עזרה | sony xm5 או איירפודס פרו
-
@מתושלח-הבבלי בהנחה שאתה שואל על ה-WF (אוזניות האין איר של סוני) ולא על ה-WH (הקשת של סוני) אני יכול לספר לך על חווית השימוש שלי (דרך אגב הצבע האפור הרבה יותר מגניב מהשחור...) והשוואות שערכתי ונתתי גם לחברים לערוך מול איירפודס פרו 2 (כולל זה עם הטייפ סי...)
-
סאונד - אם כל הכבוד לאפל לא צריך להגיד יותר ממילה אחת "סוני"... (למרות שאפל תמיד שואפים לטופ סוני היא אחת החברות הטובות בעולם באיכות הסאונד...) אם כי יש לציין שיש גוון שונה לאוזניות של אפל מאשר לאוזניות של סוני וממילא אפשר לשמוע טענות כמו אני יותר אוהב אפל... והסאונד של ה360 מעלות אחח... חלומי... דרך אגב מאז שהתחלתי לשמוע בסוני אני תופס מידי פעם בהאזנה לשירים בריחות בקצב... עד כדי כך הרמת דיוק...
-
ביחס לסינון רעשים לא יצא לי לעשות השוואה ארוכת טווח אני באופן אישי לא כ"כ הרגשתי הבדל (אבל שוב לא הייתי עם האפל זמן רב...) חבר שלי שיש לו פרו 2 לקח את הסוני שלי וטען שהסוני כן יותר טוב... לטענת סוני הסינון רעשים שלהם הוא ה"טוב בעולם" (הוסיפו מדבקה על הקופסא במיוחד בשביל להדגיש את זה...)
-
בעניין השמע בשיחות לא יצא לי להשוות (וגם בסוני אני כמעט לא משתמש לשיחות כיוון שהפלא' שלי נוקיה 3310 פחות בקטע של להתחבר לאוזניות בלוטוס באופן כללי... זה לא אישי נגד הסוני או האפל...) כן יצא לי להשתמש בסוני תקופה וזה היה מצויין אבל אני לא יודע להשוות כי לא ניסיתי...
-
לגבי התממשקות ברור שלא כמו אפל אבל כשאני מחבר אותו לסמארטפון זה בכלל לא גרוע כטענת @אליר325000 כמו כן טוענים שרמת ההתממשקות שלהם עם טלפונים של סוני טובה בהרבה מאשר עם שאר האנדרואידים (אני אישית מחבר לסמסונג)
-
לגבי האפליקציה כנ"ל לא גרוע בכלל ומלא פונקציונאליות כן הייתי שמח לשינוים אבל ממש מעטים ומינורים ובעיקר מציק לי שזה לא בעברית... (ובנוסף אני לא מכיר את הפליקציה של אפל בכלל...)
-
כמו כן יש פיצ'ר מגניב באפליקציה שבמקום להסתבך אם לנסות לכוון את הEQ לפי תדרים וכדו' אתה פשוט מפעיל שיר ואז מציגים לך מספר אופציות מוגדרות מראש (בגוונים שונים לחלוטין...) ואחרי שבוחרים אחד זה מדייק אותם שוב ע"י הצגת מספר אופציות נוספות באיזור הגוון הנבחר... התוצאות מצויינות...
-
לגבי הצורה דווקא אני חושב שיש יתרון לצורה של אפל ממספר סיבות א' - מי שיש לו חלל אוזן קטן יוכל להכניס יותר בקלות אפל מסוני... (כמו כן זה גם פחות יכאב לו לאורך זמן...) ב' - הם (סוני) מבטיחים שניתן לישון עם האוזניות... (יעני הם לא אמורות לבלוט הרבה מחוץ לאוזן...) ניסיתי והייתי אומר שיש להם מה להשתפר בעניין איכות השינה... באפל לעומת זאת האוזניה כמעט ולא בולטת... ועוד משהו קטן בעניין הצורה בזכות הרגלית של אפל התפעול של האוזניה יותר נוח (הגבהת ווליום בהחלקה) לעומת זאת התפעול של הסוני קצת יותר מורכב (צריך לזכור כמה לחיצות עושות איזה פעולה...) מה שכן בסוני אפשר לענות או לדחות שיחות ע"י מחוות ראש...
