פתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק
-
@פלורידה כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@י-פל כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@ארץ-הצבי
צריך לדבר בעברית.
לליטאים - זה נורא ואיום... אי אפשר לומר "לא סבירא ליה" בעברית, למשל...אז במקום לעבוד על מקלדות, צריך לעבוד על תמלול מהברה ליטאית.
https://tora-transcript.madrichim.ovh/recentלא רלוונטי.
אתה הרי מחובר, נכון?
אתה רואה מה הולך שם...
במקום לתת ממשק כמו שיש כאן,
https://serve.ivrit.ai/
הם הלכו על משהו לא רלוונטי, שגם אותו איש אינו מתחזק... -
@י-פל כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@פלורידה כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@ארץ-הצבי
צריך לדבר בעברית.
לליטאים - זה נורא ואיום... אי אפשר לומר "לא סבירא ליה" בעברית, למשל...אז במקום לעבוד על מקלדות, צריך לעבוד על תמלול מהברה ליטאית.
https://tora-transcript.madrichim.ovh/recentלא רלוונטי.
אתה הרי מחובר, נכון?
אתה רואה מה הולך שם...
במקום לתת ממשק כמו שיש כאן,
https://serve.ivrit.ai/
הם הלכו על משהו לא רלוונטי, שגם אותו איש אינו מתחזק...באמת חבל.
הם מחפשים מישהו שינהל את זה, ואדרבה, יהיה טוב אם מישהו ירים אתר כמו שהצעת. -
ואדרבה, יהיה טוב אם מישהו ירים אתר כמו שהצעת.
קריינא דאיגרתא...
לעצם הדברים, אני מבין שיש קשר בין פרוייקט עברית AI אליהם, ולא ברור לי למה הם לא לקחו מהם את כל תבנית האתר. אני לא חושב שזה רציני בכלל, לצערי הגדול. מאוד בניתי על זה... -
ואדרבה, יהיה טוב אם מישהו ירים אתר כמו שהצעת.
קריינא דאיגרתא...
לעצם הדברים, אני מבין שיש קשר בין פרוייקט עברית AI אליהם, ולא ברור לי למה הם לא לקחו מהם את כל תבנית האתר. אני לא חושב שזה רציני בכלל, לצערי הגדול. מאוד בניתי על זה...אני מתייג את @MusiCode
-
תקשיבו.
העניין הזה של תמלול השיעורים ממש מדבר אליי, אבל אני רואה לצערי שאני לא מצליח להקדיש לו זמן.אם יש רק עוד אדם אחד או שניים שהעניין בוער בהם, לקדם ולקרב את התמלול האוטומטי של שיעורי התורה, בוודאי הכל יוכל להתקדם הרבה יותר. מסתבר שאני לבד לא אוכל להחזיק את זה.
כיום אני עובד עם ילדים על הרצף האוטיסטי בתפקוד נמוך, ואחרי העבודה אני עייף...לא נדרש ידע טכני יוצא דופן. אני מוכן ללמד את כל מה שיידרש.
חשבתי על Pivot לפרוייקט: לתמלל שיעורי תורה עבור כבדי שמיעה.
כך יהיה יותר ערך לתמלול כבר היום. ולא רק בעתיד.מה אתם אומרים? האם יש פה אנשים שמוכנים לעזור בריכוז הפרוייקט?
או בלאתר אנשים שיהיו מוכנים להקדיש זמן עבור התרומה המיידית ליהודים כבדי שמיעה, ולתרומה העתידית לכלל הציבור התורני, ואפילו הישראלי?אני אשמח לשמוע על זה.
היות ואני לא מתחבר לפה לעיתים קרובות, אני אתן את המייל שלי בפרטי למעוניינים. -
אני זורק כאן את השניקל שלי:
א. לא ראיתי אף פעם אנשים שצועקים על מחשב. בדור שלנו כולם יודעים שאברכים כותבים במחשב.
אבל אם אתה אומר שצעקו עליך, מה אומר ומה אדבר... זה לא נעים.
צריך לשים לב האם יש היתכנות כלכלית לעניין. הרי בסוף לרוב האברכים יש מחשב, והם לא צריכים גאדג'ט אחר.ב. ההצעה שלי היא, לחפש מכשיר עם מסך שאינו מסך צבעוני רגיל.
אולי מסך של צבע אחד כמו נגני סאנדיסק הישנים...
ראיתי בעבר שיש חברה שמוכרת מכשיר כזה עם לינוקס, באחד מאתרי גיוס המונים. @nigun אולי יוכל להביא את הקישור.
