פתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק
-
@נוכחות כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
היה תקופה שהקלדתי לתוך שעון, אחד התבטא עלי שמחר אני יבוא עם רחפן, הרוב רק שאלו שאלות וכיו"ב.
@נוכחות כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
לגבי זה הייתי מעדיף לעבור לפרטי, המסר הכללי הוא שהדבר היה בולט ומשונה ולא נעים.
אתה לא רוצה שום מכשיר שנראה כמו נגן/מחשב/טאבלט, האופציה היחידה שנשארה זה מכשירים מוזרים שימשכו פי אלף מבטים וכל מי שיעבור יעצור לברר מה זה
-
-
לגבי מכשירים בקהל השמור יש הבדל בין 3 סוגי מכשירים:
- מכשירים שיוצרו מראש על ידי כשרות שהם לכתחילה לגמרי.
- מכשירים שהוכשרו לבד.
- מכשירים שיוצרו מראש בכשרות בדיעבד לצרכי פרנסה וכיו"ב.
רוב האברכים / בחורים מהקהילות השמורות לא יהיה נעים להם להוציא בבהמ"ד את הסוגים ה2 וה3 הנ"ל, אבל את הסוג ה1 הנ"ל בהרבה מהמקרים לא יתביישו, כגון פלאפונים ונגנים שיוצרו מראש באופן ברור שהם מיוצרים רק למטרת נגן, וכמובן לפי הענין.
עד כה השגתי (ואני משתמש ביומיום) במכשיר מאזור סוג 2 ואת זה יש לי ואני נהנה מזה, אך לא נעים לי להשתמש בזה כ"כ בציבור. המטרה כרגע היא כרגע לייצר מחדש מכשיר מקבוצה 1 שאז יהיה הרבה יותר נעים להשתמש בו בציבור.
אני מקווה שרמת ההצלחה של המכשיר הזה יהיה דומה לשאר המכשירים האחרים של סוג 1.[ואגב לכל הנגנים המתקדמים (מאלו שאין להם נראות של סמרטפון ונכנסו לציבורים האיכותיים) לקח לכל אחד את הזמן שלהם להיכנס לישיבות ולכוללים, זה לא ביום אחד, אם מראש היו מתייאשים לא היו מגיעים לשום מקום, וככה זה בכל התחלה של משהו חדש].
לגבי חוסר נעימות יש כמה סוגי חוסר נעימות:
- יש חוסר נעימות מחמת שנראה שהאדם משתמש במשהו לא כשר. (ומכשיר שהוכשר לבד הוא בכלל החוסר הנעימות הזו)
- יש חוסר נעימות מחמת דבר בולט שלא כמנהג המקום.
- יש חוסר נעימות מחמת שהאדם משתמש במכשיר טוב מידי חדשני מידי, וכמו לפעמים שאדם לא נעים לו להגיע עם רכב יקר מידי לשמחה משפחתית וכיו"ב.
ולכן, כל עוד שזה בחוסר הנעימות 3 לפעמים אפשר עוד להכיל לפי הענין, לגבי חוסר הנעימות מסוג 2 דיברתי לעיל (לגבי להחזיק מקלדת באמצע בהמ"ד על הסטנדר) ולא אאריך שוב בזה, רק ברור שזה לא דבר מועדף על רוב האנשים, וגם עוד פחות נעים מסוג 3, אבל חוסר נעימות מסוג 1 רוב האברכים / בחורים מהקהילות השמורות לא יוכלו להכיל כלל.
ולכן אי אפשר ללמוד מרמת חוסר הנעימות הגדולה שיש מהוצאה בציבור של מכשיר פלאפון לא כשר שהוכשר לבד לחוסר הנעימות המסויימת שיש בהוצאה בציבור נגן כשר מחברה מוכרת כשרה עם חותמת כשרות מוכרת (לא לצרכי פרנסה וכיו"ב).
-
@מישהו12 כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@א-מ-ד כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@נוכחות אתה יכול להשתמש במכשירים של אנדרואיד 1.0, אותם הכי פשוט לחסום, ומצד שני אפשר להתקין בהם אופיס והכל, ובהם הייתה מקלדת פיזית מובנית (המקלדת הוירטואלית נוספה רק מאנדרואיד 1.5). אפשר גם לחדש את הממשק של מערכת ההפעלה בקלות יחסית.