-
כמו כן שכחתי להוסיף כמובן חיבור לשני מכשירים...
-
וגם יתרון שהוא גם חיסרון במקום הסיליקון שיש בקצה של האוזניה יש ספוג זיכרון (כמו החומר של אטמי אוזניים...) מה שמשפר את נוחות האוזניה ואת סינון הרעשים... אך לעומת זאת מתבלה יחסית מהר ואין כ"כ איפה להשיג אחרים (יש בעלי אבל א' המידות שם לא אותו דבר ב' יש בחלק הפנימי רשת שאמורה להגן מלכלוכים שלא יכנסו לאוזניה ואת זה אין באלו מעלי...)
אדרבה מי שיש לו מדיום מיותר שיפנה אלי...מקווה שעזרתי...
דרך אגב @אליר325000 האיירפודס מקס זה לא הקשת של אפל? א"כ זה מכניס למשוואה את הסוני WH-1000XM5 ועוד מעט כבר XM6... ואולי עוד כמה מקבילות... (מישהו אמר סונוס?)
-
-
@מישהו12 כתב בעזרה | sony xm5 או איירפודס פרו:
@מתושלח-הבבלי לא סיכמנו שאתה עם הBeats Buds Studio?
אסור להשתדרג?
-
@מיגו-להוציא כתב בעזרה | sony xm5 או איירפודס פרו:
@מתושלח-הבבלי כתב בעזרה | sony xm5 או איירפודס פרו:
עמוק באקוסיסטם שלאפל ואני משתמש באייפון ובמק
סליחה אם אני מבאס,
זה לא נקרא עמוק...צריך ה-ר-ב-ה כסף בשביל זה ובינתיים אין לי עניין להשקיע באייפד כשיש לי טאבלט סמסונג שקניתי לפני חודשיים
בקיצור אני אפליסט אבל לא קונה דברים שלא דחופים לי כ"כ -
@מיגו-להוציא כתב בעזרה | sony xm5 או איירפודס פרו:
עמוק באקוסיסטם שלאפל ואני משתמש באייפון ובמק
סליחה אם אני מבאס,
זה לא נקרא עמוק...בלי קשר למה נחשב עמוק ומה לא הסרטון הזה חרטה אחת גדולה
כל בנאדם יש לו צרכים אחרים!
גם האפליסט הכי רציני שיש לא יקנה את מקבוק פרו ב-25 אלף שח אם השימושים שלו הם רק דפדפן\וורד
הכל אינדיבידואלי כ"כ שאין בכלל מה לחשב
מה גם שהסרטון מציג כאילו גלקסי S24 ultra ו-Surface מחולקים בכיכר דיזינגוף לכל דורש
נכון שאפל יקרים אבל גם סמסונג שיאומי ומייקרוסופט יודעים לדרוש הרבה כסף -
@אליר325000 כתב בעזרה | sony xm5 או איירפודס פרו:
ולגבי המשוואה תשקלל גם את המחיר
לא כ"כ הבנתי את כוונתך אבל הסונוס והאפל עולים כמעט אותו דבר מה שכן ראיתי שהסוני זולות בהרבה (שזה מסתמא אומר שהם פחות מוצלחות... תקן אותי אם אני טועה... בכל אופן מעולם לא יצא לי לשמוע באיירפודס מקס בסוני כן...)
-
@מתושלח-הבבלי נגן M200 או סמסונג A32 (אבל אין להשוות בסאונד בין הM200 לA32) כמו כן גם היה לי תקופה נוקיה 215 ונגן סמארט באס מיני (מקווה שככה קוראים לו...)
