פתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק
-
@דאנציג כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@נוכחות
תחפש את נוק נקי, היה היה אי פעם לפני עידן הסמארטפונים, מתכנת שעבד קשה מאוד להתאים קורא אלקטרוני לאברכים, וגם הביא על זה אישור רבנים.קוראים לו אלכסנדר גולדברג מרכסים
ואין לו כבר את המוצר הזה
יש לו מוצר דומה אבל די ישן ואיטילדעתי זה בדיוק מה שאתה מחפש, אבל אני לא יודע האם זה עדיין מתפקד.
לכאורה תוכל למצוא הרבה מהרוכשים שלו שאין להם הרבה מה לעשות עם זה, שימכרו/יתנו לך בשמחה.יש לזה מקלדת, אופיס, אין אפשרות לצפיית סרטים, ואין אפשרות גלישה כלל.
אין לזה מקלדת מובנית, אתה מתכוין מקלדת על המסך
אבל גם מבחינת מערכת ההפעלה והאפליקציות, העסק שם די מסורבלאפשר פשוט לעשות את אותו דבר לבד
לקנות קורא ולהכשיר אותו, זה יעבוד יותר טוב -
מאוד מאוד שמחתי לראות כ"כ הרבה תגובות על מה שכתבתי, מי כעמך ישראל שכשרואים שיש מישהו שקשה לו במשהו, באים לעזור ובזכותכם קיבלתי רעיונות והצעות ייעול.
אני מודה לכל אחד ואחד באופן אישי ויישר כח לכולם.
והנה מכיון שאני לצערי כבר כמה שנים בתחום הבעייה הזו, לכן למעשה כבר התנסיתי בעצמי באין ספור פתרונות ובכללם כמדומני שהתנסיתי ובדקתי את כל הפתרונות האמורים כאן.
והנה מכיון שהאשכול הזה ממוקד בשביל לבחון את מידת יעילותו של נגן מסויים, לכן במסגרת הצעה של פתרונות חילופיים כדי שנתמקד בפתרונות מסוג דלהלן:
ראשית כל, חשוב שהצעה המוצעת תהיה הצעה על מכשיר יותר טוב/ נוח/ מתאים/ קליל מהנגן שעובדים עליו.
ודבר שני מכשיר שבחור איכותי ולא בולט בישיבת תפרח או חדרה למשל, ירגיש נוח להשתמש בו באמצע סדר א' לכתיבת חידוש בלא שכל העובר יסתכל והסקרנים ישאלו מה זה.
ובפרקטי, צריך שהמכשיר כולו בס"ה יהיה לא יותר גדול מ3 אינץ' בערך, בפיקוח אישור מוכר, והמקשים הם המכשיר בעצמו ולא חלק נפרד בבלוטוס או הלבשה.
בקיצור שהמכשיר ייראה נגן ולא שום כלי טכנולוגי אחר. -
@נוכחות כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
ודבר שני מכשיר שבחור איכותי ולא בולט בישיבת תפרח או חדרה למשל, ירגיש נוח להשתמש בו באמצע סדר א' לכתיבת חידוש בלא שכל העובר יסתכל והסקרנים ישאלו מה זה.
זה הרבה יותר מסקרן מאשר מישהוא שכותב במחשב רגיל......
לענ"ד אין סיכוי וחבל על זמנך.....
-
@נוכחות אתה יכול להשתמש בנגן כמו m390 עם מקלדת פיזית קטנה שתחובר באמצעות בלוטוס
התניסיתי בזה במשך זמן בכולל, והוא מביא סקרנים לעצור ולהסתכל ולשאול שאלות והרבה זמן אחר כך לא שכחו לי את זה..
אפשר לחסום.
אתה מכיר כבר את המכשיר? אם כן, איך הקלדת בו בעברית דרך המקשים?
