המלצה | חיפוש בינה מלאכותית בקבצים שלך - על המחשב שלך
-
@אלף-שין כתב בהמלצה | חיפוש בינה מלאכותית בקבצים שלך - על המחשב שלך:
אני מוסיף על הבקשה,
מחכים למישהוא שיקמפל את הכל יחד,
מי לא רוצה לחפש דברים לפי הראש שלו בהתבסס על דברים שכתב בעבר והביע בהם את דעתו.... -
@צדיק-תמים כתב בהמלצה | חיפוש בינה מלאכותית בקבצים שלך - על המחשב שלך:
@אהרן הקישורים שהוא שלח הם בעברית
כמובן התכוונתי לפשט את ההסברים, כתוב שם שבפקודה זו להוסיף את זה ובזו את זה וכו', מה למעשה צריך לעשות בתוכנה הזו כדי להפעיל אותה בווינדוס בנטפרי?
-
@sivan22 כתב בהמלצה | חיפוש בינה מלאכותית בקבצים שלך - על המחשב שלך:
אבל אם אנחנו לא רוצים לשלם
וגם רוצים לשמור על הפרטיות שלנו...
@צדיק-וטוב-לו-0 אפשר או כך או כך, בענן זה כמובן מהיר יותר בהרבה. וגם הרבה יותר מדוייק.
אבל פחות פרטי.
ממש לא הייתי מעלה את כל הקבצים שלי לאיזו חברת ביגטק.
-
@sivan22 כשאני מנסה להגדיר את ההגדרה האחרונה הוא כותב לי
error Failed to create Embedding model e5: Failed to add model e5: (sqlite3.IntegrityError) UNIQUE constraint failed: embedding.name\n[SQL: INSERT INTO embedding (name, spec, "default") VALUES (?, ?, ?)]\n[parameters: (\'e5\', \'{"api_key": "ollama", "base_url": "http://localhost:11434/v1/", "model": "e5", "__type__": "kotaemon.embeddings.openai.OpenAIEmbeddings"}\', 1)]\n(Background on this error at: https://sqlalche.me/e/20/gkpj)
איפה הבעיה
-
@דוד-משה-1 כתב בהמלצה | חיפוש בינה מלאכותית בקבצים שלך - על המחשב שלך:
איפה הבעיה?
אולי כבר קיים מודל בשם הזה?
-
@דוד-משה-1 כתב בהמלצה | חיפוש בינה מלאכותית בקבצים שלך - על המחשב שלך:
איפה הבעיה?
אולי כבר קיים מודל בשם הזה?
ניסיתי לשנות למשהו אחר לא עזר
-
@sivan22
אם בבינה מלאכותית עסקינן, ובאופן הרצתה על כתבים תורניים.
אשאלה נא:א. לגבי דיון עם בינה מלאכותית על עצם התוכן התורני - מעיקרא אינני מאמין כ"כ ביכולת של המחשב לדייק ולהעלות מסקנות אמינות ומדוייקות. כך שבלא"ה יצטרכו לעמול בתורה עצמה וכו' [תקן אותי אם לדעתך אני טועה].
ב. לגבי מציאת מקורות ומראי מקומות - ראיתי את העבודה שלך ב'חיפוש תורני', ונראה שעדיין הונחה לך בקעה רחבה לגדור... [כוונתי שעשית כמובן עבודה גדולה, אבל כדי שיהיה בכלי הזה תועלת יותר מאשר חיפוש בבר אילן - צריך שהוא יהיה מאוד מדוייק וממוקד].
ג. דוקא במישור אחר היה נראה לי שיכולה להיות תועלת עצומה ונפלאה בבינה מלאכותית, אם יהיה אפשר לשאול שאלות ניתוח רוחביות. כגון:
(א) האם ניתן למצוא מקומות בהם חכם פלוני [למשל הרמח"ל, שברוב ספריו מצטט מקראות ודברי חז"ל] מביא מדברי ראשונים / אחרונים ?
[ב] האם יש מן החכמים הקדמונים שהעמידו עיקר האמונה וידיעת הנהגת ה' על גילוי הייחוד [כמו הרמח"ל]?
[ג] מי מחכמי ישראל [בתקופה מסויימת / באיזור מסויים] עסק בענין זה וזה...
[ד] היכן אפשר למצוא תשובות סדורות על השאלה בדבר כו'וכמו כן - ניתוח טקסטים ברמה פרטנית:
[ה] באילו פסוקים /פרשות מצאנו מושג החוזר על עצמו כמה פעמים?
[ו] היכן בתורה נביאים וכתובים מתבאר ענין מסויים?
[ז] היכן מצינו פסוקים או נבואות מקבילות בכמה ספרים?
[ח] האם נזכר במקרא ענין מסויים לפני דור מסויים?
