הצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI
-
@חטח כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
אם המנהלים יעשו דבר כזה אשמח שיעשו את זה באותו כתובת של הפורום כי החיפוש גוגל בפורום חסום לי...
@לאצי אני חושב שזה רעיון גאוני!!, אני לא מבין איך אתה לא מופצץ בלייקים...
אני חושב שיצירת כזה דבר תיקח הרבה משאבים מהשרת שבקושי מצליח להתמודד עם המצב כיום
-
@דוד-משה-1 כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
אם המנהלים יעשו דבר כזה אשמח שיעשו את זה באותו כתובת של הפורום כי החיפוש גוגל בפורום חסום לי...
אני חושב שיצירת כזה דבר תיקח הרבה משאבים מהשרת שבקושי מצליח להתמודד עם המצב כיום
אבל אולי אם זה יהיה chat gpt שהפורום רק ישלח אליו נתונים ויקח ממנו או משהו כזה יכול להיות שזה יהיה לו פחות כבד.(אני לא כ"כ מבין בזה אבל ככה נראה לי...)
וזה@חטח כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
לא קשור לאם זה אפשרי או לא...
-
גם אני מצטרף
-
גם אני שואל את אותה שאלה....
וסתם כך חשבתי שאפשר ליצור צ'אט מסונן כזה (בכללי, לא רק לפה) שפשוט מבוסס רק על אתרים חרדיים ו/או כשרים. (בתקווה שהתבססות על אתרים אלה בלבד תניב מספיק מידע.) -
@דוד-משה-1 כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
אני חושב שיצירת כזה דבר תיקח הרבה משאבים מהשרת
לא בטוח יכול להיות אולי שלהפך זה אפילו יחסוך כי במקום כל פעם עשרות חיפושים ופוסטים בלי סוף על אותם נושאים אז הצא'ט יהיה קצר וענייני אמנם זה לא מחייב כי כאן בכל זאת חושבים פעמיים לפני פרסום פוסט מה שאין כן ...
-
@לאצי כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
וסתם כך חשבתי שאפשר ליצור צ'אט מסונן כזה (בכללי, לא רק לפה) שפשוט מבוסס רק על אתרים חרדיים ו/או כשרים. (בתקווה שהתבססות על אתרים אלה בלבד תניב מספיק מידע.)
לא אפשרי כלל. למעשה, אפילו שימוש בכל התכנים הקיימים בעברית לא מספיק בשביל אימון מודל כזה
אבל אולי אם זה יהיה chat gpt שהפורום רק ישלח אליו נתונים ויקח ממנו או משהו כזה יכול להיות שזה יהיה לו פחות כבד.(אני לא כ"כ מבין בזה אבל ככה נראה לי...)
שימוש ב-API כזה הוא דבר שעולה לא מעט כסף.
-
@sivan22 כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
ויש גם API חינמיים כמו של hugging face
טוב לדעת. אם כי אני מניח שהתמיכה בעברית מפוקפקת למדי
@NH-LOCAL אפשר לעשות מה שנקרא RAG
כמובן. ואיך אתה מתקדם משם הלאה?
-
@הלי מודל בגודל כזה יהיה חכם פחות מחבילת מסמרים. כיום, בשביל לאמן מודל שפה ברמה גבוהה צריך כמות נתונים עצומה. פי כמה מיליון מהחומר הקיים בתוך המסגרת של "תוכן חרדי".
להבהרת העניין: מודל שפה הוא לא מערכת חיפוש משוכללת. זהו מודל שמחקה חשיבה אנושית
-
-
@NH-LOCAL כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
לא אפשרי כלל. למעשה, אפילו שימוש בכל התכנים הקיימים בעברית לא מספיק בשביל אימון מודל כזה
שלא לדבר על המשאבים הדרושים לאימון המודל...
ויש גם API חינמיים כמו של hugging face.
לדעתך זה יכול להחזיק על הגב שלו את כל השאלות שישאלו אותו בפורום הפעיל הזה? מהניסיון שלי מדובר ב-API איטי להחריד...