כל אנדרואיד, לפחות עד 13 (עם 14 לא יצא לי עדיין להתעסק, אבל לא מאמין שהשתנה) תומך בבסיס במקשים.
ממשקים מודרניים יותר אומנם קצת מסבכים את זה, אבל לא צריך להגיע לאנדרואיד 1.
ואם כבר הולכים על מערכת עתיקה - עדיף ללכת על סימביאן,
מערכת נהדרת למקשים, קלה ונוחה, עם QuickOffice - שתואם לאופיס 2007.נכון, אבל -
- קשה הרבה יותר להכשיר אנדרואיד גבוה בצורה מלאה וכמעט לא אפשרי שהוא יאושר על ידי רבנים כמו ש @נוכחות רצה, ואפילו שיאומי שהוא אנדרואיד 4.2 (אאל"ט) כבר לא מאושר כיום,
- המראה של אנדרואיד 1.0 לא נראה משהו חדשני מידי שימשוך תשומת לב (רוב החרדים שתראה להם אותו לא יאמינו לך שזה אנדרואיד בכלל...), אבל עדיין מערכת הפעלה חדשה יחסית למכשירים שהוצעו למעלה,
- אנדרואיד 1.0 מגיע במכשירים עם מקלדת פיזית מובנית ולא צריך לייצר איזה מכשיר מיוחד שישלב אנדרואיד עם מקלדת פיזית - פשוט להשיג, לחסום בקלות ולהשתמש.
-
@צדיק-תמים כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
נגן/מחשב/טאבלט
דוקא אני חושב שזה רעיון מעולה בהרבה יותר מכל מכשיר מוזר אחר
אם היה עליהם הרבה פרסום וחותמת ענקית שהיה תשומת לב שזה כשר ונועד לחידושי תורהלגבי ענין כשרות המכשירים אפשר לנסות לדבר עם לא מתיאש -
@תקום יש גם בפועל הרבה יותר זול באמזון אבל לא תומך עברית (תוריד כוכבית) htt*ps://www.amazon.com/-/he/%D7%AA%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-Alphasmart-%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%91%D7%92%D7%95%D7%93%D7%9C-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F/dp/B00T0ZG06O/ref=sr_1_4?dib=eyJ2IjoiMSJ9.V_k3YFdk5H7LEmcmQ53JYpxvKrVASShSajd8D70zxR5G0wQjn8If6DSC6T4H_rhZDtAVhTLGbqlvlnOXAT-9l27XefqfzGIOvZa_IcWEPZQmy5tIrtJ-psAeSBymfAFS_2hz8XqtVOuJiYbDz9Rz0Dg98eqUtMr2cYWBWNZdDStRdf0nmmyGK4SAeATtC3cihGQhajW7A0eKhNrRfrUv1DqCS-eKHTqJgH9mib9TQ5U.2mOfycHP976mE1wb4BCVuetC_mg2XkcfLWZmhcmOcUA&dib_tag=se&keywords=freewrite+traveler&qid=1722109264&sr=8-4
-
@עם-ישראל-חיי כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@צדיק-תמים כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
נגן/מחשב/טאבלט
דוקא אני חושב שזה רעיון מעולה בהרבה יותר מכל מכשיר מוזר אחר
אם היה עליהם הרבה פרסום וחותמת ענקית שהיה תשומת לב שזה כשר ונועד לחידושי תורהלגבי ענין כשרות המכשירים אפשר לנסות לדבר עם לא מתיאשבעבר דובר באחת הישיבות על מחשבים כאלו שיוכשרו באופן טוטאל לוס [ולא ארחיב כאן] עם מדבקה צבעונית ענקית ואולי גם מחשב שצבע/יצבע באופן בולט ורק זה מותר ובבימ"ד מסויימים בלבד ברחבת הישיבה [לא כולל בית מדרש מרכזי כמובן].
-
@א-מ-ד כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
קשה הרבה יותר להכשיר אנדרואיד גבוה בצורה מלאה וכמעט לא אפשרי שהוא יאושר על ידי רבנים כמו ש @נוכחות רצה, ואפילו שיאומי שהוא אנדרואיד 4.2 (אאל"ט) כבר לא מאושר כיום,
כי הוא ניתן לפריצה.
