פתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק
-
בינתיים פניתי והתעניינתי אצל כמה פרילנסרים בפייבר שתחום ההתמחות שלהם הוא הרכבת מחשבים, וכמה מתוכם יכלו לעזור לי בכל החלקים הנ"ל, כולל מהם שאף יכל לעזור בהתאמת החומרה לעברית, אבל לענין שלב האריזה של המוצר והסגירה שלו לא מצאתי עדיין מישהו שיכל לעזור לי ברור (גם בעליבבא עד כה לא מצאתי מישהו שעושה בודדים דבר כזה).
-
עוד מכשיר מהרשת שיהיה אפשר להכשיר אותו לכתיבה על ידי התאמת התוכנה למכשיר (יתכן שיצטרכו האתמה קצת בחומרה להוסיף אותיות ץ ף אבל האות ת היא המקש של הרמקול).
המכשיר במקור מיועד למערכות ולא לכתיבה.
מקור
נ.ב. מכיון שהמכשיר הושק לאחרונה יש מן הסתם יותר סיכוי להתאים אותו. -
אגב, ראיתי עוד משהו (דומה למה שמישהו ציטט למעלה).
https://www.tapwithus.com/how-tapxr-works/
נשמע כמו רעיון שמישהו חשב, לאפשר הקלדה על כל משטח עם האצבע, מעניין לברר אם מישהו אכן הצליח להתאמן על זה ולהשתמש בזה ואם זה אכן יכול לעזור ברמה מסויימת.
(עריכה, לגבי עברית צריך בירור אם תומך). -
אתה בעצם מחפש קורא ספרים (קינדל) עם מקלדת ובלי לד או תאורה אחורית שזה ממש נראה נייר
הכי פשוט לקנות קורא ספרים מבוסס אנדרואיד ולהוסיף מקלדת בלוטוס, וכמובן לחסום קיידרואיד והנה לך נייר חשמלי עם מקלדת, אם אתה רוצה מקלדת מובנית דווקא לא נראה לי שיש דבר כזה אבל זה ימקד את החיפוש שלך אם תתמקד על קורא ספקרים עם מקלדת.
את המקלדת אפשר לקנות ב150 שקל באייבורי מחשבים (מצויין ואיכותי מנסיון) או להזמין ב50שקל בעלי אקספקס
שים לב שהלוטוס הוא שן כחולה ולא יו אס בי
@נוכחות -
תודה לך על ההצעה.
יש לי כמה מכשירים מהסוג הזה וסוגים אחרים מעין זה שהתנסיתי בהם במשך זמן.
הבעייתיות בזה כדלהלן:- לאנשים זה נראה כסמארטפון, נשמעו על זה גערות בכולל, וגם אני זוכר פעם אחת התפללתי עם זה בבית כנסת מזדמן, וממש היה רחש בציבור כנגדי על הפירצה שעשיתי וכנראה היו בעד שאני יכניס את זה לכיס ורק המתינו שאסיים שמונ"ע כדי לומר לי את הגערה והשימוע, כי לא רצו להפסיק אותי באמצע שמונ"ע, וכשסיימתי סימנו לי להכניס את זה לכיס, והיו ממש ביזי בזיונות, וגם שמעתי בשם חברי שאמרו שזה נראה כסמארטפון.
אגב, לא כל האנשים בכלל מבינים את ההבדל בין מסך כזה למסך כזה, ולפעמים ממש לוקח זמן להסביר לאנשים שזה לא לגמרי סמארטפון ושזה מסך דיו ולא מסך צבעוני (ולמען האמת זה סמראטפון ברמה מסויימת, ואם יש לזה חסימה זה סמארטפון עם חסימה על כל המשתמע, ונשאיר את הדיון לזה בשרשורים אחרים, וכאן הנידון רק מצד ענין של חוסר נעימות). - זה מהווה קושי להשתמש עם יותר ממכשיר אחד יחד עם סטנדר וספרים או בדרכים.
להטעין מקלדת בנפרד קצת מוסיף לקושי אבל זה לא העיקר.
- לאנשים זה נראה כסמארטפון, נשמעו על זה גערות בכולל, וגם אני זוכר פעם אחת התפללתי עם זה בבית כנסת מזדמן, וממש היה רחש בציבור כנגדי על הפירצה שעשיתי וכנראה היו בעד שאני יכניס את זה לכיס ורק המתינו שאסיים שמונ"ע כדי לומר לי את הגערה והשימוע, כי לא רצו להפסיק אותי באמצע שמונ"ע, וכשסיימתי סימנו לי להכניס את זה לכיס, והיו ממש ביזי בזיונות, וגם שמעתי בשם חברי שאמרו שזה נראה כסמארטפון.
