בקשת מידע | מה ההבדל בין מערכת וירטואלית לקונטיינר?
-
@DAVID-MMOD כתב בבקשת מידע | מה ההבדל בין מערכת וירטואלית לקונטיינר?:
@איתמר-ט https://www.ofekdist.com/post/מה-ההבדלים-בין-שרת-וירטואלי-לקונטיינר
תודה אבל קראתי את זה כבר מזמן.
אני יסביר יותר, איך מתקינים את זה? זה כמו מערכת וירטואלית? זה תוכנה? כמה מקום זה תופס? איך זה לא לוקח משאבים? -
@איתמר-ט אתה לא מגיע עם מספיק רקע, ניכר מהשאלה, אבל ההבדל המהותי בין הרצת מערכת בVM לבין דוקר (על כל סעיפיו), שבדוקר לא תמיד צריך וירטואליזציה כדי להריץ יישום בצורה "מבודדת" כזו או אחרת מהמערכת, וזה לא דומה לק כמעט במשאבים שזה (לא) דורש.
בכל אופן, לכל דבר יש את המעלות שלו, ולדעתי יש מקום לשתי צורת העבודה, כל צורה למה שצריך אותה.
לגבי השאלה של 'איך להתקין', זה שאלה כללית מאד, זה לא ממש התקנה, בתור התחלה הייתי שולח אותך ללמוד קצת על דוקר, על קונטיינרים של דוקר, לנסות אולי להריץ על המחשב שלך דוקר ולראות בפועל את הרעיון.
-
@שמואל כתב בבקשת מידע | מה ההבדל בין מערכת וירטואלית לקונטיינר?:
תודה.
אבל מה שבסך הכל רציתי למעשה זה להתקין מערכת של מק על המחשב מבלי שיתפוס הרבה משאבים, כי במערכת וירטואלית זה כבד מאוד.
והשאלה שלי איך עושים את זה בקלות מבלי ללמוד את הדברים לעומק, פשוט להתקין וזהו. -
@איתמר-ט
הפער בין מה שכתבת פה לבין הכותרת והפוסט הראשון הוא עצום,
ענו לך עד עכשיו לפי מה שכתבת עד עכשיו,
עכשיו שאלת שאלה חדשה לגמריאפשר להבין מזה את החשיבות של לשאול בצורה מדויקת ועם כמה שיותר פרטים כדי שאלו שרוצים לעזור אכן יעזרו ולא יסבכו אותך ואת עצמם בצורה מיותרת.ולמה ששאלת, אם אני מבין נכון אתה רוצה להריץ מערכת מק על ווינדוס בצורה קלה,
אין אפשרות כזו ודוקר ממש לא קשור לנושא. -
@נעזר1000 כתב בבקשת מידע | מה ההבדל בין מערכת וירטואלית לקונטיינר?:
הפער בין מה שכתבת פה לבין הכותרת והפוסט הראשון הוא עצום,
ענו לך עד עכשיו לפי מה שכתבת עד עכשיו,
עכשיו שאלת שאלה חדשה לגמריSpoiler
אפשר להבין מזה את החשיבות של לשאול בצורה מדויקת ועם כמה שיותר פרטים כדי שאלו שרוצים לעזור אכן יעזרו ולא יסבכו אותך ואת עצמם בצורה מיותרת.
ולמה ששאלת, אם אני מבין נכון אתה רוצה להריץ מערכת מק על ווינדוס בצורה קלה,
אין אפשרות כזו ודוקר ממש לא קשור לנושא.הכל קשור אחד לשני ולא סותר, והמשכתי לשאול בגלל שלא קיבלתי תשובה מספקת לצערי
על כל פנים פגשתי מתכנת שאמר לי שהוא עובד על מק ושם הוא התקין ווינדוס דרך קונטיינר, ומאוד עניין אותי לעשות להפך על ווינדוס, ואשמח לדעת למה זה לא אפשרי -
@איתמר-ט כתב בבקשת מידע | מה ההבדל בין מערכת וירטואלית לקונטיינר?:
פגשתי מתכנת שאמר לי שהוא עובד על מק ושם הוא התקין ווינדוס דרך קונטיינר
מרגיש לי שטויות,
וגם אם יש אפשרות כזו זה לא יהיה יותר קל מאשר להריץ במכונה וירטואלית,זה כמובן לא סותר את זה
@איתמר-ט כתב בבקשת מידע | מה ההבדל בין מערכת וירטואלית לקונטיינר?:
הבנתי שקונטיינר הרבה יותר מהיר ממערכת וירטואלית
הבנתי שזה הרבה יותר טוב מכל מערכת וירטואלית שיש.
הסבירו לי שכל המתכנתים עובדים על דוקר קונטיינר
פשוט למטרות אחרות ודו"ק.
-
@שמואל אין לי שום ידע בכל התחום הזה.
אבל אני מסה לסכם ממה שאני מבין מהפוסט שלך:
יש כל מיני תוכנות/דברים, שאינן יכולים לרוץ על מערכת ההפעלה שלך.
לדוג', ווינדוס לא יכול להריץ APK. (או מק לא יכול להריץ EXE, וכו')
עכשיו, בד"כ עושים 'מערכת וירטואלית'. הוי אומר:
תוכנה שפועל בווינדוס, והיא כביכול אנדרואיד.
אתה מדליק אותה, ואתה בתוך אנדרואיד, ש'משייט' על המערכת הפעלה הרגילה שלך.
רק מה? היא דורשת משאבים לא קטנים.
היכולת שלה 'להמציא' כאילו היא אנדרואיד, ולהתאים את עצמה לכל קבצי APK - דורשת משאבים.
מה ה'ווארט' של דוקר?
הוא לא מדמה את עצמו כאנדרואיד משולם, הוא לא יוכל להריץ כל קובץ
הוא יכול להריץ סביבת עבודה מותאמת ליישום ספציפי שעבורו הוא מיועד.
המעלה: הוא לא ידרוש משאבים, הי הוא בעצם 'אנדרואיד' בקטנה, ספציפי ומותאם למשימה מסויימת.
החיסרון: הוא יתאים רק לאותו ישום. -
@צדיק-וטוב-לו-0 ממש ממש לא
איך הגעת בכלל לאנדרואיד? -
@צדיק-תמים לא התכוונתי שיש דווקא אנדרואיד, תמחוק.
כוונתי את הרעיון המושאל, להריץ יישום שאינו מותאם למערת ההפעלה הנוכחית,
ללא צורך במכונה וירטואלית שמדמה סביבת עבודה מלאה שונה,
אלא סביבת עבודה ספציפית ליישום הספציפי הנצרך.אבל יכול להיות שאני בכלל לא בכיוון.
זה מה שהבנתי מהפוסט. -
@צדיק-וטוב-לו-0 היתרון של דוקר מבחינת ביצועים הוא בהרצת קונטיינר לינוקס על גבי לינוקס, שזה לא דורש וירוטאליזציה ומשאבים של מערכת הפעלה שלמה אלא רק שכבות מסוימות, והשאר משתמש במשאבים של המערכת הפעלה המארחת בצורה מבודדת אמיתית (Linux namespaces ו-cgroups) שנתמכת בליבת הלינוקס
-
@צדיק-תמים טוב
הבנתי שאני לא מבין...