שאלה | COLPIT של מייקרוסופט לנטפרי
-
@י-פל כתב בשאלה | COLPIT של מייקרוסופט לנטפרי:
אז לידיעתך, למרות שבעוונותי אני משתמש בכלי הזה הרבה, אבל רוב הרבנים [וגדו"י, אם המילה עצמה חשובה...] אסרו זאת. אם בשל העבר, אם בשל העתיד, אם בשל ידיעה/חוסר ידיעה.
לא נכון כלל.
למעשה, נטפרי בהקפאה בנושא זה, לא פותחים ולא סוגרים, ויש צדק במה שכתב @שליו שנראה שהם מצטערים על הפתיחה בכלל...
גם לא נכון.
להלן העובדות:
נטפרי ממש לא בהקפאה. אני באופן אישי שלחתי לבדיקה כמה ומה אתרי AI שנפתחו בלי שום בעיה. זאת מלבד עשרות ומאות אתרים שנפתחו, כולל קלוד, שנפתח בחודשים האחרונים לאחר שהיה חסום במשך תקופה.
כמו כן, נפתחה בזמן האחרון זירת הצ'אטבוטים המכילה עשרות מודלי AI העדכניים ביותר.הסיבה לחסימה של קופילוט היא בעיקרה טכנית, ומאחר שהוא משולב למעשה כמנוע חיפוש כולל הצגת סרטונים, חדשות וכו'
כנ"ל לגבי Perplexity, מדובר במנוע חיפוש ולא במודל שפה פשוט, מה שמאוד מקשה על הסינון. (זו כנראה גם הסיבה שמנוע החיפוש בינג לא נפתח מעולם)
שים לב שההודעה שהוזכרה לעיל של מנהל נטפרי (שאני זוכר היטב מכיוון שהשתתפתי אז בדיון), היא מלפני למעלה משנה(!) הרבה מאוד דברים השתנו מאז. אפשר לומר שכיום, לחסום AI זה כמו לרצות לחסום לחלוטין את האינטרנט
-
@יעקב-אליעזר כתב בשאלה | COLPIT של מייקרוסופט לנטפרי:
@NH-LOCAL
יש לך שמץ של מושג מה לגבי Midjourney בנטפרי עכשיו התייאשו מזה או שעובדים ע''ז?מידג'רני זה שוב אותו עניין: לא בעיה ב-AI, אלא מדיניות מסויימת ביחס דיסקורד.
בפועל, מדג'רני פתוח כבר זמן רב בנטפרי, דרך האתר החדש שלהם. אם יצרת בעבר 100 תמונות תוכל להשתמש בו ברגע זה מתוך נטפרי:
עריכה: נראה שהם עדכנו את המגבלה שלהם ממש כעת למי שיצר מעל 10 תמונות
בכל מקרה, יצירת תמונות זמינה שם רק בתשלום. הייתי ממליץ לך להשתמש במודל FLUX, מודל חדש יצא ממש לאחרונה, שבמובנים רבים טוב יותר ממידג'רני והוא לגמרי חינמי -
פוסט זה נמחק!
-
@NH-LOCAL כתב בשאלה | COLPIT של מייקרוסופט לנטפרי:
בכל מקרה, יצירת תמונות זמינה שם רק בתשלום. הייתי ממליץ לך להשתמש במודל FLUX, מודל חדש יצא ממש לאחרונה, שבמובנים רבים טוב יותר ממידג'רני והוא לגמרי חינמי
https://huggingface.co/spaces/black-forest-labs/FLUX.1-devתודה כבר המלצת לי על זה בעבר אבל בנטפרי התמונות לא נפתחות!
אתה בטוח שאין לו מגבלה יומית? -
@יעקב-אליעזר אין לו שום מגבלה. זה מערכת שבנויה במקור למפתחים, ולא בשביל לעשות כסף ממנויים.
לפעמים יש מגבלה מסויימת כשיש עומס על השרתים. במקרה כזה פשוט תפתח דפדפן במצב גלישה בסתר או מצב אורח - וזה יעבוד בלי בעיה.יש לך בנוסף את זה - https://replicate.com/black-forest-labs/flux-schnell אבל זה משתמש בדגם הפחות טוב של FLUX, ובשלב מסויים זה עולה כסף
-
הסיבה לחסימה של קופילוט היא בעיקרה טכנית, ומאחר שהוא משולב למעשה כמנוע חיפוש כולל הצגת סרטונים, חדשות וכו'
כנ"ל לגבי Perplexity, מדובר במנוע חיפוש ולא במודל שפה פשוט, מה שמאוד מקשה על הסינון. (זו כנראה גם הסיבה שמנוע החיפוש בינג לא נפתח מעולם)
ולמה גוגל פתוח?