אולי גם טאבלט עם דיו אלקטרונית בא בחשבון? אי אפשר לראות שם סרטונים, וזו מעלה גדולה.
אפשר להרכיב אב טיפוס ע"י הזמנת כל הרכיבים מעלי אקספרס. לא חייבים ייצור מיוחד. -
@MusiCode כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
אני זורק כאן את השניקל שלי:
א. לא ראיתי אף פעם אנשים שצועקים על מחשב. בדור שלנו כולם יודעים שאברכים כותבים במחשב.
אבל אם אתה אומר שצעקו עליך, מה אומר ומה אדבר... זה לא נעים.
צריך לשים לב האם יש היתכנות כלכלית לעניין. הרי בסוף לרוב האברכים יש מחשב, והם לא צריכים גאדג'ט אחר.ב. ההצעה שלי היא, לחפש מכשיר עם מסך שאינו מסך צבעוני רגיל.
אולי מסך של צבע אחד כמו נגני סאנדיסק הישנים...
ראיתי בעבר שיש חברה שמוכרת מכשיר כזה עם לינוקס, באחד מאתרי גיוס המונים. @nigun אולי יוכל להביא את הקישור.
אולי גם טאבלט עם דיו אלקטרונית בא בחשבון? אי אפשר לראות שם סרטונים, וזו מעלה גדולה.
אפשר להרכיב אב טיפוס ע"י הזמנת כל הרכיבים מעלי אקספרס. לא חייבים ייצור מיוחד.יש פיתוח דומה בנדרים פלוס, של מכשיר עם מסך ישן וקטן
-
הנה מכשיר לינוקס אחד.
https://penkesu.computer -
@MusiCode כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
אתה מתכוון לזה?
https://www.clockworkpi.com/home-devterm
יש להם גם דגם קטן יותר
https://www.clockworkpi.com/product-page/uconsole-kit-r-01
-
המציאות עד כה שקיבלתי הרבה הערות וגערות בהרבה הזדמנויות. אוכל לפרט אבל אין צורך. רק אומר בקיצור שזה היה מכל הסוגים והאפשרויות, אני לא צופה שזה ייפסק לחלוטין, ומלבד זאת במאות בתי כנסיות והרבה כוללים אסור לכתוב על מחשב.
ולכן אם החברה תרצה לפתח משהו טוב יותר ממחשב זה יהיה מועדף עלי ועל כאלה שנמצאים במשבצת שלי. כיום העולם גדול וכמוני יתכן שיש עוד הרבה, והחברה תבדוק את הכדאיות.
וכמו כל מוצר לא שגרתי המוצר הזה יתאים למי שזה יתאים לו.
החברה תבדוק את הכדאיות ותחליט לפי זה. הם יכולים לקחת על עצמם השקעה כזו אם ירצו בהיקף של החברה הזאת.@MusiCode כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
קניתי כבר כמה מכשירים כאלה. ראה מה שכתבתי למעלה.
לא חייבים ייצור מיוחד.
אם זה מתאים לחברה להשקיע בזה אז זה ודאי מועדף גם להם כמשקיעים וגם לי כמשתמש.
@הלי כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
אבל זה באנגלית בלבד
לגבי מכשיר כמו מחשבון עם מקלדת אותיות, יש עשרות דגמים כאלה, בדקתי הרבה דגמים (וגם קניתי דגם כזה) בינתיים אני לא בטוח שקיים דגם בעולם שיהיה ל3 התנאים:
- מקלדת עברית עם אפשרות להקליד בעברית.
- אפשרות העברת ההיסטוריה למחשב.
- מכשיר קטן לא יותר מ2-3 אינץ'.
מי שמכיר משהו כזה זה בהחלט יהיה התקדמות, אבל אני אישית עקבתי אחרי הרבה דגמים ולא מצאתי עדיין משהו שאפשר לדעת לומר עליו את זה.
@מישהו12 כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
אין שום סיבה בעולם לפתח קושחה למערכת עתיקה.
עדיף להכין משהו חדש ברמה גבוהה.מסכים עם הדברים, וכמובן יש לבדוק לפי הענין.
-
@נוכחות
מקלדת בעברית זאת לא בעיה.
אפשר להדביק מדבקות, אפשר לבקש מיצרן סיני שיחרוט בעברית.מכשיר שתומך בלינוקס זה משהו שניתן להתאמה אישית, והשמיים הם הגבול מה אתה יכול להוציא מזה.
