בקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף
-
@שמואל-ש כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
@צדיק-0 לפי הנראה מהמדריך הזה - ההדרכה שכתובה על המכשיר השני מתאימה בדיוק וקיימת ביאנג כך שלכאורה זה יעבוד ביאנג, וכך שלכאורה זה כן מבוסס על אפליקציית "הודעות"
צילום מסך מאפליקציית הודעות
יאנג הוא מכשיר אנדרואיד ובהחלט מסתבר שיהיה בו תמיכה לCB (עדיין לא ידוע אם זה יעבוד עם סים כשר)
-
לכל המתעניינים
שאלתי את פיקוד העורףלגבי מערכת CB, יש לי מכשיר טלפון לא כשר שיש בו פה את האפילקצייה לקבל הודעות וגם אפשרות לקבל הודעות CB מבחינת המכשיר, אך עם קו כשר, האם אוכל לקבל הודעות CB או שהחסימה היא ברמת חברת התקשורת?
זה שאלה שמעסיקה רבים מאוד מהציבור החרדי
שוב אני מדגיש, אני לא שואל בכלליות האם יעבוד במכשירים כשרים אלא האם יעבוד במכשיר לא כשר עם קו כשר
וענו לי
שלום רב,
הודעות CB מתקבלות במכשירים לא כשרים.
וכן, תקבל הודעות CB.
בברכה,פיקוד העורף.אני לא יודע מה פיקוד העורף יודעים על טלפונים כשרים לטענת חברת פלאפון זה לא יעבוד אבל אני עדיין לא שמעתי מאף אחד נסיון אישי
@צדיק-0 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
(עדיין לא ידוע אם זה יעבוד עם סים כשר)
לא הסתכלת בהודעה הקודמת שלי...
היא עדיין לא פורסמה כשהקלדתי...
-
אני לא יודע מה פיקוד העורף יודעים על טלפונים כשרים לטענת חברת פלאפון זה לא יעבוד אבל אני עדיין לא שמעתי מאף אחד נסיון אישי
מה הקשר? הם אומרים שמבחינת הרשת אין מניעה
מבחינת המכשיר? תלוי בך ובמכשירך -
אגב, לפי מה שכתוב ברוב המקומות זה לא עובד בזמן שיחה, ולפי מה שכתוב בפיקוד העורף זה כן יעבוד בזמן שיחה...
מקור??
מאתר פלאפון
מפיקוד העורף
-
@שמואל-ש
גם באתר של סלקום כתוב שזה לא עובד
https://cellcom.co.il/production/Private/General_Info/Personalmessageservice/ואני בספק אם פיקוד העורף זה אמין מספיק בסופו של יום מי ששולח את ההודעות אלו חברות התקשורת ולא פיקוד העורף
(מה שכן צריך לדעת ממתי נמצאים הידיעות האלו באתרי החברות מעכשיו או מ2014) -
@צדיק-תמים כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
כל סמארטפון היום "גולש" גם כשלא משתמשים בו בכלל
ראית בעל סמארטפון שלא משתמש רגע??? -
כתבה ישנה בנושא:
מאת דב לחמן
מערכת "מסר אישי" להודעות דמויות SMS מפיקוד העורף על התרעות "צבע אדום" ונפילות טילים נכנסה ביום שישי ה– 25/7/2014 לפעילות מבצעית ברוב חלקי הארץ.
הודעות החירום אותן שולח פיקוד העורף משודרות בערוץ ייחודי המכונה CB (קיצור של Cell Broadcast) המובנה בתקשורת הקבועה אותה מבצע כל מכשיר סלולארי פעיל, גם אם הוא בשיחה, בגלישה או תוך כדי שימוש באפליקציות שונות.
ערוץ ה-CB מוגדר על ידי גוף תקינת התקשורת הבינ"ל ומכתיב ליצרניות הסלולר (יצרני מכשירי הקצה וספקיות ציוד ליבות הרשתות הסלולריות) את מבנהו, אופן יישומו והשימוש בו על ידי משתמש הקצה (ה– User).
שידור ה-CB נעשה מאתר סלולארי בודד, או מקבוצת אתרים (ע"פי החלטת המפעילה הסלולארית) לכל המכשירים המקבלים שירות מאותו אתר בזמן שידור ההודעה. בניגוד לשיטת העבודה הסטנדרטית ברשתות סלולר בהן הרשת מחפשת באופן ספציפי מכשיר בודד על מנת למתג אליו שיחה, SMS או גלישה (תהליך הנקרא Paging), בתהליך ה-CB האתר הסלולארי משדר לכל הטלפונים הנמצאים תחתיו באותו רגע מבלי לדעת פרטים על זהותם. זהו תהליך חד כיווני, בו לרשת הסלולארית, אין כל אפשרות לדעת אם המנוי קיבל את הודעת ה-CB אם לא (בניגוד ל-SMS או שיחה, בה הטלפון מדווח בחזרה לרשת על כל כישלון או הפרעה).
פיקוד העורף מגדיר למפעילות הסלולר את אזורי ההתרעות והן מזינות את הודעות ה-CB רק לאתרים הנותנים כיסוי סלולרי באותו אזור מוגדר.
הכוונה המקורית בייסוד ערוץ ה-Broadcasting הייתה לאפשר שירותים מבוססי מיקום (Location Based Services – LBS) כגון פרסום, מזג אוויר, הודעות מוניציפאליות ועוד. היתרון הגדול הטמון בשיטה הוא מהירות ומיידיות קבלת ההודעה במכשיר הטלפון, ללא תלות בפרוטוקולים מורכבים או בתנאי גלישה באינטרנט.
iHLS – Israel Homeland Security
-
הפעלה וכיבוי הודעות CB (שידור) - Samsung Galaxy S7 / S7 Edge
-
-
נראה לי אבל שרק בדור 4 זה עבד
-
@דוד-משה-1 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
@mma כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
אבל בלי יכולת לראות את ההודעה..
חלקם גם ראו
אכן. אבל אלו שלא ראו, בפעם השניה שנשלח הם חשבו שזה אזעקה ולא הבינו שמדובר בהודעה שאפשר לצאת מהמרחב המוגן.
-
@gbl כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
@שמואל-ש לפי הפרסומים כרגע זה לא עובד לטלפונים כשרים שלא מקבלים SMS בפיקטד העורף עובדים על פתרון
קבלתי לפני כמה ימים את ההודעה הזאת:
וזה טלפון כשר בלי sms
כנראה שהם מצאו פתרון.....
לגופו של עניין ראיתי שיש כאן כמה וכמה שרשורים על הנושא מפני ששבוע שעבר השתמשו בזה ברחבי כל הארץ.
כך שאני סבור שהמשך הדיון בזה מיותר
אבל בכל אופן צריך לשים לב שלא כל הכשרים קיבלו והיו כאלו שקיבלו את ההתראה אבל המכשיר לא הבין את הקידוד והראה רק ג'יבריש