בקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף
-
@החפץ-בעילום-שם-0 להבנתי צריך SIM.
זה נשלח דרך חברת הסלולר -
@החפץ-בעילום-שם-0 בודאי.
אחרת איך ידעו באיזה איזור אתה? זה ללא GPS.
אגב, גם באתר של פיקוד העורף.
"ההודעה תפרוץ לטלפון הנייד עם צליל ואייקון של סימן קריאה בתוך משולש אזהרה (תלוי חברת הסלולר), בליווי מלל מפיקוד העורף שיופיע על מסך הטלפון הנייד הכולל את פרטי האירוע והנחיות מצילות חיים כיצד יש לפעול."
אם לא תלוי סים, איך תלוי חברת סלולר? -
@מישהו12 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
@החפץ-בעילום-שם-0 בודאי.
אחרת איך ידעו באיזה איזור אתה? זה ללא GPS.
אגב, גם באתר של פיקוד העורף.
"ההודעה תפרוץ לטלפון הנייד עם צליל ואייקון של סימן קריאה בתוך משולש אזהרה (תלוי חברת הסלולר), בליווי מלל מפיקוד העורף שיופיע על מסך הטלפון הנייד הכולל את פרטי האירוע והנחיות מצילות חיים כיצד יש לפעול."
אם לא תלוי סים, איך תלוי חברת סלולר? -
כאן צ'אט GPT הסביר לי
https://chatgpt.com/share/df0ab15e-1b89-4c30-aa36-7720a86533a1
הוא אומנם כותב שברוב המקרים זה דורש סים,
אך במקרים שהמכשיר הוא Unlocked - כמו המכשירים בישראל (חוץ ממכשירי הוועדה. וצ"ע עליהם), או בהודעות חירום לא דורש סים.איך זה עובד?
כי כל מכשיר בעצם מחובר לרשת גם אם אין סים. כמו שאפשר להתקשר למשטרה... (אגב, הבנתי פעם שאם יש לכם מכשיר ללא סים, מהסיבה הזו בדיוק כדאי להעביר אותו למצב טיסה, אין סיבה שימשיך לפלוט קרינה - גם אם מזערית.)מה ההבדל בין הודעות חירום לסתם הודעות CB, שלהבנתי הודעות חירום יעבדו גם במכשירים נעולים. (Locked)?
להבנתי,
ברגע שזה חירום, המדינה מחייבת את כל חברות הסלולר לשלוח, ככה גם מכשירים נעולים מקבלים.
אם זה רק מסחרי, אם לא שילמו לחברה אליה המכשיר נעול - אם לא תשלח.נפק"מ - הודעות חירום כן יתקבלו במכשירי הוועדה אם הם תומכי CB.
-
@שמואל-ש כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
מה שאני חשבתי זה שזה SMS פשוט, וחוץ מזה במכשירים החכמים הוא מקפיץ את ההודעה
זה אכן לא כך?זוהי טכנולוגיה ישנה מאוד (1997) ונתמכת גם במכשירים ישנים אך לא בכולם - אפל הוסיפו את זה רק באייפון 4 אבל רוב המכשירים החכמים שיוצרו בעשור האחרון מכילות את התקן הזה (ובוודאי ג'לי)
ההודעה נשלחת דרך חברות הסללור ע"י הוראה למגדלי תקשורת באיזור מסויים לשלוח הודעה לכל המנויים באותו איזור
ולכן כמובן שצריך סים מכיוון שאחרת אינך מחובר למגדל התקשורת
כמו"כ נכון להיום הסימים הכשרים לא תומכים באופציה הנ"ל ללא קשר למכשיר -
@צדיק-0 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
ולכן כמובן שצריך סים מכיוון שאחרת אינך מחובר למגדל התקשורת
כמו"כ נכון להיום הסימים הכשרים לא תומכים באופציה הנ"ל ללא קשר למכשירראה מה כתבתי למעלה,
לכאורה זה לא תלוי סים.
וכן, מכשיר מחובר לאנטנות גם בלי סים. -
@צדיק-0 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
@מישהו12 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
כי כל מכשיר בעצם מחובר לרשת גם אם אין סים. כמו שאפשר להתקשר למשטרה...
לא מדויק לא מכל מכשיר אפשר תלוי בדגמים ומה שאפשר זה משתמש בנדידה
א. רוב המכשירים אפשר.
ב. לא מבין מה הקשר נדידה. -
@א-ר כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
@שמואל-ש פשוט תחכה לאזעקה (שלא תבוא בעז"ה) ותבדוק אם קיבלת
@דוד-משה-1 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
@שמואל-ש כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
ואיך אני יודע אם המכשיר שלי תומך בזה?
סע לצפון ותחכה
ידעתי שאלו יהיו התשובות...
אבל אני התכוונתי לשאול ל @מישהו12 ול @צדיק-0 או למומחה אחר שיוכל להגיד לי איפה אני יכול לבדוק האם המכשיר שלי תומך
וכן האם אכן זה יעבוד אצלי - אם המכשיר תומך -
@מישהו12 עיין באתר של חברת פלאפון
מפורש גם שבשכשרים זה לא עובד@מישהו12 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
א. רוב המכשירים אפשר.
ב. לא מבין מה הקשר נדידה.המכשיר מנסה להתחבר למגדלי קליטה כל הזמן אך מקבל סירוב במקרה של שיחות חירום המכשיר מתחבר כמו בנדידה שזה אומר להתחבר בתשלום לאנטנה של חברה שאתה לא מנוי עליה (כמו כשטסים לחו"ל) אבל מכיוון שזה שיחת חירום החברה שמקבלת את השיחה לא גובה את הנדידה ומאפשרת לשיחה להתבצע
כך נראה לענ"ד ולפי מה שראיתי ברשת