מדריך | קצת על מודלי תמונות בבינה מלאכותית איך עובדים המודלי תמונות? מה זה לורה? איזה סוגי מודלים קיימים? קצת סדר!🎉
-
אז הפעם סיכום קצר, איך עובדים המודלי תמונות? מה זה לורה? איזה סוגי מודלים קיימים? קצת סדר!
אני אתן את הפרספקטיבה שלי על זה:
בגדול כל המודלים התחילו מטכנולוגיה דומה של דיפיוז'ן וסטביליטי AI (אלו שפתחו את סטייבל דיפיוז'ן) אחראים על הטכנולוגיה הזו. הם שחררו את הטכנולוגיה של המודל הראשון שלהם בקוד פתוח והקהילה / חברות מסחריות התחילו לפתח מוצרים מתוך זה.
זה למעשה המפץ הגדול וככה נוצרו כל המודלים שאנחנו מכירים היום (Ideogram, midjourney וכו' וכו').החברות האלו התחילו לאמן מודלים בהתבסס על הטכנולוגיה והם עובדים בתוך "גן סגור". כלומר לך אין יכולת להשפיע על המודל בשום צורה מעבר למשחק עם ההגדרות שהם מספקים לך.
סטיבילטי במקביל אליהם המשיכה לפתח עוד גרסאות למודל שלה ושחררה אותם ועל בסיס המודלים האלו החברות השונות אימצו את הטכנולוגיה והטמיעו אותה (דוגמה ממש טוב היא Krea.ai שעושה שימוש ממש מהמם בטכנולוגיות האלו).Flux
הוא בפועל אחד המודלים בקוד פתוח היותר חדשים (יש גם Kolors ועוד כמה שלא זוכר את השם שלהם כרגע, זה בדרך כלל מודלים סיניים).אז חברות כמו freepic ו Krea לוקחות את המודל ויוצרים מוצר סגור משלהם
ואם הסתכלנו על המודלים הגדולים של החברות השונות כמו מערכת שמש קטנה של מודלים עם יכולות שונות:
אז לכל מודל גדול שחברה מפתחת אפשר לעשות finetune שזה אומר לעשות לו עוד סדרת אימונים רק על פחות תוכן שמאפשר לדייק עוד יותר את התוצרים שלו. וככה נוצרים המודלים שאנחנו רואים באתר כמו civit.ai הם בעצם מבוססים על מודלי העל ועשו להם טיוב.ועכשיו הגענו ללורה - שהיא בעצם טיוב עוד יותר ספציפי, ואימון על ממש מעט אינפורמציה כדי להוציא תוצאות ממש טובות במקרים מאוד ספציפיים שלא תמיד המודל הגדול יוכל להגיע אליהן לבד.
קומפי היא גרסה אחת של סדרה של ממשקים שמאפשרים למשתמשי קצה להפעיל את המודלים השונים (יש עוד סוגי ממשקים כמו פוווקוס ואוטומטיק ועוד).
אפשר להשתמש בה גם אונליין בשירותי רשת שמתמחים בזה אבל גם מקומית.
אם אתה רוצה מערכת שמאפשרת לך ממש מעט התעסקות טכנית - פוווקוס.
מצד שני אתה יכול להשתמש בשירותים כמו רפליקייט / Fal שמאפשרים לך לבצע דברים ספציפיים בלחיצת כפתור אבל אין הרבה חופש.קומפי פותחה על ידי משתמש אנונימי בשם comfy anonymus והיא הפכה לאחרונה לארגון שנקרא comfy.org אם אני לא טועה שמלא ממובילי התעשייה תורמים לפיתוח שלה
קרדיט: נועם נאומובסקי
אהבתם? אשמח אם תקנו לי קפה
https://ko-fi.com/pgishomat
https://linktr.ee/lifeai
בהצלחה!