אם יש פה אדם שאוהב להתעסק בחומרה ("מייקר"), ואם יש פה אדם שמוכן להשקיע בזה כמה מאות שקלים (וזה לא חייב להיות אותו אדם...), יש בימינו חלקי מדף כמעט בכל צורה וסוג. חפשו באלי אקספרס. אפשר למצוא שם כמעט כל דבר שתעלו על דעתכם.
צריך מסך. עדיפות למסך דיו אלקטרונית או מסך ניאון מונוכרומטי.
צריך מקלדת.
צריך מחשב. איזה לוח גנרי סטייל ראספברי פאי.
צריך יציאת USB להכניס דיסק און קי.
וצריך לארוז את כל אלה בקופסא כזו, שיהיה ברור למה זה נועד, ולמה זה לא נועד.מחשב הלינוקס שהובא כאן, עשוי בגדול מחלקי מדף כאלה.
צריך למצוא שולחן עבודה לינוקס מינימלי, עליו ליברה אופיס או תוכנת עריכה אחרת כלשהי בעברית מלאה.
ו... הצרה הכי קשה היא, לארגן שכל זה יעבוד כמעט בלי באגים.
היות וזאת מערכת בהתאמה אישית, בהתחלה אף טכנאי לא ידע מה עושים עם זה. -
@נוכחות
מקלדת בעברית זאת לא בעיה.
אפשר להדביק מדבקות, אפשר לבקש מיצרן סיני שיחרוט בעברית.מכשיר שתומך בלינוקס זה משהו שניתן להתאמה אישית, והשמיים הם הגבול מה אתה יכול להוציא מזה.
אם יש פה אדם שאוהב להתעסק בחומרה ("מייקר"), ואם יש פה אדם שמוכן להשקיע בזה כמה מאות שקלים (וזה לא חייב להיות אותו אדם...), יש בימינו חלקי מדף כמעט בכל צורה וסוג. חפשו באלי אקספרס. אפשר למצוא שם כמעט כל דבר שתעלו על דעתכם.
צריך מסך. עדיפות למסך דיו אלקטרונית או מסך ניאון מונוכרומטי.
צריך מקלדת.
צריך מחשב. איזה לוח גנרי סטייל ראספברי פאי.
צריך יציאת USB להכניס דיסק און קי.
וצריך לארוז את כל אלה בקופסא כזו, שיהיה ברור למה זה נועד, ולמה זה לא נועד.מחשב הלינוקס שהובא כאן, עשוי בגדול מחלקי מדף כאלה.
צריך למצוא שולחן עבודה לינוקס מינימלי, עליו ליברה אופיס או תוכנת עריכה אחרת כלשהי בעברית מלאה.
ו... הצרה הכי קשה היא, לארגן שכל זה יעבוד כמעט בלי באגים.
היות וזאת מערכת בהתאמה אישית, בהתחלה אף טכנאי לא ידע מה עושים עם זה.תודה על הפירוט, אכן אני לא מתמצא בזה ואיני יודע אם אי פעם אתמצא בזה.
אני מניח שהפתרון שהצעת דורש ידע, ובלי ידע מתאים מן הסתם שאין לי מה לנסות לרכוש את החלקים שכן קרוב לודאי שברכישת החלקים בלי ידע מתאים הם יהיו ללא תועלת.
צריך להשיג אדם עם ידע מתאים שיוכל לבצע את התכנון הזה (יתכן שיהיה אפשרי בתשלום).
במידה והחברה ששוחחתי איתה בענין לא תרצה בסופש"ד בהצעה שהצעתי לה ליצור נגן חדש, אשמח לדעת מי יודע לטפל במה שהצעת או לקדם אותי בזה. -
במכשיר שהבאתי לעיל לא בטוח שהמסך תומך במספיק צבעים
בעיקרון למי שצריך רק הקלדה נטו לא צריך GUI אפשר עורך טקסט בטרמינל משהו כמו vim אבל קצת יותר נח למשתמש הפשוט -
בינתיים פניתי והתעניינתי אצל כמה פרילנסרים בפייבר שתחום ההתמחות שלהם הוא הרכבת מחשבים, וכמה מתוכם יכלו לעזור לי בכל החלקים הנ"ל, כולל מהם שאף יכל לעזור בהתאמת החומרה לעברית, אבל לענין שלב האריזה של המוצר והסגירה שלו לא מצאתי עדיין מישהו שיכל לעזור לי ברור (גם בעליבבא עד כה לא מצאתי מישהו שעושה בודדים דבר כזה).