בקשה | בנק לאומי ונטפרי - מניעת התקלה אצלך - יצירת פתרון
-
@דאבל כתב בשיתוף | בנק לאומי ונטפרי - יצירת פתרון:
@אוקיי-נט לי בנטפרי אין בעיה.
נכון, זה לא לכולם.
@כ-ק כתב בשיתוף | בנק לאומי ונטפרי - יצירת פתרון:
@אוקיי-נט כתב בשיתוף | בנק לאומי ונטפרי - יצירת פתרון:
לאחרונה מידי הרבה לקוחות של נטפרי מתלוננים על חוסר יכולת הגלישה לאתר של לאומי,
ותקלות מתקלות שונות.למשל ?
ראה כאן
-
למי שזה קורה לו - לא עוזר להחליף ספק.
המשפט הזה לא מספק הרבה מידע:
- האם ניסיתם לבדוק ממספר חשבונות
- האם ניסיתם לנקות cookies ומטמון
- האם ניסיתים עם כתובת IP שונה בכל פעם
- האם ניסיתם באמצעות מספר שרתי DNS.
בקיצור, הנתונים מעורפלים מאוד מכדי להסיק מהם מסקנה חד משמעית
-
@איש-נחמד יכול להיות, אבל כשאתה כותב בכללי 'יתכן שהבעיה נמצאת בספק שלך' אז תדע ש@אוקיי-נט כבר חשב על זה באומרו 'למי שזה קורה לו - לא עוזר להחליף ספק'
זה לא מחייב, משום שיתכן שלאומי מזהים כתובת IP של ספק מסוים כחשודה ואז משאירים אצל הגולש cookies או מטמון שמונע ממנו להיכנס שוב.
-
@איש-נחמד @אוקיי-נט הביא פה לינק לפורום נטפרי שיש שם כמה ספקים עם כתובות IP שונים שלא עובד להם תקין בנק לאומי,
בוא נגיד כך,
נטפרי עובדת בצורה שהרבה מאוד משתמשים יוצאים דרך אותו IP ולפעמים בנקים וכדומה מזהים את זה כתקיפת סייבר והם חוסמים את הIP, ומה שצריך לעשות זה להעמיד אותם על הטעות שלהם, כמו שכל שאר הבנקים הבינו שזה לא תקיפת סייבר, גם בנק לאומי האטומים (והחצופים שלא מפרסמים בערוץ 14) יבינו שזה לא תקיפת סייבר. -
@רמיזא כתב בשיתוף | בנק לאומי ונטפרי - יצירת פתרון:
נטפרי עובדת בצורה שהרבה מאוד משתמשים יוצאים דרך אותו IP ולפעמים בנקים וכדומה מזהים את זה כתקיפת סייבר והם חוסמים את הIP, ומה שצריך לעשות זה להעמיד אותם על הטעות שלהם, כמו שכל שאר הבנקים הבינו שזה לא תקיפת סייבר, גם בנק לאומי האטומים (והחצופים שלא מפרסמים בערוץ 14) יבינו שזה לא תקיפת סייבר.
מכיר את התיאוריה הזו, אבל תתפלא לשמוע שאני נמצא על כתובת IP שמשותפת ליותר מ-100 לקוחות של הספק שבו אני נמצא, ולמרות זאת האתר לא עושה לי בעיות.
-
@איש-נחמד כתב בשיתוף | בנק לאומי ונטפרי - יצירת פתרון:
@דאבל כתב בשיתוף | בנק לאומי ונטפרי - יצירת פתרון:
@אוקיי-נט לי בנטפרי אין בעיה.
מצטרף להנ"ל
@אוקיי-נט יתכן שהבעיה נמצאת בספק שלךדווקא אצלי אין בעיה, אצל לקוחות כן, והם נמצאים במגוון ספקים, ראה בקישור הנ"ל.
@איש-נחמד כתב בשיתוף | בנק לאומי ונטפרי - יצירת פתרון:
למי שזה קורה לו - לא עוזר להחליף ספק.
המשפט הזה לא מספק הרבה מידע:
- האם ניסיתם לבדוק ממספר חשבונות
- האם ניסיתם לנקות cookies ומטמון
- האם ניסיתים עם כתובת IP שונה בכל פעם
- האם ניסיתם באמצעות מספר שרתי DNS.
