בקשת מידע | חשמל סולארי - כמה פנלים סולריים ניתן להרכיב על בקר של 100 אמפר
-
@יענקל-ה-הצדיק סקרנות, אתה מתקין מערכת כזו לבד?
-
@יענקל-ה-הצדיק כתב בבקשת מידע | חשמל סולארי - כמה פנלים סולריים ניתן להרכיב על בקר של 100 אמפר:
@aiib כן, זה לא מסובך בכלל
נשמח שתכין מדריך קצר לתועלת הכלל
בטח סקרת את השוק ויש לך מקומות זולים וכו' -
חבר שים לב יש וואט וואלט אמפר זה כמות נכנסת וואלט זה חוזק אם תכפיל יוצא הוואט כלומר 100 *200=20000 וואט ואין כזה ממיר וגם עצם העובדה שהוא יוכל לתת 100 אמפר [שזה כנראה מה שיש לך ]לא קשור לחוזק לכן תבדוק כמה וואט הוא מקבל [ולא מוציא ] ולפי זה תכול לחבר בלי קשר לאמפר משום שהוא משוקלל בתוך הוואט
-
@יענקל-ה-הצדיק כתב בבקשת מידע | חשמל סולארי - כמה פנלים סולריים ניתן להרכיב על בקר של 100 אמפר:
בחיבור פנלים של 550 ואלט 11 אמפר, אני מעוניין לחבר שלשות של פנלים.
איך שאני הבנתי שבכזה מצב אתה מחבר אותם אחד אחד ולא שלשות
כי הבקר הוא סדר את המתח שמגיע מהפנאלים למתח של הרשת
-אז אם המתח מהרשת הוא 200 וולט וכל פאנל הוא 550 אז אתה מחבר כל אחד בנפרד- אתה יכול לחבר כמה ביחד אבל במקביל ולא בטור- שלא תעלה את הוולט
ואני מבין שבמצב כזה התפוקה הוא 13 אמפר בערך לכל קבוצה, 1650 ואט. אבל כיצד מחשבים את הואלטים. שהרי הבקר הוא של 200 ואלט.
לא כ"כ הבנתי את שאלתך
ואני גם לא מספיק מבין עדיין בפאנלים סולאריים
אבל הרעיון שתמיד כדאי לשים על הבקר מעט יותר וולט- כדי שהבקר יוריד אותו למתח הנדרש בקלות, ולא לשים מתח נמוך יותר שאז הבקר צריך לעבוד קשה- כדי להעלות את המתחההספר (אמפרים/ וואטים) זה המקסימום שהבקר יכול לקבל
אם הפאנלים מספקים יותר- אתה צריך להביא עוד בקרמקווה שלא כתבתי מידי הרבה שטויות
אני מתייג את @נייטרון-חפשי שהוא הרב'ה שלי בעניין
-
@תלת-פאזי מאחר והמתח של כל פנל הוא 50 ואלט, 550 ואט 11 אמפר, נמצא שבכל שלשיה לא יעלה המתח מעל 150 ואלט, שזה 1650 ואט לחלק ל 11 אמפר. ואם נעשה 3 שלשות, נמצא שהמערכת היא של 33 אמפר, 4950 ואט, 150 ואלט. ומכיון שהבקר טעינה הוא של 100 אמפר 200 ואלט, נמצא שהוא לא יחרוג לא באמפרים ולא בואלטים, אלא שבשעות השיא הוא לא יהיה יעיל, מאחר והבקר מטעין מצברים של 24 ואלט, אזי הוא יכול להטעין כ 2400 ואט ולא יותר. (החישוב בפנלים הוא בתוספת 20-30 אחוז, נמצא שבשביל להטעין בשעות השיא 2400 ואט צריך כ 3100 ואט, וכאן זה כמעט 5000).
-
@יענקל-ה-הצדיק
יש [או שהיה בפוסט הראשון] קצת בלבול בין V=וולט לבין W=וואט ו- A=אמפר.
קצת סדר:- V=וולט= מתח
- A=אמפר= הספק (כמות)
- W=וואט= יחס של VכפולA
כמה כל פאנל נותן?
- V=?
2.W=?
כמה הבקר טעינה?
- V=?
2.W=?
אתה צריך לחבר פאנלים אחד לשני בטור עד שאתה מגיע למתח יותר מהבקר,
כדי שהבקר יעבוד קצת כדי לאזן את המתח (ולא לתת יותר נמוך שהבקר יצטרך להעלות את המתח)הפנאלים מטעינים מצברים?
כמה מתח המטען? -
@תלת-פאזי החישוב הנ"ל הוא לפי הכללים שרשמת, אחזור שוב על כל מה שכתבתי למעלה.
כל פנל יחיד הוא
50 V
550 W
11 Aבקר טעינה הוא
100A
200V (מתח כניסה)
מתאים למצברים עד 48V
אני מדבר על מצברים 24Vוהשאלה היא א. מה קורה כשאני מחבר 3 פנלים ביחד
לפי הבנתי אזי מאחר וכל פנל הוא 50V נמצא שכל השלוש ביחד הם 150V.
