באג | מחשב שנדלק 10 שניות אחרי הכיבוי
-
@למה-מה-קרה אני מכבה את המחשב או ע"י כפתור הכיבוי או ע"י
ובשניהם כתוב לי "מבצע כיבוי", ואח"כ נדלק. גם כשאין למחשב רשת. נכנסתי לביוס אבל זה ביוס של מחשב כרוםבוק, אז אין שם כמעט כלום... -
@ישעיהו-כץ כתב בבאג | מחשב שנדלק 10 שניות אחרי הכיבוי:
גם כשאין למחשב רשת
בניתוק הכבל רשת?
אם כן אז לענד יש בעיות חשמל
תצטרך לבדוק בBIOS מה מוגדר בהפסקת חשמל -
@ישעיהו-כץ כשאתה מנסה לכפות כיבוי (עוד לפני שהמערכת עולת על המחשב) - אז זה גם כן נדלק מחדש?
אני מנסה לבדוק אם זה עניין של הפעלה מחדש שהמערכת עושה משום מה.. -
@חובבן-מקצועי לא בדקתי, תמיד כיביתי אחרי הוינדוס, אנסה ואעדכן בעז"ה
-
@ישעיהו-כץ אגב, בכללי, כשאתה עושה הפעלה מחדש במחשב - לוקח לו כמה שניות להידלק? (עשר שניות) - או שזה מיידית? (שוב, כדי לבדוק, האם משום מה הפקודה שהמחשב מקבל זה הפעלה מחדש)
-
@חובבן-מקצועי תסתכל בכותרת
-
@MNM כתב בבאג | מחשב שנדלק 10 שניות אחרי הכיבוי:
@ישעיהו-כץ קרה לי לפני המון שנים וגיליתי שמה שמעיר אותו זה תזוזה קלה מאוד של העכבר..
מה שצריך לעשות זה להיכנס ל"מנהל ההתקנים" > "עכברים והתקני הצבעה אחרים" > מאפיינים > ניהול צריכת חשמל.
לבטל את הסימון ב"אפשר להתקן זה להעיר את המחשב".
זהו בדיוק המדריך שאני הפניתי אליו למעלה.
עד כמה שידוע לי שמה היה מדובר שהמחשב מתעורר משינה מעצמו אך לא נדלק מעצמו.
לך זה קרה אף כשהמחשב היה כבוי לגמרי? -
@הנני-העני לא,
אבל במחשבים ישנים יותר היתה אפשרות ל"שינה עמוקה" (לא זוכר איך ווינדוס קראו לזה) שבעצם המחשב נכבה לגמרי אלא שהנתונים (גם של הזיכרון) נשמרו בדיסק הקשיח, וכבך המחשב היה נדלק מהר יותר ובמקום שעצרת, במקרה כזה גם תזוזה בעכבר מדליקה אותו. אולי זו הבעיה שהועלתה כאן. -
@חובבן-מקצועי אז ככה, קודם כל, וואי וואי וואי כמה תשובות! לא חלמתי על כזו נכונות!!!
ב. אכן אם אני מכבה אותו לפני שהוינדוס עולה אז הוא לא נדלק. מי יודע מה הקשר?
ג. אם אני מכבה דרך התפריט הזה
אז הוא נדלק אחרי כמה שניות, אבל אם אני מכבה בלחצן ההפעלה אז לא. ושוב, מי יודע מה הקשר?
אשמח לתשובתכם.
נ.ב. לגבי מה שכתב @MNM על העכבר, אכן ביטלתי את הסימון וזה לא השפיע. תודה לך! -
@ישעיהו-כץ איפוס הגדרות ביוס לדעתי יעזור לך
או בדרך היותר מורכבת -בהרבה מחשבים יש הוראה בביוס שאם המחשב נכבה שידלק אוטומטית
זה יותר מוכר למי שמפעיל רשתות חשמל במוסדות ובתי כנסיות דרך צייטק וכו'
אפשרי בהחלט שזה הנושא, ואם כן להיכנס ללשונית POWER בביוס ולהעביר הכל לDISאבל בהחלט יכול להיות שזו תקלה במערכת ההפעלה ואם כן עדיף להיכנס למצב בטוח ולראות מה קורה
יצויין שבפורום של מייקרוסופט יש הרבה פתרונות אפשריים לבעיה
לדוגמא https://answers.microsoft.com/he-il/windows/forum/all/windows-מפעיל/4b4f9485-6c8e-4e0a-969f-441ed395c79f -
@שלל כתב בבאג | מחשב שנדלק 10 שניות אחרי הכיבוי:
תשתמש בחיפוש של גוגל בפורום, זה יעיל מאוד!
אתה ממש ממש צודק, אבל חסום לי בגוגל בהגדרות קהילה בנטפרי, וזה חוסם גם חיפוש גוגל בפורום... חיפשתי בדרכים אחרות כמו לדפדף במיליון תוכנות וכדו', עד שנאלצתי לבקש...