מדריך | איך בונים גרסא כשרה - המדריך המלא (נוקיה 215\225)
-
כפי שהבטחתי בפוסט הקודם, כתבתי מדריך מפורט לקבצים שנמצאים בקובץ ה-PAC ואיך מייצרים גרסה כשרה.
באמצעות המדריך הזה יכול כל מי שיש לו ידע טכני ורוצה, לייצר גרסה כשרה מותאמת עבורו, ובתקווה גם גרסאות כשרות למכשירים נוספים.
המדריך הוא במקביל לפרוייקט שלי שבו אני מתכנן להכין בעצמי גרסאות כשרות למכשירים נוספים, בתלות ברכישת מכשירים נוספים (באמצעות התרומות דרך הדף שלי).ראשית, המדריך מניח שאתם מכירים כבר איך צורבים גרסה למכשיר, ואיך פותחים קבצי PAC.
המדריך מיועד כאמור לבעלי ידע טכני.עכשיו לפרטים עצמם, קובץ ה-PAC מכיל קבצים שונים, ביניהם EXEC_KERNEL_IMAGE, EXEC_USER_IMAGE וכו'.
כולם תמיד בטוחים שכדי לבצע את השינויים מטפלים באחד הקבצים האלה, או בקובץ mmi_res.
למעשה, יש קובץ נוסף, נסתר כמעט, אבל קובץ זה (למי שמכיר את התחום) מכיל בתוכו הגדרות חשובות ביותר.
השם NVItem לא אומר הרבה לרוב האנשים, אבל למעשה במודמים רבים משתמשים בקבצי NV עבור ההגדרות של המודם.
הסיבה שהגדרות אלה נמצאות בקובץ נפרד היא שהמודם הוא אחד החלקים שנדרשים בהם הכי הרבה שינוים בין מפעילים, ארצות וכו'.
ב-Mocor OS (מערכת ההפעלה של Spreadtrum) משתמשים בצורה נרחבת ב-NV גם לשאר ההגדרות.
מהו קובץ ה-NV? קובץ זה מכיל מידע ששמור בצורה הבאה:
בתחילת הקובץ יש Header, ואחריו סדרה של אלמנטים ששמורים אחד אחרי השני.
כל אלמנט מורכב מ-ID, באורך שתי בתים, אורך המידע, שמור במשתנה באורך שתי בתים, ותוכן ההגדרה.
כלומר לדוגמא, אם יש לי אלמנט מספר 1 שמכיל את הספרה 1 בלבד, המידע יישמר בצורה הבאה:
01 00 00 01 01
אלמנט מספר 680 שמכיל את הספרות 1 עד 10 יראה כך:
A8 02 00 0A 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0Aעכשיו לחלקים המעניינים, הדבר החשוב הוא לדעת איזה הגדרה נמצאת באיזה ID.
כאן מגיע המחקר שעשיתי על קוד המקור של ה-Mocor OS ושם גיליתי שה-ID הרלוונטי הוא....680
שם נשמרים ההגדרות של תפריט המכשיר בתצורה של 00 00 00 01 כלומר, ישנו מקום למספר עד אורך של 4 בתים, וכל מספר הוא למעשה אובייקט אחד בתפריט.
אגב, 01 הוא הודעות.
כעת, כדי לשנות את התפריט כל מה שנדרש לעשות הוא לשנות את המספר מ-01 ל-00 ובמקום הזה בתפריט יהיה "ריק" כלומר התפריט יקטן באחד.
כמובן שאם רוצים לעשות עבודה "נקייה" עדיף לא סתם למחוק אלמנטים במקומות מסויימים אלא עדיף "לבנות" מחדש תפריט מסודר (גם את הסדר הראשוני מחליטים על פי המיקום ברשימה) אבל גם החלפה של מספר ב-00 יעלים אותו מהתפריט.
זהו, ככה מכשירים את המכשיר.
פשוט, נכון?הנה הדגמה חיה:
כאן ניתן לראות את קובץ ההגדרות של הגרסה הכשרה.
הקטע מתחיל ב-A8 02, שהוא ה-ID (680), אחרי מגיע האורך, אחריו מתחיל התפריט במספר "18" ואחריו מגיעים כל שאר הפריטים בתפריט, החל מ-02 וכלה ב-0F, ההגדרה מסתיימת ב-10 שהיא ההגדרה האחרונה.בשורה התחתונה ניתן כבר לראות את ההגדרה הבאה, 681 במספר A9 02, ואחריה את 682 במספר AA 02 וכן הלאה.
או בקצרה, כדי לערוך את התפריט, צריך לפתוח את קובץ ה-NVItem באמצעות עורך hex (כמו HxD המצויין למשל), לחפש את הערך A8 02, ולערוך את המספרים שמייצגים את פרטי התפריט.
מה מייצג מה? קצת ניסוי וטעייה יתנו לכם את כל הרשימה.
זהו, עכשיו יש לכם את הידע הסודי שלוקח "אלפי שעות" להשיג.עכשיו את הקובץ הערוך ניתן לצרוב בקלות, לארוז בקובץ PAC בחזרה וכו'.
רק נושא אחד אחרון נשאר, איך חוסמים את האינטרנט, את הקיצורים וכו'.
פה נכנס נושא נוסף שלא קשור לנושא הטכני והוא יסביר למה הגרסאות הכשרות של ה-235 למשל שונות מהגרסאות הכשרות של ה-215.
בשביל להבין את הנושא צריך להבין שלמרות שהמכשירים (עדיין) נקראים "נוקיה", הם למעשה שייכים לחברת HMD.
