בירור | שעון שבת מכני או לא?
-
@רבי-יהודי כתב בבירור | שעון שבת מכני או לא?:
פתחתי שעון שבת וראיתי שהכפתור שמעביר ממצב רגיל לשבת הוא בפועל לוחץ על כפתור אחר
האם הלחיצה הזו היא פעולה מכנית או חשמלית? (נפק"מ להעביר בשבת למצב שבת)
מכיון שגם מה שמותר בשבת זה לאחר כיבוי ולא להקדימו, לכן וודאי שיהיה אסור להעביר למצב שבת בשבת, כי אתה, בין היתר, מקדים (וחמור מכך, יוצר) כיבוי.
-
@סוף-הרחוב
לדעת הרב עובדיה מותר להמשיך מצב קיים
גם כאן אם המזגן כבר עובד ואני רק מעביר אותו למצב שבת אולי אפשר להגדיר כממשיך מצב קיים (זכור לי שהרב אופיר מלכא מתיר)אבל בכל מקרה לא כתבתי כדי לדון הלכתית אלא במציאות של השעון (אחרי זה נדון עליו)
-
@רבי-יהודי לא מבין.
זה מאפשר לך להעביר ממצב שבת - למצב דולק או מכובה.
העברה ממצב דולק/מכובה למצב שבת בהכרח תגרום לכיבוי או הדלקה 'חדשה' במאוחר יותר. -
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבירור | שעון שבת מכני או לא?:
@רבי-יהודי לא מבין.
זה מאפשר לך להעביר ממצב שבת - למצב דולק או מכובה.
העברה ממצב דולק/מכובה למצב שבת בהכרח תגרום לכיבוי או הדלקה 'חדשה' במאוחר יותר.בהחלט! אחרת מה העניין לשנות מצב
@רבי-יהודי אולי אתה מתכוון ממצב שבת כשפועל - לדולק כל הזמן, או ממצב שבת כשמכובה - לכבוי תמיד
-
ולעצם השאלה, זוהי פעולה מכנית או חשמלית?
פעולה חשמלית,
הכפתור הזה הוא כפתור חשמלי שהוא יוצר את סגירת המעגל,
יתכן שזה הכפתור שהשעון לוחץ עליו ויתכן שזה כפתור עוקף [קשה לי לראות בתמונה הנ"ל]
אם זה הכפתור שהשעון לוחץ עליו, הפעולה שלך תהיה רק למנוע ממנו מלהתנתק כשיגיע הזמן המיועד לכך בשעון.
אם זה כפתור עוקף, הפעולה שלך תסגור בו מעגל, שכרגע, בשעה שהשעון פועל- ממילא זורם חשמל- ואתה לא גורם לזרימה נוספת (סגירת מעגל במקביל למעגל שכבר סגור), רק ברגע שהשעון יפסיק ללחוץ על הכפתור שהוא לוחץ- עדיין ישאר מעגל סגור במחמת הפעולה שאתה עשית.כל זה מידע טכני בלבד- ולא שום פסיקה הלכתית!
-
@ivrפון כתב בבירור | שעון שבת מכני או לא?:
@YOLEVI נכון שימו לב שכאשר המזגן מכובה ומעברים את השעון ממצב כבוי למצב שבת כאשר לפי מצב שבת גם כבוי
המזגן מצפצף לשניהבכל חמשת שעוני השבת שלי בבית, לא היה כדבר הזה.
-
@YOLEVI כתב בבירור | שעון שבת מכני או לא?:
הרב בנימין חוטא שליט"א אמר שהוא בדק את זה (בין היתר עם מומחים) ובהזזת הכפתור הזה אתה מכבה ומדליק את החשמל (את מה שמחובר אליו) לשבריר שנייה ולכן בכל מקרה אסור להזיז את הכפתור הזה בשבת
מבדיקה שאני ערכתי בעזרת מומחה (אני בעצמי) בכל השעונים שהצלחתי להשיג לא יכול להיות שזה מכבה ומדליק בגלל שהכפתור פשוט נכנס במקום הזיזים
-
פתחתי שעון שבת וראיתי שהכפתור שמעביר ממצב רגיל לשבת הוא בפועל לוחץ על כפתור אחר
האם הלחיצה הזו היא פעולה מכנית או חשמלית? (נפק"מ להעביר בשבת למצב שבת)
הכפתור שהראית, הוא ה'קונטקטור' בעצמו, והוא חשמלי לכל דבר ועניין.
הדיון האם זה משנה לרגע אחד או לא-לענ"ד המצב נשאר כמו שהוא רק משתנה המצב העתידי (שלא ישתנה),
בכל אופן הכפתור הזה הוא זה שהזיזים לוחצים עליו, ובורר המצבים (חול/שבת) כנראה גם לוחץ עליו, אין כאן כל תגלית לענ"ד, כאמור, זהו ה'שאלטר' של השעון, והוא חשמלי, כל מה שלפני, הוא עיקר החקירה. -
@יצחק-e כתב בבירור | שעון שבת מכני או לא?:
מבדיקה שאני ערכתי בעזרת מומחה (אני בעצמי)
למה לא רואים את המילים שבסוגריים? והמעניין הוא שאם מסמנים אותם - כן רואים -
@צבי-דורש-ציון כי הם בצבע לבן.
-
פוסט זה נמחק!
-
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבירור | שעון שבת מכני או לא?:
לפי התיאור שלך זה פעולה מכנית, לא חשמלית.
כל מתג שאתה לוחץ עליו זה גם פעולה מכנית?