-
@נוכחות
מאז עידן הסמארטפונים, כנראה שכל מכשיר שיותר קטן ממחשב נייד, יזכה לגערות וצעקות.
לדעתי כל זמן שחברות הנגנים המאושרות בציבור החרדי לא יוצאי נגן MP3 שכולל מקלדת, לא תמצא שום מכשיר שיענה על הדרישות שלך.
חבר שרכש בעבר נוק נקי אמר לי, שהיום עדיף לשבת עם מחשב נייד מאשר עם נוק נקי, בגלל הנראות הדומה שלו לסמאטפון... -
@נוכחות כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
מלבד ייצור עצמי.
@דאנציג כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
לדעתי כל זמן שחברות הנגנים המאושרות בציבור החרדי לא יוצאי נגן MP3 שכולל מקלדת, לא תמצא שום מכשיר שיענה על הדרישות שלך.
אחזור על דעתי (ביתר ביאור) - ייצור עצמי לא יעזור לך, תמיד ישארו חשדות ואנאלפאבתים שיאשימו אותך בהחזקת סמארטפון, אלא אם כן זה יהיה עם אישור של אחת הוועדות המקובלות כיום בציבור החרדי.
-
אני רואה שהציבור לא כל כך בעניין... אבל אני דווקא גם כן חולם שיהיה מכשיר כתיבה כזה שיהיה מאושר לכתחילה בלי שום פקפוק ויהיה אפשר להשתמש בו בכל מקום ושזה לא יהיה מחשב. כמו"כ צריך שתהיה אפשרות להעלות אח"כ את הקובץ על וורד רגיל במחשב כי אם לא לא יהיה מה לעשות עם זה אח"כ.
תודה מראש לכל אלה שיציעו לי עכשיו לקנות מחשב וכדו' לא לזה כוונתי אלא למכשיר שמיועד מעיקרא רק לזה. בתודה מראש -
@נוכחות כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
זה אמור להיות משהו כזה לפי מה שאני משער.
וכמובן בדגש על אי נראות של סמראטפון.
לדוגמה עכשיו בחו"ל עובדים על פיתוח מכשיר חדש של מסך דיו (INK) ומקלדת מלאה (QWERTY) ומכשיר מוקטן, אבל זה לא טוב, כי זה כן מיוצר ממש כמו סמארטפון (וזה באמת סמארטפון, אגב), אבל אפשר בדגש על כמה נקודות לעשות שלא ייראה כמו סמאטפון.
לדוגמה:- קטן ביותר.
- הכפתורים תופסים אחוזים גבוהים מהמכשיר.
- חותמת כשרות.
- מיוצר מראש בלי אינטרנט וחסום מתוכנות (ולא עבר חסימה מותאמת). אם לא עבר חסימה מוחלטת זה לא יוכל להיכנס.
- בצורה יותר אופקית או מרובעת ולא אנכית כמו סמארטפון.
- וכמובן אפשר להתייעץ עוד עם מבינים בתחום.
-
@ניסן-ב כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
בלת"ק
יש את מה שפרסמו פעם
עט שכותבים בו רגיל וכו'אולי מישהו פעם יפשיל שרוול ויכתוב סקריפט שיעשה המרה בין כתיבה על דף לבין מקלדת גוגל הרגילה במצב כתב יד, אבל מן הסתם שידרוש פיתוח עומק ואני לא יודע כמה ביקוש יש לזה.
אם בכל אופן מישהו מכיר משהו כזה, אפילו לא דוקא משהו שמיועד למקלדת גוגל (אלא סתם משהו שמדמה כתיבה בדף חיצוני שמדמה כאילו רושמים על המכשיר עצמו, בדגש על תאימות עם אפליקציות צד ג' חובה!) אשמח מאוד להתעדכן, גם בתשלום. -
באחד השרשורים בפורום @Whenever הביא את האתר qemaytech שמיצר פלאפונים שמותאמים אישית
ובן היתר יש שם דברים שנראים כך
למעשה זה פלאפונים אבל אפשר לערוך להם את הקשוחה כך שלא יהיה בהם כלום חוץ מכתבן וזה לא יהיה ניתן לפריצה (מכיוון שהחברה בונה את זה במיוחד לצרכים שלך כך שיש לך ממש שליטה ביצור של המכשיר- לפחות כך אני הבנתי)