPT%" echo } >> "%PS_SCRIPT%" echo. >> "%PS_SCRIPT%" echo $convertedCount = 0 >> "%PS_SCRIPT%" echo. >> "%PS_SCRIPT%" echo foreach ($file in $files) { >> "%PS_SCRIPT%" echo try { >> "%PS_SCRIPT%" echo $content = Get-Content -Path $file.FullName -Raw -Encoding Default >> "%PS_SCRIPT%" echo $encoding = [System.Text.Encoding]::BigEndianUnicode >> "%PS_SCRIPT%" echo [System.IO.File]::WriteAllText($file.FullName, $content, $encoding) >> "%PS_SCRIPT%" echo $convertedCount++ >> "%PS_SCRIPT%" echo Write-Host "הומר בהצלחה: $($file.FullName)" >> "%PS_SCRIPT%" echo } catch { >> "%PS_SCRIPT%" echo Write-Host "שגיאה בהמרת הקובץ $($file.FullName): $_" >> "%PS_SCRIPT%" echo } >> "%PS_SCRIPT%" echo } >> "%PS_SCRIPT%" echo. >> "%PS_SCRIPT%" echo Write-Host "הסתיימה ההמרה. הומרו $convertedCount מתוך $($files.Count) קבצים לקידוד UTF-16 BE." >> "%PS_SCRIPT%" powershell -ExecutionPolicy Bypass -File "%PS_SCRIPT%" del "%PS_SCRIPT%" exit /b 0
תשמור את הקוד בקובץ במחשב בשם כמו
convert_to_utf16be.bat
ותריץ משורת הפקודה עם נתיב התיקייה שמכילה את הקבצים
convert_to_utf16be.bat "C:\הנתיב\לתיקייה"