בקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף
-
-
@שמואל-ש לא זה הודעה מתפרצת בטכנולוגיית שידור תאי Cell Broadcast - CB שמחייבת קליטה מינימלית בלבד ומופצת על ידי מגדלי השידור הסלולרים לכלל המכשירים באיזור
זה הודעה מיוחדת שקופצת במסך ולא ניתן להסתיר או להשתיק אותהודרך אגב לכאורה זה לא יעבוד גם בתומך כשר אלא בטלפונים חכמים בלבד
עריכה: ראיתי עכשיו באתר של חברת פלאפון שהסים הכשר מסנן את הCB ולכן גם במכשיר תומך בטכנולוגיה (חלק מהנוקיות) לא יתקבל ההודעה עקב החסימה ברשת
(זה על אף שלפני הבחירות האחרונות הייתה מפלגה שהצליחה לשדר מסרים גם לטלפונים כשרים באמצעות CB ככה שאולי זה לא באמת חסום) -
יש לי מכשיר ג'לי 2 בלי סים, זה גם יעבוד או שחובה סים?
-
@החפץ-בעילום-שם-0
להבנתי א"צ סים בכלל@שמואל-ש כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
מה שאני חשבתי זה שזה SMS פשוט
ממש לא. טכנולוגיה שונה לחלוטין.
קראתי ע"ז בגיקטיים לפני המון זמן, הם התלוננו למה בארץ אין את זה...
חפשו שם. -
@החפץ-בעילום-שם-0 להבנתי צריך SIM.
זה נשלח דרך חברת הסלולר -
@החפץ-בעילום-שם-0 בודאי.
אחרת איך ידעו באיזה איזור אתה? זה ללא GPS.
אגב, גם באתר של פיקוד העורף.
"ההודעה תפרוץ לטלפון הנייד עם צליל ואייקון של סימן קריאה בתוך משולש אזהרה (תלוי חברת הסלולר), בליווי מלל מפיקוד העורף שיופיע על מסך הטלפון הנייד הכולל את פרטי האירוע והנחיות מצילות חיים כיצד יש לפעול."
אם לא תלוי סים, איך תלוי חברת סלולר? -
@מישהו12 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
@החפץ-בעילום-שם-0 בודאי.
אחרת איך ידעו באיזה איזור אתה? זה ללא GPS.
אגב, גם באתר של פיקוד העורף.
"ההודעה תפרוץ לטלפון הנייד עם צליל ואייקון של סימן קריאה בתוך משולש אזהרה (תלוי חברת הסלולר), בליווי מלל מפיקוד העורף שיופיע על מסך הטלפון הנייד הכולל את פרטי האירוע והנחיות מצילות חיים כיצד יש לפעול."
אם לא תלוי סים, איך תלוי חברת סלולר? -
כאן צ'אט GPT הסביר לי
https://chatgpt.com/share/df0ab15e-1b89-4c30-aa36-7720a86533a1
הוא אומנם כותב שברוב המקרים זה דורש סים,
אך במקרים שהמכשיר הוא Unlocked - כמו המכשירים בישראל (חוץ ממכשירי הוועדה. וצ"ע עליהם), או בהודעות חירום לא דורש סים.איך זה עובד?
כי כל מכשיר בעצם מחובר לרשת גם אם אין סים. כמו שאפשר להתקשר למשטרה... (אגב, הבנתי פעם שאם יש לכם מכשיר ללא סים, מהסיבה הזו בדיוק כדאי להעביר אותו למצב טיסה, אין סיבה שימשיך לפלוט קרינה - גם אם מזערית.)מה ההבדל בין הודעות חירום לסתם הודעות CB, שלהבנתי הודעות חירום יעבדו גם במכשירים נעולים. (Locked)?
להבנתי,
ברגע שזה חירום, המדינה מחייבת את כל חברות הסלולר לשלוח, ככה גם מכשירים נעולים מקבלים.
אם זה רק מסחרי, אם לא שילמו לחברה אליה המכשיר נעול - אם לא תשלח.נפק"מ - הודעות חירום כן יתקבלו במכשירי הוועדה אם הם תומכי CB.
-
@שמואל-ש כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
מה שאני חשבתי זה שזה SMS פשוט, וחוץ מזה במכשירים החכמים הוא מקפיץ את ההודעה
זה אכן לא כך?זוהי טכנולוגיה ישנה מאוד (1997) ונתמכת גם במכשירים ישנים אך לא בכולם - אפל הוסיפו את זה רק באייפון 4 אבל רוב המכשירים החכמים שיוצרו בעשור האחרון מכילות את התקן הזה (ובוודאי ג'לי)
ההודעה נשלחת דרך חברות הסללור ע"י הוראה למגדלי תקשורת באיזור מסויים לשלוח הודעה לכל המנויים באותו איזור
ולכן כמובן שצריך סים מכיוון שאחרת אינך מחובר למגדל התקשורת
כמו"כ נכון להיום הסימים הכשרים לא תומכים באופציה הנ"ל ללא קשר למכשיר -
@צדיק-0 כתב בבקשת מידע | הודעות מסר אישי - CB של פיקוד העורף:
ולכן כמובן שצריך סים מכיוון שאחרת אינך מחובר למגדל התקשורת
כמו"כ נכון להיום הסימים הכשרים לא תומכים באופציה הנ"ל ללא קשר למכשירראה מה כתבתי למעלה,
לכאורה זה לא תלוי סים.
וכן, מכשיר מחובר לאנטנות גם בלי סים.