@הלי כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
לא בטוח יכול להיות אולי שלהפך זה אפילו יחסוך כי במקום כל פעם עשרות חיפושים ופוסטים בלי סוף על אותם נושאים אז הצא'ט יהיה קצר וענייני
אין קשר... החיפושים והפוסטים המיותרים לוקחים אולי כמה KB של זיכרון אחסון כל אחד, לא דומה למשאבים של החזקת מודל פרטי שדורש שרתים עם מעבדים חזקים ומהירים, זיכרון ram ענק ורוחב פס גדול לכל השאילתות (כי אז ישאלו אותו הרבה יותר שאלות ממה שהיו שואלים בפורום...)
ובלי קשר, לא הוגן שאנשים יעבדו ליצור דברים - תוכנות, אפליקציות, מדריכים, אתרים וכו' רק כדי שאיזה צ'אט יקח מהם את הקישור להורדה או את תוכן המדריך ויציג אותו...
בנוסף, המודל לא ממש ידע להבדיל בין פוסטים שמתחילים כתבו לפוסטים של מומחים (לא תמיד זה משתקף במוניטין...)
-
@הלי כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
@NH-LOCAL כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
אפילו שימוש בכל התכנים הקיימים בעברית לא מספיק בשביל אימון מודל כזה
למה לא ? הוא אמנם יהיה מוגבל ואפילו אולי מוגבל מאוד בתוכן אבל בדיוק את זה מחפשים לא? שפשוט לא יהיה לו תוכן אחר
מודל שפה זה לא מוח קיים או תוכנת מחשב שלומדים ידע ותכנים מנתונים כמו אדם אנושי ופולטים אותם בצ'אט, אלא עצם השכל שלו והיכולת לחשוב נוצר מאותם תכנים. המודל רק יודע איך ללמוד את הנתונים שמזינים לו. אם יהיה לו רק את התוכן שכתבת אז פשוט לא יהיה לו שכל... מה שקורה במודלים הגדולים הקיימים זה שאחרי שהם יודעים איך לחשוב כתוצאה מכל הנתונים בכל השפות, הם פשוט פולטים לך את הידע שהם קראו בעברית, או לחילופין "מתרגמים" את הידע משפה זרה לעברית (מקווה שהתנסחתי נכון). אבל ללמוד מכמה אתרים ספציפיים זה לא יהפוך אותם לבינה מלאכותית.
-
בכל אופן, אפשר חלקית להשתמש ב-gpt כבר עכשיו לחיפוש בפורום... הנה דוגמא:
https://chatgpt.com/share/df7ce3e6-416c-4866-957f-d17779663e7e
אמנם יש לו קצת שגיאות - לדוגמא הוא הכתיר את @מתושלח-הבבלי כמפתח קיידרואיד... אבל עדיין עדיף מכלום... (או שמא עדיף כלום? וצ"ע) -
@א-מ-ד כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
ובלי קשר, לא הוגן שאנשים יעבדו ליצור דברים - תוכנות, אפליקציות, מדריכים, אתרים וכו' רק כדי שאיזה צ'אט יקח מהם את הקישור להורדה או את תוכן המדריך ויציג אותו...
א"כ אתה בא להפריך את כל עניין ה- GPT.
בנוסף, המודל לא ממש ידע להבדיל בין פוסטים שמתחילים כתבו לפוסטים של מומחים (לא תמיד זה משתקף במוניטין...)
למאי נ"מ? העיקר שהוא יתן תשובות הולמות לשאלות שהוא נשאל, לא?
-
@א-מ-ד כתב בהצעת ייעול | חיפוש ושדרוג מערכת ל-AI:
בכל אופן, אפשר חלקית להשתמש ב-gpt כבר עכשיו לחיפוש בפורום... הנה דוגמא:
https://chatgpt.com/share/df7ce3e6-416c-4866-957f-d17779663e7e
אמנם יש לו קצת שגיאות - לדוגמא הוא הכתיר את @מתושלח-הבבלי כמפתח קיידרואיד... אבל עדיין עדיף מכלום... (או שמא עדיף כלום? וצ"ע)כן, אבל לי זה חסום...