בשונה מחברת נוקיה הגדולה שבשיאה ייצרה מעל מחצית מהמכשירים בעולם, חברת HMD היא חברה סינית קטנה שמוכרת בעיקר לשוק הרוסי, וכן, לשוק הישראלי הכשר.
מתוקף היות היבואן הישראלי אחראי לאחוז נכבד מאוד מהמכירות של חברת HMD, היבואן הישראלי מקבל יחס מיוחד.
כשלמשל כשהיבואן הישראלי ביקש שיכניסו לוח זמני היום, חברת HMD הכניסה לוחות זמני היום למערכת ההפעלה של כלל המכשירים הנמכרים בעולם.
לאחר מכן, החברה משנה את ה-NV של המכשירים הכשרים בלבד כך שרק במכשירים אלה יופיע בתפריט זמני היום.
באותה ההזדמנות, חברת HMD הכניסה שינויים נוספים כגון ID 646 שבשינוי הערך שלו ל-2 חוסם את הדפדפן והאינטרנט במכשיר וכן את 647 שמאפשר לבטל את האפשרות לשנות את קיצורי המקשים במסך הראשי.שינויים אלה ייחודיים לגרסאות מערכת ההפעלה שמיועדות למכשירים שהיבואן הישראלי הזמין ופותחו ייעודית עבורם.
כידוע לכולם, גרסה כשרה רשמית קיימת רק של מכשיר 215, ולכן רק מערכת ההפעלה שלו "זכתה" לקבל את השינויים האלה.
מאחר ומערכת ההפעלה של ה-215 וה-225 זהות, גם ב-225 קיימים השינויים האלה.
איפה הם לא קיימים? ב-235 החדש ודומיו.
עד שלא תצא גרסה כשרה של ה-235, ההכשרה היחידה שניתן לבצע ב-235 היא רק שינוי תפריט קוסמטי ולא הכשרה "אמיתית".זהו, אני מקווה שהמידע הזה יועיל לכולם, ושבקרוב נראה עוד גרסאות כשרות רבות של מכשירים רבים נוספים, אני מצידי אמשיך להוציא גרסאות כשרות לכל מכשיר שיגיע אלי, ניתן לסייע לפרוייקט באמצעות תרומה דרך הדף שלי.
https://buymeacoffee.com/r0l0gin
תהנו, ותעשו דברים טובים!
-
@r0l0gin כתב במדריך | איך בונים גרסה כשרה - המדריך המלא:
כידוע לכולם, גרסה כשרה רשמית קיימת רק של מכשיר 215, ולכן רק מערכת ההפעלה שלו "זכתה" לקבל את השינויים האלה.
מאחר ומערכת ההפעלה של ה-215 וה-225 זהות, גם ב-225 קיימים השינויים האלה.
איפה הם לא קיימים? ב-235 החדש ודומיו.
עד שלא תצא גרסה כשרה של ה-235, ההכשרה היחידה שניתן לבצע ב-235 היא רק שינוי תפריט קוסמטי ולא הכשרה "אמיתית".ואלו שמפרסמים שיש להם גירסא כשרה ל235, מה איתם?
-
"18"
על בסיס הקס, כמובן.
זה אומר שאורך האייטם הוא 24.
למאי נפק"מ? אנחנו נראה שיש 24 סמלים בתפריט.
היו לי סמלים, שגם כשהחלפתי ל0 משום מה לא נעלמו. אבל הם היו לקראת הסוף.
אז פשוט הגדרתי את אורך האייטם לפחות (למשל 10 - בהקס זה 16).
למעשה, אפשר פשוט להשאיר את כל הסמלים בתפריט, ורק לשנות את גודל האייטם, וזה יעלים את הסמלים שמעבר לו.@r0l0gin כתב במדריך | איך בונים גרסה כשרה - המדריך המלא:
וכן את 647 שמאפשר לבטל את האפשרות לשנות את קיצורי המקשים במסך הראשי.
גם את הימין\שמאל במקש ניווט?
@10110000 מעניין
הנחתי שב-235 הם לא הכניסו את זהאני מניח אם ככה שגם ב-235 ה-ID לחסימת האינטרנט הוא 646, נכון?
אין לי מכשיר 235 לבדיקה, אני מקווה לקבל מכשיר כזה ממישהו בהקדם ואז אני אוכל לשחרר גם גרסה כשרה עבורוFDLים...
-
@10110000 יכול להיות שזה משהו ב-235, אבל ב-215 / 225 זה עושה את העבודה
וסתם ככה באופן כללי, יש הרבה הגדרות באזור של ה-600 שנראות מאוד מעניינות
אני מעריך שבאזור הזה נמצאים כל השינויים שקשורים לממשק של ה-Mocor OS
התחלתי לעבור עליהם אבל עצרתי כשהגרסה היתה "כשרה מספיק"אני מקווה שיהיה לי זמן בשבועות הקרובים למפות את כולם
או אם מישהו רוצה לקחת את הפרוייקט למפות את כולם, אני בטוח שיהיו הרבה דברים מעניינים נוספים שם -
בינתיים, אעלה כאן רשימה חלקית (לא סיימתי והמכשיר שלי מת מסיבות לא ברורות) של הערכים של כל סמל בתפריט.
01 הודעות
02 אנשי קשר
03 יומן שיחות
04 גלריה
05 מצלמה
06 הגדרות
07 קבצים
08 וידאו
09 מוזיקה
0A שעון מעורר
0B מקליט
0C לוח שנה