בירור | כרטיס דורש אתחול
-
-
@שניאור-שמח אופס לא התכוונתי לכזאת דרמה...
@איל-משולש אסביר בקצרה את הבעיה המערכת קבצים של הכונן נהפכה לRAW שזה אומר שהיא נהיתה גולמית (בגדול) וצריך לנסות להחזיר אותה למצב הקודם...
קיימים מספר פתרונות אפשריים אך חלקם לא תמיד עובדים ויש בהם סיכונים מסויימים לחומר:
-
הפתרון המומלץ ביותר לחכות ל @מתכנת-חובב או @משחזר-מידע שעוזרים בנושאים אלו (אולי זה בתשלום סמלי. אין לי מושג...)
-
ניתן גם לחלץ את החומר באמצעות תוכנות שיחזור שמסתובבות כאן בפורום מבחינת סיכון אין בזה סיכון גבוה אך החיסרון שהתוכנות לא משחזרות רק את הקבצים שהיו כעת בכונן אלא את כל מה שהיה בכונן מאז ומעולם (ולא נדרס...) כמו כן חשוב לבדוק שנמצאים כל הקבצים הרצויים... (למניעת עוגמת נפש...) ולפרמט/לאתחל את הכרטיס לאחמ"כ
-
קיימת תוכנה בפורום שמתיימרת לתיקון RAW https://mitmachim.top/topic/3159/תוכנה-לתיקון-raw-drive מנסיוני הקט לא זכור לי שזה באמת עבד לי פעם (אולי כן אבל אני לא זוכר כזה מקרה...)
-
אפשר לנסות באמצעות הפקודה
CHKDSK X:/F
כשבמקום ה - X יופיע אות הכונן שלך שים לב שלטענת @יוסי-מחשבים @שלמה-ווייס ועוד זה עלול להזיק באופן בלתי הפיך...
- אפשרות נוספת באמצעות תוכנה שנקראת TESTDISK שים לב שהיא תוכנה מאוד אגרסיבית ומסובכת כך שאם אתה לא מכיר אותה (או לפחות בטוח במה שאתה עושה) עדיף שלא תשתמש בה... (למידע אודותיה תגגל... אני לא רוצה לקחת אחריות בעניין)
-
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@איל-משולש אפשר לפנות אלי במייל egozkokus1 בג'ימייל או בצ'אט כאן
-
@2580 כתב בבירור | כרטיס דורש אתחול:
אפשר לנסות באמצעות הפקודה
הפקודה לא עובדת במערכת RAW (פעם אחת עבד לי על דיסק קשיח בדיסק טכנאים אבל לא בכל יום מתרחש ניסא)
-
@איל-משולש
למיטב הבנתי הפתרון היעיל במקרה הזה הוא להשתמש בתוכנת test disk
שיכולה לתקן את פורמט המחיצות
אממה שהתוכנה הזו מסובכת לתפעול ומסוכן לעשות בה דברים בלי לדעת מה יהיו התוצאות
אני ניסתי לעבור על התיעוד שלם בהדרכה לתוכנה אבל לא הצלחתי להבין עד הסוף איך עובדים איתה
בפורום כאן מי שיודע להתעסק עם התוכנה הזו לא כותב איך מתעסקים איתה (לא יודע למה)
תכלס זו שאלה ששואלים אותה אחת ליומיים בפורום ואין לה באמת תשובה מסודרתהעזרה היחידה שאני מכיר היא @מתכנת-חובב שעוזר רבות בשליטה מרחוק -
@יוסי-מחשבים יש איזה סיטואציה שבה המערכת מוצגת כRAW וזה כן עובד (מנסיון של מספר פעמים...) אין לי מושג מה החוקיות של זה... אתה מסתמא מבין בזה יותר ממני...