[ט] ואפילו - היכן מצינו בכתובים ביטוי לשוני או שורש דקדוקי המשמש לדבר והיפוכו?
[י] אלו פרקים בתנ"ך מסודרים לפי א"ב, ובאילו נמצא חריגות מן הסדר [נ' החסרה באשרי, חילוף פ' וע' באיכה וכיו"ב]?או שאלות כמו:
[יא] האם ישנן סוגיות בהן הגמ' נשארת בקושיה, ובסוגיה מקבילה בה הקושיה מתורצת?
[יב] מה הם כל המקומות בהם חכם הורה הלכה מסויימת ולאחר מכן חזר בו מכח קושיה או מכח התבררות המציאות?
[יג] היכן מצינו שלמדים הלכה ממקרה שאירע קודם למתן תורה?
[יד] סיכום שמות צאצאי יעקב והשוואתם בין המקומות השונים.
[טו] סיכום גבולות הארץ בג' וד' מקומות ההבטחה, מציאת ההקבלה וההבדלה בין שמות המקומות הנזכרים בגבולות הארץ לבין מקומות הנזכרים בפרשות אחרות.וכמובן עוד ועוד ועוד כפי יד' ה' הטובה על כל לומד ולומד...
כמדומה שזה יהיה כלי אדיר לעיון ומחקר תורני אמיתי ויסודי.
האם זה חזון רחוק ?
-
@איש-שלו סעיף ג' כבר זמין תקופה ארוכה דרך צ'אט gpt. זה כמובן לא מושלם כלל, ולא מדויק במאה אחוז, אבל הוא בהחלט יכול לענות על חלק ניכר מהשאלות שהצגת.
לתוכנה ספרים תורנית זה פחות נצרך, בהתחשב בעובדה שלמודל המקורי יש הרבה יותר מידע ממה שנמצא בתוכנה. אם יאמנו או יחברו מודל שכזה לכל המידע באוצר החכמה זו אכן תהיה בשורה
-
@NH-LOCAL למודל רגיל - גדול ככל שיהי - יש מידע רב, אבל לא תורני וודאי שלא מדוייק. [ובכל אופן ודאי שלא מידע מבורר ומסולת המושפע רק ממקורות תורניים מוסמכים...].
הכוונה שלי היא למודל שיהיה מאומן על שאלות ומחקרים תורניים וידע להתמודד עם נוסח הכתבים של תורה שבכתב ושבע"פ, להבין את המושגים ולנתח ברמה גבוהה ומהודקת. -
@איש-שלו כתב בהמלצה | חיפוש בינה מלאכותית בקבצים שלך - על המחשב שלך:
@NH-LOCAL למודל רגיל - גדול ככל שיהי - יש מידע רב, אבל לא תורני וודאי שלא מדוייק. [ובכל אופן ודאי שלא מידע מבורר ומסולת המושפע רק ממקורות תורניים מוסמכים...].
הכוונה שלי היא למודל שיהיה מאומן על שאלות ומחקרים תורניים וידע להתמודד עם נוסח הכתבים של תורה שבכתב ושבע"פ, להבין את המושגים ולנתח ברמה גבוהה ומהודקת.אם יש לך 10 מליארד דולר מיותרים, אתה מוזמן להרים את הכפפה
-
@NH-LOCAL כנראה בגלל השאלה של @איש-שלו שהייתה באותה שניה איתי לא שמת לב לשאלה שלי
@ivrפון כתב בהמלצה | חיפוש בינה מלאכותית בקבצים שלך - על המחשב שלך:
האם אני יכול להתקן את המודול על השרת שלי ולשים לו נניח קבצי מידע על האתר
כמובן שיש לי KEY [של openai]
ושיהיה לי צאט מידע על אתר האינטרנט? -
@sivan22 האם אני יכול להתקן את המודול על השרת שלי ולשים לו נניח קבצי מידע על האתר
ושיהיה לי צאט מידע על אתר האינטרנט?בהחלט אפשר וכדאי לעשות צ'אט על בסיס RAG על קבצי מידע של האתר. רק אני לא בטוח אם הכלי הזה ספציפית הוא הכי נח להטמיע בשרת. כלומר הממשק שלו לא יתאים לאתר, אבל יש גם API וצריך לבדוק כמה זה נח.
-
@sivan22 האם אני יכול להתקן את המודול על השרת שלי ולשים לו נניח קבצי מידע על האתר
ושיהיה לי צאט מידע על אתר האינטרנט?בהחלט אפשר וכדאי לעשות צ'אט על בסיס RAG על קבצי מידע של האתר. רק אני לא בטוח אם הכלי הזה ספציפית הוא הכי נח להטמיע בשרת. כלומר הממשק שלו לא יתאים לאתר, אבל יש גם API וצריך לבדוק כמה זה נח.
זה קוד פתוח, לא? אתה לא יכול לעצב את הממשק בצורה אחרת?