גם אנדרואיד 1.0 ניתן לפריצה.
להפך, בחדשים יש מערכות למניעת פירצה.@א-מ-ד כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
אבל עדיין מערכת הפעלה חדשה יחסית למכשירים שהוצעו למעלה,
מלפני עשור+
אנדרואיד 1.0 מגיע במכשירים עם מקלדת פיזית מובנית ולא צריך לייצר איזה מכשיר מיוחד שישלב אנדרואיד עם מקלדת פיזית - פשוט להשיג, לחסום בקלות ולהשתמש.
א. אתה מדבר על לרכוש מכשירים ענתיקים. לא מומלץ בכלל
ב. אין בה עברית. -
@מישהו12 כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
אתה מדבר על לרכוש מכשירים ענתיקים
פחות מהמכשירים הסופר עתיקים ש @נוכחות משתמש בהם עכשיו.
אין בה עברית
זה הבעייה? כזה קשה להוסיף? יותר קל מלפתח נגן חדש. -
פחות מהמכשירים הסופר עתיקים ש @נוכחות משתמש בהם עכשיו.
לא הרבה פחות
זה הבעייה? כזה קשה להוסיף? יותר קל מלפתח נגן חדש.
אין שום סיבה בעולם לפתח קושחה למערכת עתיקה.
עדיף להכין משהו חדש ברמה גבוהה. -
@י-פל כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@ארץ-הצבי
צריך לדבר בעברית.
לליטאים - זה נורא ואיום... אי אפשר לומר "לא סבירא ליה" בעברית, למשל...אז במקום לעבוד על מקלדות, צריך לעבוד על תמלול מהברה ליטאית.
https://tora-transcript.madrichim.ovh/recent -
@פלורידה כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@י-פל כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@ארץ-הצבי
צריך לדבר בעברית.
לליטאים - זה נורא ואיום... אי אפשר לומר "לא סבירא ליה" בעברית, למשל...אז המקום לעבוד על מקלדות, צריך לעבוד על תמלול מהברה ליטאית.
https://tora-transcript.madrichim.ovh/recentאי אפשר לתמלל עם בינה מלאכותית באמצע בית מדרש סואן, הטקסט שיצא יהיה משהו כמו "כחחג עחהגמתה התבעעלמ עצימתי ילהככמלע עלעכצחע"......
-
דבר שני מכשיר שבחור איכותי ולא בולט בישיבת תפרח או חדרה למשל, ירגיש נוח להשתמש בו באמצע סדר א'.
אם לשם אתה חותר, חבל לך על הזמן...
אולי בחור בפוניבז' בסדר ג' אחרי 12:00 בלילה. (או בסדר א' בביאלה) -
@פלורידה כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@ארץ-הצבי
צריך לדבר בעברית.
לליטאים - זה נורא ואיום... אי אפשר לומר "לא סבירא ליה" בעברית, למשל...אז במקום לעבוד על מקלדות, צריך לעבוד על תמלול מהברה ליטאית.
https://tora-transcript.madrichim.ovh/recentלא רלוונטי.
אתה הרי מחובר, נכון?
אתה רואה מה הולך שם...
במקום לתת ממשק כמו שיש כאן,
https://serve.ivrit.ai/
הם הלכו על משהו לא רלוונטי, שגם אותו איש אינו מתחזק... -
@ארץ-הצבי
צריך לדבר בעברית.
https://tora-transcript.madrichim.ovh/recentלא רלוונטי.
אתה הרי מחובר, נכון?
אתה רואה מה הולך שם...
במקום לתת ממשק כמו שיש כאן,
https://serve.ivrit.ai/
הם הלכו על משהו לא רלוונטי, שגם אותו איש אינו מתחזק...באמת חבל.
הם מחפשים מישהו שינהל את זה, ואדרבה, יהיה טוב אם מישהו ירים אתר כמו שהצעת. -
ואדרבה, יהיה טוב אם מישהו ירים אתר כמו שהצעת.
קריינא דאיגרתא...
לעצם הדברים, אני מבין שיש קשר בין פרוייקט עברית AI אליהם, ולא ברור לי למה הם לא לקחו מהם את כל תבנית האתר. אני לא חושב שזה רציני בכלל, לצערי הגדול. מאוד בניתי על זה...