מדריך | הדגמות במודל הוספת ערך איך להוסיף לקבצי הגדרות דרך הטלפון, וכמה רעיונות לשלוחות.
-
פירסמתי בעבר את המדריך הזה בפורום של ימות המשיח, וחשבתי אולי גם יהי' תועלת לפרסם את זה כאן, אולי יועיל למישהו.
לתועלת הציבור, אני מחלק את המדריך לכמה פוסטים, בכדי שיהיה קל יותר לעבור ביניהם.
מכיוון שהמודל של הוספת ערך מעט קשה והסתבכו בו רבים ובניהם אני, אך זיכני ה' יתברך מעט לעמוד עליו, ברצוני להביא כאן שני דוגמאות שיכולים להקיש מהם לדוגמאות רבות נוספות, ולאחר מכן אני יביא בל"נ גם שני רעיונות לשלוחות שאפשר לעשות עם המודל. לא היה בכוחי ממש לפרט ולכתוב הסבר על הכל, אלא אני יביא שני דוגמאות שהשתמשתי בהם בעבר, ומכאן תהיה מלאכת ההקשה קלה יחסית.
כמובן שלכל דבר יש גם את האפשרות ההפוכה של הסרת ערך, אבל אני כותב בהוספה. שימו לב, שלשנות ערך קיים לא צריך להסיר ואז להוסיף, אלא זה בהוספת ערך. -
טוב אז עכשיו אני יכתוב קודם את הפשוט יותר, איך מוסיפים לקבצי ההגדרות משהו,
יכול לשמש להוספת הגדרה, או להוספת מספר לרשימה שחורה/לבנה להוספת מספר למודל תור וכל דבר שצריך להוסיף בקבצי הגדרות.
אני כותב לפי הוספת מספר כי זה מתאים לדוגמאות שהבאתי, אבל אפשר גם לעשות הקלדה או הוספת ערך קבוע, עיין במקור.
זה ההגדרה, נכתב על קובץ BlackList של רשימה שחורה (אח"כ קצת הסבר את מה אפשר להחליף)type=add_id_to_list add_id_to_list_location_list=/5/BlackList add_id_to_list_key_type=digits
בשורה 2 את הסיפרה 5 להחליף במספר השלוחה שבה רוצים לשנות, ואחרי הסיפרה יש את שם קובץ ההגדרות, כמובן להחליפו לשם הקובץ הרצוי.
שורה 3 זה שיהי' אפשרות של כתיבת ספרות, ניתן לשנות להקלדה ועוד וכפי שהקדמתי למעלה -
עכשיו הדוגמא היא של שינוי מה שלאחר השוה (=) הדוגמא היא על מודל קבלת נתונים, מספר ההזמנות.
type=add_id_to_list add_id_to_list_location_list=/2/ext add_id_to_list_value_type=digits add_id_to_list_key=booking_max add_id_to_list_value_change=yes
שורה 2 כנ"ל (מספר שלוחה ואח"כ שם הקובץ שבו משנים)
שורה 3 ג"כ כנ"ל (כתיבת ספרות)
שורה 4 אחרי השוה כתוב את ההגדרה שתוחלף אחרי השוה
ושורה 5 שיחליף את מה שאחרי השוה -
עכשיו שני רעיונות לשלוחות
שלוחה למעבר למערכת אחרת בימות המשיח לפי הקשת מספר המערכת (עם אפשרות להוסיף לבחירת השלוחה):
הדוגמא היא לפי שלוחה 6, וכמובן אפשר לשנות.
את שלוחה 6 מגדירים:type=add_id_to_list add_id_to_list_location_list=/6/1/ext add_id_to_list_value_type=digits add_id_to_list_key=routing_yemot_number add_id_to_list_value_change=yes add_id_to_list_end_goto=/6/1
ופותחים בתוך שלוחה 6 שלוחה 1 ששם מוגדר
type=routing_yemot routing_yemot_number=
כמובן לשנות את הודעה M3949 ולהשתיק את הודעה M3411
אם רוצים שיהי' אפשרות לבחור את השלוחה אליה יועברו את שלוחה 6/1 מגדירים כתפריט והודעה M1000 הקש את מספר השלוחה, מגדירים את שלוחה 1
type=add_id_to_list add_id_to_list_location_list=/6/1/1/ext add_id_to_list_value_type=digits add_id_to_list_key=go_to_folder add_id_to_list_value_change=yes add_id_to_list_end_goto=/6/1/1
כאשר במקום / (לשלוחה פנימית) מקישים כוכבית (יש להתחיל את הכתיבה עם כוכבית)
ואת שלוחה 6/1/1 מגדיריםtype=routing_yemot go_to_folder= routing_yemot_number=
וצריך לעשות במערכת השניה כמו שכתוב כאן
-
וכעין זה פשוט
לעבור לשלוחה אחרת לפי בחירה:
(עוזר למנהלים שרוצים מעבר לכל מיני שלוחות שא"א לעבור מהתפריט)
שוב הדוגמא על שלוחה 6.
מגדיריםtype=add_id_to_list add_id_to_list_location_list=/6/1/ext add_id_to_list_value_type=digits add_id_to_list_key=go_to_folder add_id_to_list_value_change=yes add_id_to_list_end_goto=/6/1
ושוב במקום / מקישים כוכבית (וחייבים להתחיל עם כוכבית)
וב6/1 מגדיריםtype=go_to_folder go_to_folder=/
וכנ"ל על ההודעות מערכת
-
כמובן שזה לא יעבוד בשני אנשים שנכנסים יחד, לכן אם השלוחה לא מיועדת למנהל בלבד, אפשר להשתמש במה שכתבו לי כאן
אפשר גם לעשות שהשינוי יהיה תקף רק לכמה שניות, זה פותר כמעט את כל הבעיה. פרטים כאן
(הרעיון האחרון כמובן לא כדאי לתת אותו לשימוש הציבור, אלא רק למנהל..)
בהצלחה!
אשמח מאד לתגובות משתמשים וכותבים.