-
@אליר325000 כתב בעזרה | sony xm5 או איירפודס פרו:
@מתושלח-הבבלי
הייתי בהתלבטות כמוך כי אני גם אפליסט מבוהק יש לי הכל חוץ מהVision pro ו Apple TVבכל מקרה חשוב לזכור שה airpods בצורה האופטימלית שלו עובד לiOS,
זה באמת חלק מההתלבטות
הבנתי שאפל בנו באיירפודס שיתחבר במהירות לאייפוןאנשים עומרים שהסוני טוב מאפל באיכות הצליל בפער ובאוקלייזר [שלא קיים באיירפודס], לעומת זאת התממשקות שלהם גרועה ממש, וראיתי כמה ביקורות גורעות על האפליקצייה.
אני לא כזה יודע להתעסק עם אקולייזר, לא ניסיתי אף פעם (בשיטת אם זה עובד אל תיגע )
אז לענ״ד מאד תלוי למה אתה משתמש, אם ״סתם״ שמיעת מוזיקה ויש לך אקו סיסטם של אפל, פשוט לך על זה, יש לי איירפודס פרו 2 ואני מרוצה עד הגג,
אם אתה מתעסק ברמה יותר מקצועית וחשוב לך דקויות של איכות צליל לך על הסוני xm2.
[אגב האיירפודס מקס גם יכולות להיות אופציה בשבילך, הו יותר יקרות אבל טוענים שהצליל שלהם יותר טוב מהפרו 2]
האיירפודס מקס הם אוזניות קשת
אני מחפש אוזניות in ear (ודרך אגב, יש לי כבר אוזניות קשת (JBL live 770) אמנם לא איכותיות כמו המקס אבל גם טובות מאוד) -
אני לא כזה יודע להתעסק עם אקולייזר, לא ניסיתי אף פעם (בשיטת אם זה עובד אל תיגע )
בדיוק את זה סוני פתרו עם...
@2580 כתב בעזרה | sony xm5 או איירפודס פרו:
כמו כן יש פיצ'ר מגניב באפליקציה שבמקום להסתבך אם לנסות לכוון את הEQ לפי תדרים וכדו' אתה פשוט מפעיל שיר ואז מציגים לך מספר אופציות מוגדרות מראש (בגוונים שונים לחלוטין...) ואחרי שבוחרים אחד זה מדייק אותם שוב ע"י הצגת מספר אופציות נוספות באיזור הגוון הנבחר... התוצאות מצויינות...
-
@מתושלח-הבבלי נגן M200 או סמסונג A32 (אבל אין להשוות בסאונד בין הM200 לA32) כמו כן גם היה לי תקופה נוקיה 215 ונגן סמארט באס מיני (מקווה שככה קוראים לו...)
אני לא שואל בשבילך לדעת למה הוא מתחבר
יש לי אייפון 13 מיני כך שזה לא הבעיה
השאלה היא מאיזה מכשיר ההתרשמות שלך -
@מתושלח-הבבלי מכל הנ"ל ברובם חיברתי גם איירפודס (בנוקיה לא) מה שכתבתי לגבי הסאונד ההפרשים הם יחסיים...
ודרך אגב, @2580 אתה דיברת על האפליקציה לאנדרואיד ו- @אליר325000 דיבר על האפליקציה לאייפון
מעניין יש הבדל בממשק?
מקסימום
יש לי טאבלט סמסונג שקניתי לפני חודשיים
-
@מתושלח-הבבלי מכל הנ"ל ברובם חיברתי גם איירפודס (בנוקיה לא) מה שכתבתי לגבי הסאונד ההפרשים הם יחסיים...
ודרך אגב, @2580 אתה דיברת על האפליקציה לאנדרואיד ו- @אליר325000 דיבר על האפליקציה לאייפון
מעניין יש הבדל בממשק?