כי אני לא מכי דרך, חוץ ממשהו שפיתחתי בעצמי לפני שבועיים...זה מקליד בעברית ולא זכור לי אם היה בזה בעיה, אבל כן יש בעיה של מקש "ת", השתמשתי בינתיים בפתרון של אפליקציה שמחליפה מקשים, אבל זה בדיעבד מכיון שצריך שהמקלדת תהיה מופעלת באותו זמן, יכול להיות שעם התוכנה של המערכת זה יהיה פשוט מאוד, עד כה איני מוצא זמן לבדוק את זה לעומק.
אבל המכשיר הזה הוא למעשה בעייתי לשימוש בהיכלי הישיבות מכיון שהוא גדול מידי וגם שאפשר לחוסמו המגמה כיום להשתמש עם מכשירים ביצור מראש בפיקוח ללא אפשרות לקבל כזה מכשיר לא מאושר.
אשמח לברר על הפיתוח שלך לעברית.יש אוניקס בוקס POKE5
שהוא קטן יחסית
אפשר לסגור אותו באאוטנט או קיידרואיד
והוא עולה בערך שליש מהמכשיר הנ"ל
המפרט שלו גם יותר חזק
אבל מקלדת - חיצוניתלגבי קורא ספרים שהציעו פה השתמשתי בזה ג"כ, והפסקתי לאחר שהתקבלו על המכשיר הזה כמה צעקות מאנשים שהיה נראה להם כסמארטפון ומחשב (וזה לא כ"כ הבדל גדול למעשה רק בסוג המסך). ובבית כנסת אחד חייבו אותי בכח להכניס את זה לכיס עקב תקנות המקום.
תחפש את נוק נקי, היה היה אי פעם לפני עידן הסמארטפונים, מתכנת שעבד קשה מאוד להתאים קורא אלקטרוני לאברכים, וגם הביא על זה אישור רבנים.
כיום שיש כבר סמארטפונים ומתנזרים מהם, לכן מעדיפים מכשירים קטנים יותר וגם עם מקלדת מובנית.
לכאורה מה שאתם מחפשים זה משהו כזה
התכתבתי בעבר הרבה עם היצרן של זה, כתבתי לו בזמנו במייל שאם היה לו את זה בעברית ובקטן הייתי קונה את זה בוודאות. אין לו כרגע תוכנית לעשות כזה.
אפשר עם Raspberry Pi 400
בלי שיש מסך זה בעיה עם מחיקות ותיקונים. כמו כן צריך מכשיר קטן מאוד.
זה הרבה יותר מסקרן מאשר מישהוא שכותב במחשב רגיל......
אתה מדבר על מצב שהמחשב הוא מוכר והמכשיר הזה הוא לא מוכר. לכן זה מעניין יותר.
נעזוב לרגע את השלב הראשוני שהמכשיר הזה עדיין לא מוכר. בוא נלך על זמן מתקדם יותר שהמכשיר הוא מוכר (אחרי אלה שלא אכפת להם שכבר קנו את זה), אין משהו מחשיד בזה יותר ממחשב.
אני אישית למדתי בישיבה מאוד שמורה וחשובה ובזמנו היו את נגני הסנדיסק עם רוקסבוקס ולא התביישו בחורים לעבוד על זה בבהמ"ד בשעת הסדר (היה אפשר גם להקליד בזה איכשהו מי שזוכר אבל לא משהו מעשי באופן קבוע). -
@נוכחות
בגדול - הביה שלך זה אנשים, לא מכשירים.
עד שתמצא, ותוציא משהו, יקח לך שנה+.
בזמן הזה עם עוד קצת סבלנות, כבר לא יהיה מי שיצעק...
זה מאבק של צעירים ומבוגרים. כיום, כמעט כל מי שמתחתן, שנה שנתיים מהחתונה ויש לו מחשב. זה המצב, לצערנו או לשמחתנו, ואני מדבר על הישיבות ה-כ-י צוליות [כן, גם מהישיבה שלך...].
אז תמתין מעט, והכל יסתדר. -
@א-מ-ד כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@הלי כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@א-מ-ד כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@נוכחות אתה יכול להשתמש בנגן כמו m390 עם מקלדת פיזית קטנה שתחובר באמצעות בלוטוס
יש אפשרות?
