בירור | תגיות במסמכים, יש כזה דבר? מי מרים את הכפפה?
-
אהלן חברים ערב טוב!
אולי עליתי על רעיון גאוני אולי אני פשוט לא יודע או לא מבין במחשבים בכלל (מה שבטוח)
הרעיון שלי הוא "תגיות למסמכים" ואני מדבר על כל סוגי המסמכים
העניין הוא כזה: הקדמתי כבר שאינני מבין במחשבים מאומה, אבל, יש לי במחשב כמות גדולה של מסמכי וורד ו PDF שאני משתמש בהם, והנה נניח בתוך קובץ PDF אני מוצא נושא שעשוי לעניין אותי, נקודה ש"קנתה" אותי ואני יודע שאני יעשה בה שימוש בעתיד. אז אני רוצה לסמן לי שיש את הנושא הזה במסמך הזה.
כיום אני נוהג למרקר את הקטע המדובר ובמקביל בשם הקובץ אני מוסיף מילה שעשויה לזהות לי את הנושא שמעניין אותי.
אבל הטריק הזה נורא מסובך ולא יעיל.
נגדיר את הצרכים והם 2: 1. למצוא מסמך שאמור לעניין אותי למרות ששם המסמך או התוכן לא קשורים לדוגמא: כשאני לומד "טענות" אני עשוי לגלות ברש"י למשל ראיה בגדר "מוחזק", כשאני אלמד מוחזק לעולם לא אחשוב לחפש שם אלא אם יש לי זיכרון ממש טוב ואין לי.
הצורך השני: אחרי שהחיפוש יוביל אותי אל המסמך אנחנו צריכים דרך לנווט למקום בתוך המסמך, אני מכיר את הקונטרול F אבל אין לי מושג מה אני מחפש כי כזכור עכשיו אני לומד "מוחזק" והראיה או המידע נמצא בתחום של "טענות"
לכן: הפתרון אמור להיות לדעתי בצורה של "תגיות". מין תוסף שיאפשר ל"הצמיד" תגית לכל מסמך (אפשר עם קישור לתוך המסמך) וכשאני יחפש במחשב את הנושא המחשב ייתן לי גם מסמכים המסומנים ככאלו שאמורים לעזור לי למרות שאינם קשורים ישירות לחיפוש.
יכול להיות וכבר יש פתרון לבעיה שהצגתי, הלוואי
מקווה שהובנתי -
@יוספטל כתב בבירור | תגיות במסמכים, יש כזה דבר? מי מרים את הכפפה?:
סמך הזה.
כיום אני נוהג למרקר את הקטע המדובר ובאכן יש פיתרון,
זה מובנה בכל קובץ בעולם,
קוראים לזה "מטא דאטה"
ניתן לעשות חיפוש במטא דאטה באמצעות תוכנת חיפוש,
וכמובן ניתן לשנות לעדכן או להוסיף שם איזה תגית שאתה רוצה. -
@יוספטל
נהנתי מהרעיון, לא היה לי זמן לבדוק אותו. אז זרקתי הכל לפרפלקסיטי, אפילו בלי לנסח... הנה התוצאה.
כמובן, שלעולם לא ניתן לסמוך על AI בלי לבדוק את העובדות, אבל קח את הבסיס.שלום וערב טוב! הרעיון שלך מצוין ואכן קיימים פתרונות דומים למה שאתה מתאר. אסביר כמה אפשרויות שעשויות לעזור לך:
תגיות קבצים במערכת ההפעלה
Windows: החל מ-Windows 10, יש אפשרות להוסיף תגיות לקבצים. זה עובד בעיקר עם קבצי Office ו-PDF.
macOS: מערכת התגיות מובנית ועובדת על כל סוגי הקבצים.
תוכנות ייעודיות לניהול מסמכים
ישנן תוכנות המתמחות בניהול ותיוג מסמכים, כמו:
Evernote: מאפשר לשמור מסמכים, להוסיף תגיות ולחפש בתוכן.
OneNote: פתרון של Microsoft המאפשר ארגון מידע וחיפוש מתקדם.
DEVONthink: תוכנה מתקדמת לניהול מסמכים עם יכולות תיוג וחיפוש חזקות.
פתרונות לקבצי PDF
Adobe Acrobat: מאפשר להוסיף תגיות ולחפש בתוך מסמכי PDF.
PDF-XChange Editor: כלי עריכה לPDF עם אפשרויות תיוג וחיפוש.
כדי להתקין תגיות דיגיטליות על המסמכים שלך, יש מספר אפשרויות זמינות, תלוי בסוג המסמכים ובמערכת ההפעלה שאתה משתמש בה:
עבור מסמכי Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint):
פתח את המסמך
לחץ על "קובץ" בסרגל הכלים העליון
בחר ב"מידע" ואז "תכונות"
תחת "תגיות" תוכל להוסיף מילות מפתח שיעזרו לך לאתר את המסמך בעתיד
עבור קבצי PDF:
השתמש בתוכנה כמו Adobe Acrobat או PDF-XChange Editor
פתח את קובץ ה-PDF
חפש אפשרות כמו "תכונות" או "מטא-נתונים"
הוסף תגיות או מילות מפתח בשדה המתאים
שימוש במערכת ההפעלה:
ב-Windows 10 ומעלה: לחץ קליק ימני על הקובץ, בחר "מאפיינים", ותחת הלשונית "פרטים" תוכל להוסיף תגיות
ב-macOS: לחץ קליק ימני על הקובץ, בחר "קבל מידע", ותחת "תגיות" תוכל להוסיף תגיות צבעוניות או מותאמות אישית
שימוש בתוכנות ייעודיות:
תוכנות כמו Evernote או OneNote מאפשרות לך לייבא מסמכים ולהוסיף להם תגיות בקלות
עבור מסמכי InDesign או InCopy:
ניתן להשתמש בכלי התיוג המובנים לXML כדי ליצור ולהוסיף תגיות למסמכים
זכור שהשיטה הטובה ביותר תלויה בסוג המסמכים שאתה עובד איתם ובתהליך העבודה שלך. נסה כמה אפשרויות כדי למצוא את השיטה הנוחה והיעילה ביותר עבורך.