בקיצור, הנתונים מעורפלים מאוד מכדי להסיק מהם מסקנה חד משמעית
הכל נבדק כמובן. ו @רמיזא צודק.
פשוט זקוקים לעזרת הציבור.
ככל שיותר יתלוננו - כך זה ייפתר יותר מהר.רוצים לעזור וגם בכדי למנוע שהמצב הזה יהיה אצלכם, וזה קורה בלי התראה מוקדמת,
אז בא נשנה את הניסוח מעכשיו:
בקשה לעזרת הציבור, בכדי למנוע מצב עתידי של חסימה הנגרמת בכל ספקי נטפרי,
כנסו עכשיו ותתלוננו. זה לא יהיה נעים אם זה יפגוש אתכם בלי אפשרות להתגונן מפני זה...
בהצלחה לכולנו -
@איש-נחמד @אוקיי-נט הביא פה לינק לפורום נטפרי שיש שם כמה ספקים עם כתובות IP שונים שלא עובד להם תקין בנק לאומי
יש שם באשכול דיווח רק על 019 ו-בזק
בנוסף, יש שם תגובה של משתמש שדיווח שהבעיה נפתרה אצלו לאחר החליף ספק, זאת בניגוד למה שטען @אוקיי-נט
-
@איש-נחמד כתב בבקשה | בנק לאומי ונטפרי - מניעת התקלה אצלך - יצירת פתרון:
@איש-נחמד @אוקיי-נט הביא פה לינק לפורום נטפרי שיש שם כמה ספקים עם כתובות IP שונים שלא עובד להם תקין בנק לאומי
יש שם באשכול דיווח רק על 019 ו-בזק
בנוסף, יש שם תגובה של משתמש שדיווח שהבעיה נפתרה אצלו לאחר החליף ספק, זאת בניגוד למה שטען @אוקיי-נט
אז זה קורה גם אצל יוסי תקשורת, רק לא כתוב שם,
ואולי לאחד עזר להחליף ספק - יש שם תיעודים וזה גם מנסיון אצל לקוחות - שזה לא עזר להם.
-
@איש-נחמד אתה לקוח של בנק לאומי ? ויותר מ-100 זה עדיין קצת, אני מדבר על אלפים על אותו IP.
כן, אני לקוח של לאומי.
המספר שנקבתי הוא רק מה שידוע לי בוודאות (כ-200), סביר להניח שיש יותר.
בסופו של דבר זוהי בחירתו של הספק כמה משתמשים לצרף יחד לכל כתובת IP, וההשלכות צריכות להיות באחריותו, כולל תיאום מול אגפי הסייבר בגופים שונים במידת הצורך. -
@רמיזא כתב בבקשה | בנק לאומי ונטפרי - מניעת התקלה אצלך - יצירת פתרון:
@איש-נחמד אז יש לנו כבר את בזק 019 ויוסי תקשורת נראה לי הם מהכי גדולים בנטפרי, האם זה לא מראה על בבנק לאומי ?
אז @איש-נחמד טוען שזה עבודה שספקי האינטרנט צריכים לעשות.
אני לא חושב שזה אפשרי - אבל בא נשמע מה יש להם לומר. -
@איש-נחמד כתב בבקשה | בנק לאומי ונטפרי - מניעת התקלה אצלך - יצירת פתרון:
@איש-נחמד אתה לקוח של בנק לאומי ? ויותר מ-100 זה עדיין קצת, אני מדבר על אלפים על אותו IP.
כן, אני לקוח של לאומי.
המספר שנקבתי הוא רק מה שידוע לי בוודאות (כ-200), סביר להניח שיש יותר.
בסופו של דבר זוהי בחירתו של הספק כמה משתמשים לצרף יחד לכל כתובת IP, וההשלכות צריכות להיות באחריותו, כולל תיאום מול אגפי הסייבר בגופים שונים במידת הצורך.זהו שתיאום צריך לעזור- אם הבנק יקבל עדכון שיושבים על הIP 20,000 איש ומתוכם כמה אלפים שלהם זה אמור לעזור.
סתם משהו מעניין - אצלי בערך פעם בשבועיים יש את הבאג הזה אבל ביומיום הכל חלק - מעניין אם כך זה אצל כולם אוא שיש כאלו שאצלהם זה באגים כל הזמן..