בעיקרון לכל מכשיר אנדרואיד אפשר לחבר מקלדת או עכבר אלחוטיים באמצעות בלוטוס - פשוט לחבר אותם כאילו זה אוזניות
איפה יש כזה מקלדת?
הנה לדוגמא באלי-אקספרס:מקלדת קטנה או בחנויות גאדג'טים...
1 גם ליאנג למשל יעבוד?
\@נוכחות לא הבנתי מה הבעיה בנגן M390 מה זכרו לך שהשתמשת בזה?
בסך הכל אתה לבד מדבר על אופציה כשזה יכנס ולא על ההתחלה אז מה הבעיה?
עשה לי רושם שאפשר לקנות מקלדת ממש קטנה ואז לדברים קצרים משתמשים בנגן עצמו ולדברים יותר גדולים מוציאים את המקלדת לא? -
התנסיתי בהרבה מכשירים וגם עם מקלדת חיצונית, ברמת העדיפויות היה פחות נוח להקליד עם מקלדת חיצונית ונגן על סטנדר, ולא היה לי נעים בכולל ענק להשתמש במקלדת באמצע בהמ"ד כאשר אף אחד אינו משתמש בכזה, וגם לא יכולתי לטלטל אותו איתי לנסיעות וכיו"ב, אבל עיקר הבעיה היה חוסר הנעימות והערות של האנשים שנאמרו לי על זה והשאלות השונות, ולכן אני הייתי היחיד שעשיתי את זה עד היום וגם לכן מהר מאוד הפסקתי.
כיום אני משתמש בפתרונות יותר נוחים ממקלדת חיצונית, וכבר כשנה או יותר קבוע כבר על פתרון אחד, של מכשירים עתיקים זעירים משנות האלפיים עם מקלדת QWERTY, אבל אני מחפש פתרון עם פיקוח וכשרות מוכרים, כדי שיפתור את בעיית הכשרות וגם את חוסר הנעימות.
מי שרוצה אלי הביתה יכול לראות תערוכה של כל המכשירים שהתנסיתי בהם.
אשכול זה מטרתו לבחון האם יש תועלת בנגן החדש או לא. -
@דאנציג כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@נוכחות
תחפש את נוק נקי, היה היה אי פעם לפני עידן הסמארטפונים, מתכנת שעבד קשה מאוד להתאים קורא אלקטרוני לאברכים, וגם הביא על זה אישור רבנים.
לדעתי זה בדיוק מה שאתה מחפש, אבל אני לא יודע האם זה עדיין מתפקד.
לכאורה תוכל למצוא הרבה מהרוכשים שלו שאין להם הרבה מה לעשות עם זה, שימכרו/יתנו לך בשמחה.יש לזה מקלדת, אופיס, אין אפשרות לצפיית סרטים, ואין אפשרות גלישה כלל.
בקורא ספרים דיגיטלי זה ממש נכתב על המסך פיזית [גם בלי בטריה זה מחזיק כמה ימים אם לא מוחקים], ואז צריך לבדוק אם פתחתי לדוגמא ספר עם שם ה' האם מותר לעבור עמוד או שזו מחיקה [זה לא כמו מסך מחשב שזה ס"ה כמה נורות מחוברות שברגע שמוציאים מהחשמל זה נכבה]. בזמנו לא יצא לי ברור הנושא, מישהו טען לי שלא היתה בעיה לפי הרבנים ששאל, וכדאי לברר לפני שעושים מעשה.
-
@נוכחות כתב:
ובפרקטי, צריך שהמכשיר כולו בס"ה יהיה לא יותר גדול מ3 אינץ' בערך, בפיקוח אישור מוכר, והמקשים הם המכשיר בעצמו ולא חלק נפרד בבלוטוס או הלבשה.
אתה שם לב מה אתה מבקש?
מכשיר של 3 אינץ' כולו וייכנס בו גם מסך וגם מקלדת פיזית ?
זה כמעט בלתי אפשרי וברור שזה יהיה מאוד לא נוח....
איך אני יודע? תשאל את מי שמחזיק ג'לי סטאר איך זה מרגיש,