מדריך | מדריך צילום- הכרת המצלמה חלק א' -העדשה
-
טוב, אז בעיקבות מה שנאמר כבר כאן אמרתי שנתחיל לפחות מדריך ראשוני בשביל הכרת המצלמה
שימו לב!! זה חשוב- כי אומנם אני יכול להסביר טכנית מה אומר סגר צמצם וכו' אבל אם נכיר איך מצלמה עובדת בכלל נבין יותר וככה בסיטואציות מורכבות נדע איך להתמודד
דבר נוסף הוא שרוב המדריכים יהיו רק על מצב ידני לגמרי (M)!! ככה שמי שאין לו את זה (בעיקר במצלמות הפשוטות ביותר) רוב המדריכים יהיו לו לידע בלבד!
אז אתם מוזמנים לעקוב (אני יעשה גם תוכן עניינים מסודר בפוסט נפרד בעז"ה)
ויאללה נתחילמה זה בכלל מצלמה??
כשרצו להמציא את המצלמה פשוט ניסו להבין איך העין עובדת- באותה צורה שבא המציאו את המחשב- שאז ניסו לחקות את המח כך גם המצלמה, נפרט את חלקי המצלמה השונים ואז נבין מהו תהליך הצילום בכלל: (שימו לב -גם אם זה נראה שיש הרבה פרטים וקצת מתבלבל לכם- אל דאגה! זה מאוד טכני- אין פה דברים מורכבים- רק אל תנסו להבין הכל בדקה של קריאה- תשבו על זה קצת ותראו איך שהכל נהיה ברור (כמובן שאפשר לשאול ולברר)
המצלמה למעשה מתחלקת לנו לכמה וכמה חלקים ונשתדל לפרטם אחת לאחת:
חיישן, עדשה, מעבד ומסך.
יש את החיישן של המצלמה שהוא לוקח את קרני האור שמתקבלים מן העדשה והופך אותם לתמונה אחת ברורה- וע"י המעבד של המצלמה התמונה נשמרת באיחסון (הכרטיס זיכרון)
תהליך הצילום הוא פשוט- ישנו מחסום בין החיישן לעדשה שכאשר אנחנו לוחצים על כפתור הצילום הוא נפתח ונסגר -ובזמן שהוא פתוח נכנסים קרני האור אל החיישן- וזוהי התמונה שמתקבלת (נפרט בהרחבה במדריכים הבאים- קודם שנבין איך זה עובד)
ונתחיל לפרט חלק חלק מחלקי המצלמה:
(את גוף המצלמה נפרט במדריך אחר)העדשה:
שימו לב שהעדשה זהו החלק החשוב ביותר בצילום
העדשה עשוייה בד"כ מזכוכית אופטית או מפלסטיק שקוף ומכילה מספר רב של אלמנטים (שכבות של זכוכיות) (כמובן הכל תלוי בסגנון העדשה ומחירה)
תפקידה בצילום הוא: לקחת את הקרני אור ולמקד אותם לתוך המצלמה (לתוך החיישן)
בעדשה יש כמה וכמה מערכות שמתפקדות ביחד:- אלמנטים
- ![34e43e93-df0f-4f41-8630-8698861e3c12-image.png](/זה השכבות של הזכוכיות שהם ממקדות את האור לתוך המצלמה
- טבעת הצמצם-
עליה נעשה מדריך בפני עצמו- (ובקצרה ממש-הוא קובע לנו האם הרקע יהיה ברור או מטושטש) - מערכת הפוקוס-
גם עליו נעשה מדריך בפני עצמו בעז"ה - מערכת הזום-
זוהי המערכת שנותנת לנו להקריב ולהרחיק את הנושא המצולם מבלי להתקרב אליו פיזית
ישנם כמה וכמה סגנונות של עדשות ונפרטם: (אני מדבר על עדשות של מצלמות מקצועיות שמתפרקות)
- עדשות פריים (Prime): עדשות בעלות אורך מוקד ("הזום") קבוע. הן מציעות איכות תמונה גבוהה יותר מעדשות זום, אך פחות נוחות מהסיבה שאי אפשר להגדיל ולהרחיק
- עדשות זום: עדשות המאפשרות שינוי של אורך המוקד, כלומר התקרבות או התרחקות מהנושא המצולם מבלי לשנות את המיקום הפיזי.-הם יותר נוחות אך לא תמיד יותר איכותיות
- עדשות רחבות: עדשות בעלות זווית ראייה רחבה, מצוינות לצילום נופים, פנורמות ומקומות סגורים.
- עדשות טלפוטו: עדשות בעלות זווית ראייה צרה, משמשות להגדלת עצמים רחוקים, כמו צילומי ספורט או חיות בר.
- עדשות מאקרו: עדשות המאפשרות צילום מקרוב של עצמים קטנים (לדוגמא לצלם מקרוב נמלה או פרח).
וזהו לעכשיו..
שימו לב שזה מדריכים שאני יעדכן אותם מידי פעם מהסיבה שאני כותב מהאש בלי להכין קודם- ותמיד פתאום יש מה להוסיף
אז שיהיה לכם בהצלחה וכמובן לכל שאלה אפשר לפנות (בבקשה לא להגיב כאן סתם)
-
-