מדריך | מדריך מזגנים חלק ג' "תקלות" (4) תקלות בצנרת הגז | הצטברות קרח | הלחמות
-
במדריך זה נעסוק בעיקר בנושאי צנרת | הצטברות קרח | הלחמת צנרת
הצינור קופא- מצטבר קרח על הצינור
הצינור הדק בחוץ קופא: מעיד על חוסר גז, ראה: מדריך תקלות (2) בריחת גז
הצינור העבה בחוץ קופא:
@מיגו-להוציא כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ג' "תקלות":לגבי קפיאת הצינורות,
לפי מה ששמעתי ממתקין+ טכנאי מנוסה מאד,
אמנם בצינור הגדול הקפיאה יכולה להעיד שהיחידה הפנימית מלוכלכת.תגובות ושאלות ניתן להעלות כאן
-
-
-
הצנרת קיבלה כיפוף קמט או חור
כיפוף חזק מידי יכול לגרום לקמט וכיווץ הצינור- ולא יזרום בו מספיק גז- ותפוקת המזגן תרד, במקרים קיצוניים יותר או שניסו לתקן את הקמט מידי הרבה- הצינור יכול להיקרע/ להתחרר
חור קטן ניתן להלחים- חור גדול ניתן לחתוך מעט מהצנרת ולחבר מחדש בהלחמה.
אם זה קרה לפני ההברגות בצינור של המאייד, ניתן פשוט לחתוך את הצינור ולחבר את המשך הצינור בהלחמה [לפחות בחלק מהמזגנים- הצינור שלפני ההברגה מגיע קצת יותר עבה מהצינור הנדרש למזגן- כך שלהלחמה לא צריך לעשות הרחבה וכדו', אלא ישירות להכניס את קצה הצינור שבין היחידות לתוך הצינור של המזגן עצמו ולהלחים -
-
הלחמת צנרת:
בעת ביצוע ההלחמה- יש להשאיר פתוח/ לפתוח את הצנרת- שיהיה לחום אפשרות לצאת החוצה/ שיוכל לזרום אויר. [עריכה: ניתן גם (במקום לפתוח את אחד הצינורות) לפתוח את הוונטיל שבחיבור הצינורות למזגן.
זה ברז כנראה ממקרר (ובפקק שלו מגיע גם מפתח לוונטיל): השמאלי זה עם הפקק.]
לפי התקן יש לעשות את ההלחמה תוך כדי הזרמת חנקן, וכן לאחר ההלחמה לעשות שטיפה לצנרת עם חנקן- אציין- שאני לא עשיתי את זה אף פעם, ואני לא יודע אפילו איך זה נראה- אותי לימדו שבמזגנים ביתיים- זה לא קריטי ולא כ"כ משנה- בעיקר זה נועד למערכות מיזוג/ קירור/ הקפאה גדולות מאוד שהדיוק הרבה יותר משחק.
כדי לחבר צינורות, יש מכשיר מיוחד שמרחיב את הצינור [ובשונה מה'פלר' שמרחיב בצורת קונוס- זה מרחיב בצורה ישרה- שניתן להכניס צינור לתוך צינור], אני לא ראיתי אף פעם את המכשיר הזה, אני לוקח חתיכת צינור כ- 5 ס"מ בקוטר אחד מעל הצינור שאני מלחים, הם נכנסים בדיוק אחד בתוך השני:
משחיל בתוכו את שני הצינורות
כדאי לפתוח את הבידוד כחצי מטר לכל כיוון שלא ימס מחום ההלחמה- עושים חריץ עם סכין לאורך הבידוד מפשילים ומקפלים אחורה- ניתן לתפוס אותו קצת עם דבק שלא יקפוץ לנו חזרה.
פותחים ממש מעט את ברז הגז, מדליקים את האש- ושמים לב שהלהבה צמודה כל הזמן לידית- ברגע שהגז מידי חזק הלהבה עומדת באוויר וסיכוי יותר גדול שהיא תכבה לנו כל רגע.
כעת פותחים ממש מעט את ברז החמצן לאט לאט עד שהלהבה הופכת לכחולה ישרה ויציבה- מידי הרבה חמצן- הלהבה תכבה וישמע איזה פיצוץ קטנטן, נמשיך לפתוח עוד מעט לאט לאט עד שהכחול שבמרכז הלהבה צמוד לידית- נעלם כמעט לגמרי
כעת הברנר מוכן לשימוש .
אם רוצים חום יותר גבוה- ניתן כעת להוסיף עוד מעט גז, ובמקביל להוסיף חמצן עד לייצוב הלהבה וכו' .
כך עוד ועוד עד לקבלת החום הרצוי
כעת ניתן להתחיל בהלחמה
מחממים את קצה הצינור שמלחימים ואת הצינור המגשר- ע"מ שהנחושת מהאלקטרודה תיתפס עם הצינור,
כשהצינור מספיק חם מקרבים את ראש האלקטרודה לצינור החם, .
וכשהיא מתחילה להינמס- מורחים איתה את חיבור הצינורות- הנחושת נוזלת ונצמדת יפה סביב הצינורות- צריך לשים לב שהנחושת אטמה בכל ההיקף.
כעת עושים את זה גם בצד השני של המחבר:
סיימנו:
אם מחממים מידי הרבה את הצינור הוא יכול לקבל חורים.מדריכים נוספים:
חלק א' הכרת המזגן- בסיסי ולמתקדמים
חלק ב' התקנת מזגן ופירוק מזגן
חלק ג' תקלות:
(1) מזגן שלא מקרר/ מחמם כראוי
(2) בריחת גז, בדיקת לחץ גז, מילוי גז
(3) נזילות ריח רע ורעש
(4) צנרת נחושת והלחמות
(5) מזגן לא נדלק/ לא מגיב לשלטחלק ד' התאמת ובחירת מזגן