וכן הואט (W) משתלש, סה"כ 1650W.
ב. באם אני עושה 3 קבוצות של שלשות אז לפי הנ"ל נמצא שבסה"כ הגעתי ל 33A שזה 11 אמפר בכל קבוצה כפול 3 קבוצות.
וואט (W) גם משליש את עצמו, סה"כ כ 5000W
אבל המתח לא משליש את עצמו ונשארנו עם מתח (V) של 150.
ומאחר והבקר הוא של 100A אזי אנחנו אוחזים ב 3 אמפר.
וכן מצד המתח אנחנו 150V.
ורק מצד הואט יש כאן הפסד, מאחר והבקר טעינה הוא של 100A, והמצברים הם 12V, אזי הוא יכול להטעין מקסימום 2500V, וע"ז צריך להוסיף את הבלאי של הסולארי שזה 20%, נמצא שבוואט אני מפסיד הרבה.
אבל החישוב שלי הוא מאחר והחישוב של הפנלים דלעיל אינו אלא לפי שעות השיא, נמצא שברוב שעות היום זה משתלם.
וכעת אני שואל את החכמים היקרים, האם כל התרגיל הנ"ל זה אכן החישוב הנכון. -
ורק מצד הואט יש כאן הפסד, מאחר והבקר טעינה הוא של 100A, והמצברים הם 12V, אזי הוא יכול להטעין מקסימום 2500V
המשפט הנ"ל טעון בירור.
הבקר טעינה הוא מקסימום עד 100A
המצברים 12V [לפני כן כתבת שאתה משתמש ב- 24V]ואין קשר בין ה 100A ל- 12V
ומאחר והבקר הוא של 100A אזי אנחנו אוחזים ב 3 אמפר.
כנראה כוונתך ל- 33A
נמצא שבוואט אני מפסיד הרבה.
לא הבנתי
וכעת אני שואל את החכמים היקרים, האם כל התרגיל הנ"ל זה אכן החישוב הנכון.
אני לא מספיק חכם!
ה-W וה-A הם כל הזמן באותו יחס, אין צורך לחשב כל הזמו את שניהם.
לענ"ד, אם הבנתי נכון,
אתה מחבר 3 פאנלים יחד [ואתה יכול גם לחבר עד 4 יחד (ותגיע למקסימום של הבקר)= 200V]
כעת יש לך קבוצה של 150V בהספק של 1650W (שזה 11A)
אתה יכול לחבר עוד 9 קבוצות כאלו עד שתגיע למקסימום של הבקר 100A (בחישוב פשוט- 11X9=99)
כרגע שאתה מחבר רק שלוש קבוצות, אתה משתמש רק ב- 33A- שזה שליש מתפוקת הבקר. -
@תלת-פאזי כתב בבקשת מידע | חשמל סולארי - כמה פנלים סולריים ניתן להרכיב על בקר של 100 אמפר:
אני לא מספיק חכם!
מתנצל, כנראה עירבבתי אותך קצת
דיברתי עם @נייטרון חופשי, והחישוב הוא קצת שונהכל פאנל נותן לך 50V ו- 11A שזה יוצא 550W
אם אתה מחבר 3 פאנלים יחד בטור, אתה מקבל:
150V ו- 33A שזה יוצא=4950W (ולא 1650W)ולכן אתה יכול לחבר רק 3 קבוצות כאלו- שאז אתה מגיע להספק כולל של 99A
עוד דבר, שים לב האם הבקר הוא באמת עד 100 אמפר גם ב- 24V ו- 48V
כי הממירים הסיניים יתכן שרושמים עליהם עד 100A וזה דווקא ב-12V אבל ב- 48V הוא יכול רק פחות....אני מקווה שעכשיו כתבתי דברים נכונים- אני ממש לא בטוח....
@רפאל-0 מה אתה אומר? -
@תלת-פאזי כתב בבקשת מידע | חשמל סולארי - כמה פנלים סולריים ניתן להרכיב על בקר של 100 אמפר:
@רפאל-0 מה אתה אומר?
אני?
את האמת לא הבנתי כלום.
הסתבכתי לגמרי עםהמתמטיקה.
איך 100 אמפר 200 וולט יוצר חיבור פנלים 550 וולט 11 אמפר, ובחיבור שלשות 13 אמפר 1650 וואט.
וודאי לא ברור לי כיצד מחשבים את הואלטים...