מקסימום
יש לי טאבלט סמסונג שקניתי לפני חודשיים
אבל אני שומע מוזיקה בנסיעות ואז אין לי את הטאבלט וגם כשהוא כן ליידי אין לי כח לפתוח אותו בשביל מוזיקה
-
מעניין יש הבדל בממשק?
הרבה פעמים כן
אלא אם כן מדובר ב-JS או פלאטר
ובחברות רציניות זה בד"כ לא ככה
אלא קוטלין לאנדרואיד וסוויפט לאייפון -
אסור להשתדרג?
אתה באמת אפליסט.
לשדרג כל הזמן למוצר החדש ביותר -
@מתושלח-הבבלי יש לי גם את הAirPods pro 2 וגם את הWF-1000XM4 של סוני (הדגם הקודם) -עד לא מזמן. לכן אומר את דעתי, בעיקרון עדיף את הסוני בגלל התמיכה שלהם במגוון רחב של קודקים (אם לא כולם) ובפרט בLDAC (המשמעות של זה בין היתר מבטאת יכולת העברת נתוני שמע מאוד גבוהה ועמוקה מה שנקרא בעממיות איכות שמע) אי לכך הם ישמעו הרבה יותר טוב במכשירי אנדרואיד או מחשבי PC\כרטיסי קול שתומכים במגוון הקודקים הקיימים. האוזניות של אפל תומכות רק בקודק AAC שהוא קודק מורכב ולא נשמע תמיד טוב בהרבה סוגי מכשירים וחברות בגלל שמאוד קשה להתאים אותו.
אבל, אם אתה רוב השימוש שלך ובדגש על מוזיקה הוא במכשירי אפל אני כן הייתי הולך על האיירפודס, כי איכות השמע עולה עשרת מונים כשמשתמשים בהם כמו שאפל רוצה שישתמשו... (וגם בגלל העבודה שהם עשו על קודק הAAC) בנוסף על זה ההתממשקות באפל היא מהירה וסופר נוחה מתבטא מאוד גם במעבר בין מכשירים. סינון הרעשים והשמע המרחבי לדעתי גם כן יותר טוב אבל לא בפער גדול.
-
אסור להשתדרג?
אתה באמת אפליסט.
לשדרג כל הזמן למוצר החדש ביותרבשביל זה אני מחכה להשקה של אפל בחודש הבא
אמור להיות איירפודס 4 ואם הבנתי נכון גם פרו חדשות
דרך אגב, למישהו יש מידע נוסף בעניין? -
דרך אגב, למישהו יש מידע נוסף בעניין?
אם לא יהיו הפתעות אפל תכריז על האייפון החדש ב-10 בספטמבר
ספטמבר מתקרב בצעדי הענק וחוץ מהחופש הגדול שמסתיים סוף סוף, אתם יודעים מה זה אומר: אייפון חדש. על פי מארק גורמן, האנליסט שמתמחה באפל ובשרשרת האספקה שלה, החברה תערוך את אירוע ההכרזה על האייפון 16 כבר ב-10 בספטמבר 2024. בנוסף, צפויה החברה לחשוף גם את Apple Watch Series 10 ו-2 אוזניות AirPods חדשות. לפי גורמן אגב, תאריך ההשקה יעמוד על 20 בספטמבר. -
@Sandstorm כתב בעזרה | sony xm5 או איירפודס פרו:
סינון הרעשים והשמע המרחבי לדעתי גם כן יותר טוב אבל לא בפער גדול.
כתבת שיש לך
@Sandstorm כתב בעזרה | sony xm5 או איירפודס פרו:
WF-1000XM4
למיטב הבנתי שניהם שופרו משמעותית בדגם הבא... (הXM5)
במיוחד השמע המרחבי שאם זכרוני אינו מטעני זה היה 'ה'שדרוג שלהם...