בקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף
-
@איש-ימיני כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
אני קיבלתי הודעות חירום כאלו באוקראינה, בעת אזעקה.
במכשיר ישן מאוד, אם אני זוכר נכון, זה היה נוקיה 105 כזה:
חלק גדול מהנוקיות (תומך) אמור לעבוד אני באמצע לנסות להשיג רשימה
-
@מישהו12 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
מעניין,
כאן לדוגמא כתוב שלא צריך
https://technewsinc.com/what-is-it-cellular-broadcasting/חסום לי (נטפרי)
-
@מישהו12 אוקיי אני בדקתי קצת ומתברר שבעיקרון תכנית אפשר לקבל הודעת CB לכל מכשיר תומך גם בלי סים
אבל התקנה של החוק הישראלי משנת 2014 כאן מחייבת את חברות הסללור לשלוח את ההודעות רק למנויים שלהם כך שבעצם זה אומר שמי שאין לו סים אף אחד לא מחויב לשלוח לו את ההודעה
הסיבה שלכן החברות שולחות רק למנויים ולא לכל מכשיר שמנסה להתחבר לרשת לענ"ד היא מהסיבה הבאה
טכנולוגית CB אינה עובדת בזמן שיחה או בזמן גלישה וגם אינה מחזירה לרשת תשובה האם המכשיר קיבל את ההודעה ולכן החברות ממשיכות לשלוח את ההודעה כל 20 שניות בערך לכל המכשירים. כדי למנוע הופעה כפולה של הודעות לכל התראה יש מספר יחודי (ID) שהטלפון מזהה שזה כפול ולא מראה את זה שוב פעם.
על פי הפרסום של פיקוד העורף נוסח וצורת ההודעה משתנה בין חברת תקשורת אחת למשנהו. מה שאומר שזה לא נשלח מפיקוד העורף ישירות אלא דרך החברות. ולכן כדי למנוע מצב שבו אדם יקבל הודעה מכל החברות הקיימות החברות ישלחו את ההודעה אך ורק למנויים. -
@חכם-בלילה-1 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
@מישהו12 זה קשור להודעת פלאש שיש בימות המשיח??
לא זה מערכת בינלאומית שמיועדת לחירום בלבד
המערכת של ימות המשיח מבוססת על SMS
(אפרפו ישנה עכשיו הצעת חוק לאסור שימוש בהודעות פלאש כחלק מחוק הספאם טקסט קישור) -
@מישהו12 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
כן ולא,
זה מבוסס על אותה הטכנולוגיה לפי הבנתי,
אבל מה שאתה הבאת בודאי מחייב סים, ונשלח לפי מספר טלפון, וכדו'.אני לא בקי בsms flase אבל להבנתי זה עובד על SMS לעומת הודעות החירום שמבוססות CBC (ישנם המון חילוקים אבל כהתחלה פלאש נשלח למנויים מסוימים וCB נשלח לפי מגדלי תקשורת ומשתמש גם בתדר מיוחד שנשאר פתוח רק בשביל זה כדי שלא יהיה מושפע מעומסים)
-
@תקום כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
בגולן יש שמחייגים 613#* ואז מקבלים הודעה של הנתוני שימוש החודשיים
וזה עובד על הטלפונים הכי טיפשים
לכאורה זה גם CB, לא?
אין שום קשר זה הודעה כתובה מהספק דהיינו שהטלפון שולח שאילתה לחברה ומקבל תשובה (אם זה היה CB כל מי שלידך היה מקבל גם...)
-
לכל המתעניינים
שאלתי את פיקוד העורףלגבי מערכת CB, יש לי מכשיר טלפון לא כשר שיש בו פה את האפילקצייה לקבל הודעות וגם אפשרות לקבל הודעות CB מבחינת המכשיר, אך עם קו כשר, האם אוכל לקבל הודעות CB או שהחסימה היא ברמת חברת התקשורת?
זה שאלה שמעסיקה רבים מאוד מהציבור החרדי
שוב אני מדגיש, אני לא שואל בכלליות האם יעבוד במכשירים כשרים אלא האם יעבוד במכשיר לא כשר עם קו כשר
וענו לי
שלום רב,
הודעות CB מתקבלות במכשירים לא כשרים.
וכן, תקבל הודעות CB.
בברכה,פיקוד העורף. -
@שמואל-ש כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
@צדיק-0 לפי הנראה מהמדריך הזה - ההדרכה שכתובה על המכשיר השני מתאימה בדיוק וקיימת ביאנג כך שלכאורה זה יעבוד ביאנג, וכך שלכאורה זה כן מבוסס על אפליקציית "הודעות"
צילום מסך מאפליקציית הודעות
יאנג הוא מכשיר אנדרואיד ובהחלט מסתבר שיהיה בו תמיכה לCB (עדיין לא ידוע אם זה יעבוד עם סים כשר)
-
לכל המתעניינים
שאלתי את פיקוד העורףלגבי מערכת CB, יש לי מכשיר טלפון לא כשר שיש בו פה את האפילקצייה לקבל הודעות וגם אפשרות לקבל הודעות CB מבחינת המכשיר, אך עם קו כשר, האם אוכל לקבל הודעות CB או שהחסימה היא ברמת חברת התקשורת?
זה שאלה שמעסיקה רבים מאוד מהציבור החרדי
שוב אני מדגיש, אני לא שואל בכלליות האם יעבוד במכשירים כשרים אלא האם יעבוד במכשיר לא כשר עם קו כשר
וענו לי
שלום רב,
הודעות CB מתקבלות במכשירים לא כשרים.
וכן, תקבל הודעות CB.
בברכה,פיקוד העורף.אני לא יודע מה פיקוד העורף יודעים על טלפונים כשרים לטענת חברת פלאפון זה לא יעבוד אבל אני עדיין לא שמעתי מאף אחד נסיון אישי
@צדיק-0 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
(עדיין לא ידוע אם זה יעבוד עם סים כשר)
לא הסתכלת בהודעה הקודמת שלי...
היא עדיין לא פורסמה כשהקלדתי...
-
אני לא יודע מה פיקוד העורף יודעים על טלפונים כשרים לטענת חברת פלאפון זה לא יעבוד אבל אני עדיין לא שמעתי מאף אחד נסיון אישי
מה הקשר? הם אומרים שמבחינת הרשת אין מניעה
מבחינת המכשיר? תלוי בך ובמכשירך -
אגב, לפי מה שכתוב ברוב המקומות זה לא עובד בזמן שיחה, ולפי מה שכתוב בפיקוד העורף זה כן יעבוד בזמן שיחה...
מקור??
מאתר פלאפון
מפיקוד העורף