אם השואל (או אי מי מטעמו) יפרט לי את הנתונים בצורה מובנת יותר אשמח לענות. -
-
לאחרון שהגיב אתה מעלה בחיבור של פלוס מינוס רק את הוואט פלוס פלוס רק את האמפר לפי זה שלישיה זה 1650 אם אתה מחבר בקר טעינה תבדקו אם יש לו הגבלה מהיכן הוא מתחיל אם הוא מאלי אקספרס אלתגיע ל200 אלא עד 150 ומטה ואמפר לא נשמע הגיוני זה צריך להיות גוף גדול מאוד ובהקשר למה תפסיד תלוי כמה סוללות יש לך
-
והמתמטיקה של החשמל אני ינסה להסביר על צינור מים יש את הלחץ של המים שזה וואלט ויש כמות שיוצאת בפועל מהצינור זה אמפר ובגלל הלחץ יוצא יותר מים בזמן קצר לכן צריך לחשבן ביחד אמפר כפול וואלט יוצא וואט
-
כל פאנל נותן לך 50V ו- 11A שזה יוצא 550W
אם אתה מחבר 3 פאנלים יחד בטור, אתה מקבל:
150V ו- 33A שזה יוצא=4950W (ולא 1650W)חוששני שאתה טועה.
אם הפאנל נותן 550W אז 3 פאנלים, בכל מקרה יתנו לך 1650W.
נקודת הטעות שלך היא שהכפלת גם את ה V וגם את ה A ובפועל אתה יכול להכפיל רק את אחד מהם ולכן החישוב הזה@תלת-פאזי כתב בבקשת מידע | חשמל סולארי - כמה פנלים סולריים ניתן להרכיב על בקר של 100 אמפר:
לענ"ד, אם הבנתי נכון,
אתה מחבר 3 פאנלים יחד [ואתה יכול גם לחבר עד 4 יחד (ותגיע למקסימום של הבקר)= 200V]
כעת יש לך קבוצה של 150V בהספק של 1650W (שזה 11A)
אתה יכול לחבר עוד 9 קבוצות כאלו עד שתגיע למקסימום של הבקר 100A (בחישוב פשוט- 11X9=99)
כרגע שאתה מחבר רק שלוש קבוצות, אתה משתמש רק ב- 33A- שזה שליש מתפוקת הבקר.הוא הנכון
-
@87937 כתב בבקשת מידע | חשמל סולארי - כמה פנלים סולריים ניתן להרכיב על בקר של 100 אמפר:
נקודת הטעות שלך היא שהכפלת גם את ה V וגם את ה A ובפועל אתה יכול להכפיל רק את אחד מהם.
בעצם, אתה אומר
שאם יש לי שני סוללות כל אחת 1.5V ו- 2A שזה יוצא 3W לכל אחת:
כשאני מחבר אותם אחת לשנייה בטור, ונהיה לי 3V, אז זה נשאר 2A וזה יוצא 6W
(ולא שנהיה לי ג"כ 4 אמפר)ולעומת זאת, כשאני מחבר אותם במקביל וזה נשאר 1.5V, אז הכפלתי את האמפר, ויש לי 1.5V*4A וזה יוצא [ג"כ] 6W
@רפאל-0 @נייטרון-חפשי , עכשיו זה מובן?
-
תודה על הכל
ועכשיו אשאל מה קורה באופן שהמתח (V) של הפנלים אינם שווים, לדוגמא: 3 פנלים שכל אחד 50V (550W), ו6 פנלים שכל אחד 40V (490W). האם אפשר לחבר את כולם לאותו הבקר או לא.
וכן האם עדיף לחבר את ה 3 של ה 50V בקבוצה אחת, ואת ה 6 הנותרים בשתי קבוצות נפרדות.
או לחלק את הכל ל 3 קבוצות, וכשבכל קבוצה יש פנל 1 של 50V ו2 פנלים של 40V.
וא"ת שניתן לחבר באופן הראשון, דהיינו 3 של 50V ועוד 2 קבוצות מ 6 הפנלים הנוספים של ה 40V, א"כ צ"ע מדוע צריך תמיד לחבר את הקבוצות באופן שווה, דהיינו או ביחיד או בזוגות או בשלשות ברבעיות, מדוע אי"א לחבר גם בקבוצות שאינם שוות, וצ"ע. -
לדוגמא: 3 פנלים שכל אחד 50V (550W), ו6 פנלים שכל אחד 40V (490W). האם אפשר לחבר את כולם לאותו הבקר או לא.
אתה תקבל את הממוצע שביניהם, בערך
אולי הממוצע גם יחושב ע"פ ה- W ?ועפ"ז מיושב הצ"ע
א"כ צ"ע מדוע צריך תמיד לחבר את הקבוצות באופן שווה, דהיינו או ביחיד או בזוגות או בשלשות ברבעיות, מדוע אי"א לחבר גם בקבוצות שאינם שוות, וצ"ע.
-
-
@mirol כתב בבקשת מידע | חשמל סולארי - כמה פנלים סולריים ניתן להרכיב על בקר של 100 אמפר:
מדוע בחיבור מצברים בטור המתח (V) הוא נותר שווה, לפי הנ"ל אזי שחיבור מצברים בטור של 24V היה צריך להתחשב 24V כפול כמות המצברים?