העניין פשוט: נניח ויפתחו את בינג, על כל המורכבויות שבזה [לחסום השלמות חיפוש, אבל לאפשר השלמות חיפוש שלאחר החיפוש, להעלים תוצאות ולאקסס, ואני בטוח שלא כתבתי אפילו עשירית], כמה ישתמשו בזה? [חוץ ממני...]
ענין של סדר עדיפויות.
השתמשתי הרבה בפרפלקסיטי. זה שיש לו גם חיפוש זה לא רלוונטי מ2 סיבות: א. ואז מה? GPT מחפש במה שהוא מעודכן, ופרפלקסיטי מעודכן בעוד, מה יש? זה לא משנה את תצורת החסימה, לפחות להבנת בור כמוני. אבל הסיבה השנייה, היא העיקרית: גם לGPT יש חיפוש. הוא אף פעם לא כתב לך [אני מדבר ב4O, כן?] שהוא מחפש, לפני שהוא התחיל לכתוב? לי הוא כתב. אפשר גם לבקש ממנו לחפש ברשת. ואם זה לא מספיק, הדיווחים העדכניים מלמדים שזה יקרה תו תקופה קצרה, שהוא ישתנה לסגנון מנוע חיפוש רגיל. נראה לך שנטפרי יחסמו אותו?
לכן, המסקנה של שהם לא פותחים את פרפלקסיטי, מסיבת ההקפאה הנ"ל.
כל הדיבורים על אתרים שנפתחו - כרגע ראיתי [פה בתגובות, אין לישום ידע יותר מזה] שהם פתחו רק תמונות, ולא LLM'ים. לא שזה הגיוני מאוד, אבל עדיין יש לחלק ודו"ק היטב. -
ואם זה לא מספיק, הדיווחים העדכניים מלמדים שזה יקרה תו תקופה קצרה, שהוא ישתנה לסגנון מנוע חיפוש רגיל. נראה לך שנטפרי יחסמו אותו?
זה יהיה אתר עם דומיין אחר לחלוטין. את GPT ישאירו פתוח, ואת SearchGPT יחסמו, זו לא בעיה.
-
בכל מקרה, יצירת תמונות זמינה שם רק בתשלום. הייתי ממליץ לך להשתמש במודל FLUX, מודל חדש יצא ממש לאחרונה, שבמובנים רבים טוב יותר ממידג'רני והוא לגמרי חינמי
https://huggingface.co/spaces/black-forest-labs/FLUX.1-devאיך אפשר להריץ את המודל באופן מקומי (גם אם איטי) במחשב? יש לו גרסאות מוקטנות? (יש לי 16 ג'יגה RAM)
-
השתמשתי הרבה בפרפלקסיטי. זה שיש לו גם חיפוש זה לא רלוונטי מ2 סיבות: א. ואז מה? GPT מחפש במה שהוא מעודכן, ופרפלקסיטי מעודכן בעוד, מה יש? זה לא משנה את תצורת החסימה, לפחות להבנת בור כמוני. אבל הסיבה השנייה, היא העיקרית: גם לGPT יש חיפוש. הוא אף פעם לא כתב לך [אני מדבר ב4O, כן?] שהוא מחפש, לפני שהוא התחיל לכתוב? לי הוא כתב. אפשר גם לבקש ממנו לחפש ברשת. ואם זה לא מספיק, הדיווחים העדכניים מלמדים שזה יקרה תו תקופה קצרה, שהוא ישתנה לסגנון מנוע חיפוש רגיל. נראה לך שנטפרי יחסמו אותו?
צ'אט gpt מוגבל בסופו של דבר לפלט טקסט בלבד. זה ממש לא דומה באופן טכני לפורמט של מנוע חיפוש, וכמו שכתבת בעצמך:
לחסום השלמות חיפוש, אבל לאפשר השלמות חיפוש שלאחר החיפוש, להעלים תוצאות ולאקסס, ואני בטוח שלא כתבתי אפילו עשירית
ולגבי זה:
כל הדיבורים על אתרים שנפתחו - כרגע ראיתי [פה בתגובות, אין לישום ידע יותר מזה] שהם פתחו רק תמונות, ולא LLM'ים. לא שזה הגיוני מאוד, אבל עדיין יש לחלק ודו"ק היטב.
שוב, כמו שכבר כתבתי לעיל - הם כן פתוח אתרים חדשים של מודלי שפה ולא רק אתרי תמונות. למשל: קלוד.