בקשת מידע | איך מספיק הארקה 1 לתלת פאזי וכן אותה שאלה על האפס
-
@חד-ומחוספס כתב בבקשת מידע | איך מספיק הארקה 1 לתלת פאזי וכן אותה שאלה על האפס:
אז באפס אפשר להקל. אלא שכנראה שהקל יותר מדי
פליז, לא!
אני טיפלתי בנזקים שנגרמו בגלל דברים כאלו ודומיו.
יש כאן הרבה שישמחו לעזור לך לעשות את זה נכון. -
@חד-ומחוספס כתב בבקשת מידע | איך מספיק הארקה 1 לתלת פאזי וכן אותה שאלה על האפס:
ממליצים לי לפנות להגדלה לח"ח? או לחשמלאי שמסדר את זה?
הגדלה לפחות ל 3×25, ולו לעצתי תשמע - 3×40.
בכל מקרה, חשמלאי לא יכול 'לסדר את זה'. יש לך צריכה גדולה מידי.
אתה צריך לפנות לחשמלאי בכל מקרה כדי לבצע הגדלה.
וזה לא זול. -
@חד-ומחוספס כן, תלת פאזי 25 או 40
-
@חד-ומחוספס הסדר הוא כזה:
אתה מזמין הגדלה מחברת חשמל (אפשר באתר), ומשלם להם "סכום צנוע" מאוד מאוד מאוד מכובד.
במקביל, אתה פונה לחשמלאי - רק חשמלאי יכול להזמין טסט, והוא בעצם יהיה אחראי להעביר טסט.
שזה אומר, חברת חשמל לפני שהיא מאשרת את ההגדלה, היא שולחת בודק חשמל מטעמה לראות שהכל תקין ועומד בדרישות החוק.
והחשמלאי תפקידו לעבור על הבית, לתקן/לפקר/להחליף/להוסיף וכו' לפי הצורך, ואז הוא מזמין טסט, ח"ח מגיעים ומעבירים את הטסט. -
@חד-ומחוספס דבר איתו, הכל טוב
-
@רפאל-0 כתב בבקשת מידע | איך מספיק הארקה 1 לתלת פאזי וכן אותה שאלה על האפס:
גם אם יש תלת פאזי,
עבור צרכנים חד פאזיים צריך פאזה ואפס לכל מעגל!, ואי אפשר לאחד אפס אחד לכולם.
הסיבה היא שהצרכנים לא צורכים באותה מידה, וגם לא תמיד ביחד, וזה יכול לגרום לזרמים עצומים באפס.
רק במעגל מאוזן לא צריך אפס.מאי שנא כל הבית שמסתפק באפס אחד אפילו שכל הצרכנים חד פאזי לבין נגיד שלישיה של שקעים שהאפס שלהם משותף ויש פאזה לכל אחד (אני שואל מבחינה מהותית ולא לפי תקן)
-
מאי שנא כל הבית שמסתפק באפס אחד אפילו שכל הצרכנים חד פאזי לבין נגיד שלישיה של שקעים שהאפס שלהם משותף ויש פאזה לכל אחד
שאלה מצויינת.
התשובה היא, כתבתי כאן ובעוד מקומות על כך שבעומס מאוזן בכלל לא צריך אפס.
מה הכוונה עומס מאוזן - שכל פאזה צורכות בדיוק את אותה צריכה.
אם הפאזות אינן צוכות את אותה צריכה, זה נקרא עומס לא מואזן, ואז זורמים זרמים באפס.
במתקן דירתי מסתכלים על כל הדירה כעומס תלת פאזי, ושואפים לאזן אותו בצורה הכי טובה שאפשר. לכן מאוד חשוב להקפיד על איזון פאזות מקצועי.
ואז - ככל שהעומסים מאוזנים יותר, הזרם באפס יורד יותר, ולכן מספיק אפס בעובי הזהה לעובי הפאזות, כי לא אמור לזרום בו זרם גדול.
מקווה שהובנתי. -
@רפאל-0 הובנת היטב אני עצמי הסברתי את זה בצורה יותר מפורטת בעבר רק שאלתי מה ההבדל בין דירה שאתה מסתכל עליה כצרכן תלת פאזי לבין שלישיה של שקעים שהאפס משותף שיש שלושה מוליכים במופעים שונים בחתך של 2.5 ממ"ר שמאובטחים באמצעות מאמ"ת תלת פאזי 16 ואפס אחד בחתך זהה בכל אחד מהפאזות א"א לעבור את ה16 אמפר ואם ישתמשו בכל פאזה בעומס שונה עדיין יחזור דרך האפס פחות מ16
-
@יצחק-e כתב בבקשת מידע | איך מספיק הארקה 1 לתלת פאזי וכן אותה שאלה על האפס:
מה ההבדל בין דירה שאתה מסתכל עליה כצרכן תלת פאזי לבין שלישיה של שקעים שהאפס משותף שיש שלושה מוליכים במופעים שונים בחתך של 2.5 ממ"ר שמאובטחים באמצעות מאמ"ת תלת פאזי 16 ואפס אחד בחתך זהה
אכן אין שום הבדל, זה בעצם שקע תלת פאזי שכל פאזה הולך לצרכן חד פאזי.
מחינה חוקית זה בעיה. במתקן דירתי אסור להשתמש עם מעגל סופי תלת פאזי עבור צרכנים חד פאזיים נפרדים.
במתקן תעשייתי, אגב, זה מותר וככה עושים