בירור | הצגת התראה לאחר זמן מסויים שהמחשב לא בשימוש, ולאחר מכן נעילה
-
שימו לב - לא מדובר בבקשה רגילה לסקריפט נעילה לאחר כמה זמן.
אני מעוניין שלאחר דקה שאין שימוש במקלדת\עכבר (גם אם יש תוכנות רצות ברקע) תוצג על המסך הודעה למשך חצי דקה:
המחשב לא בשימוש וינעל בעוד 9 דקות.אם המשתמש לחץ על ביטול - חזרה לשגרה (כלומר, איפוס המונה וספירת דקה שוב).
אם לא, לאחר חצי דקה ההודעה תעלם, וגם אם מישהו ישתמש במחשב בדקות האלו - 9 דקות לאחר מכן המחשב ינעל (לא יכבה, שתשמר עבודה).
ביקשתי מChatGPT, אבל הסקריפט שהוא נתן לא עבד.
אני מניח שזה לא משהו כזה מסובך בPowerShell (אני פשוט לא יודע PowerShell) ולאחר מכן TaskSchudler שיפעיל את הסקריפט אוטומטית בכל כניסה למשתמש.
תודה!
-
lock_monitor.ps1
פתח את Task Scheduler
בחר ב-"Create Task" בצד הימני.
בכרטיסייה General, תן שם למשימה (למשל "Lock Monitor").
בכרטיסייה Triggers, לחץ על "New" ובחר ב-"At log on" כדי להפעיל את המשימה בכל התחברות למחשב.
בכרטיסייה Actions, לחץ על "New" ובחר ב-"Start a Program".
בתיבה "Program/script", הכנס את המיקום של PowerShell:
powershell.exe
בתיבה "Add arguments", הוסף את הנתיב המלא של הסקריפט שלך:-ExecutionPolicy Bypass -File "C:\path\to\lock_monitor.ps1"
לחץ על OK וסגור.
נ.ב. יש שם לוגים שיוכלו לבדוק אם זה תקין, אתה יכול למחוק את זה, וכן רוב הקוד הוא מ gpt...)
-
@יוסף-אלחנן כתב בבירור | הצגת התראה לאחר זמן מסויים שהמחשב לא בשימוש, ולאחר מכן נעילה:
@מישהו12 אתה חייב דווקא ב power shell?
אני מאמין שבpython אפשר לעשות את זה...
אפשר גם פייתון
@אהרן-שובקס כתב בבירור | הצגת התראה לאחר זמן מסויים שהמחשב לא בשימוש, ולאחר מכן נעילה:
lock_monitor.ps1
פתח את Task Scheduler
בחר ב-"Create Task" בצד הימני.
בכרטיסייה General, תן שם למשימה (למשל "Lock Monitor").
בכרטיסייה Triggers, לחץ על "New" ובחר ב-"At log on" כדי להפעיל את המשימה בכל התחברות למחשב.
בכרטיסייה Actions, לחץ על "New" ובחר ב-"Start a Program".
בתיבה "Program/script", הכנס את המיקום של PowerShell:
powershell.exe
בתיבה "Add arguments", הוסף את הנתיב המלא של הסקריפט שלך:
-ExecutionPolicy Bypass -File "C:\path\to\lock_monitor.ps1"
לחץ על OK וסגור.נ.ב. יש שם לוגים שיוכלו לבדוק אם זה תקין, אתה יכול למחוק את זה, וכן רוב הקוד הוא מ gpt...)
בודק תודה
-
@אהרן-שובקס זה פשוט לא נועל.
כמו כן, במשך כל הזמן מופיע חלון פוורשיל פתוח (הימור שלי - אם אסגור אותו זה יפסיק לרוץ)
וזה מסביר למשתמש שמשהו רץ כאן.
אני מנהל מערכת מחשוב בישיבה, ולא רוצה שהמשתמשים ידעו...הסקריפט של @chv נראה מעולה ממש, חוץ מהעובדה שצריך להגדיר לו את הזמנים כל פעם,
מישהו יכול לשלב את זה בקוד מראש?
תודהעריכה
@אהרון-שובקס הסקריפט שלך נועל.
פשוט בהתראה מוצג שינעל עוד דקה אחת, ונועל אחרי 10 דקות.אז אם תוכל לתקן את ההתראה+שלא יהיה חלון של פוורשיל פתוח כל הזמן - אשמח מאוד.
-
@מישהו12 כתב בבירור | הצגת התראה לאחר זמן מסויים שהמחשב לא בשימוש, ולאחר מכן נעילה:
אז אם תוכל לתקן את ההתראה+שלא יהיה חלון של פוורשיל פתוח כל הזמן - אשמח מאוד.
לתקן את מה שכתוב שם זה סתם סטרינג תחפש את הסטרינג בקוד ותכתוב שם מה שבא לך.
לגבי חלון פוורשיל פתוח כל הזמן, האם הוספת את זה כשירות בTask Scheduler? ועשית מה שכתבתי לך?
אם לא אז זה אכן מראה לך חלון כל הזמן. -
@אהרן-שובקס כתב בבירור | הצגת התראה לאחר זמן מסויים שהמחשב לא בשימוש, ולאחר מכן נעילה:
@מישהו12 כתב בבירור | הצגת התראה לאחר זמן מסויים שהמחשב לא בשימוש, ולאחר מכן נעילה:
אז אם תוכל לתקן את ההתראה+שלא יהיה חלון של פוורשיל פתוח כל הזמן - אשמח מאוד.
לתקן את מה שכתוב שם זה סתם סטרינג תחפש את הסטרינג בקוד ותכתוב שם מה שבא לך.
לגבי חלון פוורשיל פתוח כל הזמן, האם הוספת את זה כשירות בTask Scheduler? ועשית מה שכתבתי לך?
אם לא אז זה אכן מראה לך חלון כל הזמן.לא, לבדיקה הרצתי ידנית
-
לא, לבדיקה הרצתי ידנית
לכן אתה רואה את זה שזה פתוח כל הזמן
-
זה פשוט לא נועל.
אפשר גם בהגדרות להגדיר שהמחשב ינעל אחרי 10 דקות
ולעשות שיופיע הודעה אחרי דקה
(אבל זה לא מושלם כי רק אם לא יגעו בעכבר זה ינעל בזמן שרשום, אחרת זה יתאפס)