הצעת ייעול | רעיון בעניין לראות מי נתן את הדיסלייק
-
@צבי-דורש-ציון כרגע האפשרות הכי מועדפת שלא תראה מי נתן דיסלייק ולא ראיתי סתם דייסליקים על פוסט רגיל ואם יש דייסלייק זה מובן מאד
-
@אלי-30 כתב בהצעת ייעול | רעיון בעניין לראות מי נתן את הדיסלייק:
ולא ראיתי סתם דייסליקים על פוסט רגיל ואם יש דייסלייק זה מובן מאד
זה לא נכון ובודאי שלא תמיד זה מובן מאוד
בדיוק עכשיו נתקלתי בפוסט הזה
https://mitmachim.top/post/813689
למה יש שם דיסלייק אתה יודע להסביר? -
@אלי-30 אני כתבתי את זה ג"כ על סמך דוגמאות שהיו לי בפורום הזה ובפורומים אחרים.
אתה מוזמן לבדוק בפרופיל שלי את השנויים במחלוקת, אין הרבה ב"ה אבל לפחות אחד מהם אני לא מבין בכלל, וכפי שכתבתי, אדרבה אשמח לדעת מה הבעיות שאני ידע לתקן.
רק נראה לי שלא כדאי להגיב על הספויילר הזה, כי זה יחרוג מידי מהנושא -
@צבי-דורש-ציון כתב בהצעת ייעול | רעיון בעניין לראות מי נתן את הדיסלייק:
מלבד מה שהוזכר שם יש עוד בעיה רצינית מצד מי שנתנו לו, לפעמים אני מקבל את זה ולא יודע מה הבעיה של מה שכתבתי, והייתי שמח לשאול אותו, כדי שאני ידע במה להשתפר, (לפעמים אני חושב אם לתקן כל מיני דברים, אבל אני לא מצליח להבין מה)
רעיון יפה אבל לא חייבים לתת דיסלייק אפשר פשוט להסביר מה לא נכון ע''י תגובה
וכן מצד הנותן, כשאני נותן אני הרבה פעמים רוצה שההוא ידע מי נתן לו (ובד"כ אני לא מפחד שינקום או כי הוא יבין למה או כי יש פיקוח) כי אני רוצה שידע שאני מתנגד למה שכתב או למה שעשה לא כ"כ ראוי ואולי ישנה את זה, וכן כמו שכתבו שם כדי שידעו מי יותר מומחה.
לכן אני חושב על פיתרון פשוט לכאו' שיפתור הרבה מהבעיה, שכשנותנים דיסלייק תהיה אפשרות לבחור אם רוצים שהוא יהי' גלוי או לא.
דבר שני זה יכול לגרום לחוסר אובייקטיביות רציני לפחות אצל חלק מהמשתמשים, כי הרבה יכולים לנקום ולא להצביע על הרבה פוסטים נכונים בגלל שמישהו פעם נתן להם דיסלייק,
וזה גם עלול לגרום למשתמשים לשנות או למחוק את מה שהם באמת חושבים או את הפוסט ולבקש שיורידו את הדיסלייק, ולנהל אפילו ויכוח בצ'אטנ.ב כל מה שכתבתי כאן זה לא בשביל טובתי האישית, (כי הרבה פעמים זה מעניין גם אותי לדעת...) אלא כתבתי את זה לטובת הפורום בלבד, (ולא בהכרח שהרעיון שלך יגרום לבעיה אבל אני מביא עוד צדדים)
-
@ישראל-142 כתב בהצעת ייעול | רעיון בעניין לראות מי נתן את הדיסלייק:
רעיון יפה אבל לא חייבים לתת דיסלייק אפשר פשוט להסביר מה לא נכון ע''י תגובה
זה הרבה פעמים מאריך את השרשור ומזיז אותו למקום לא נכון, אם יודעים מי נתן את ההצבעה, פונים אליו ישירות ושואלים מה הוא רוצה (מנסיוני כשאני נתתי דיסלייק, אם היו רואים מי זה היו מבינים על מה זה, לפעמים אני מרגיש שזה חסר תועלת בלי, ופעם גם ראיתי בפורום אחד שכתב שנתן דיסלייק וראה שלא רואים שזה הוא אז ביטל כי לא יבינו על מה זה, אני יכול להביא את המקור אם תרצה)
דבר שני זה יכול לגרום לחוסר אובייקטיביות רציני לפחות אצל חלק מהמשתמשים, כי הרבה יכולים לנקום ולא להצביע על הרבה פוסטים נכונים בגלל שמישהו פעם נתן להם דיסלייק,
לכן העצה היא
@צבי-דורש-ציון כתב בהצעת ייעול | רעיון בעניין לראות מי נתן את הדיסלייק:
שכשנותנים דיסלייק תהיה אפשרות לבחור אם רוצים שהוא יהי' גלוי או לא.
וזה גם עלול לגרום למשתמשים לשנות או למחוק את מה שהם באמת חושבים או את הפוסט ולבקש שיורידו את הדיסלייק
אנשים לא חוזרים בהם בד"כ בגלל הצבעה, אא"כ הם כתבו משהו לא ראוי והבינו את הטעות או מישהו שחשב שמה שכתב הוא ראוי ורוצה לשפר את הטעות שלו
ולנהל אפילו ויכוח בצ'אט
כמו שכבר כתבתי, בחירה של הנותן אם ידעו שנתן
שימו לב, שבתחילת השרשור נאמר שזה תגובה על שרשור אחר, כך שצריך לשים לב שזה בא רק להוסיף על הבעיות שכתבו שם, והרעיון הזה בא לעשות תיקון חלקי ללא הבעיות הכתובות שם.
-
לעניות דעתי, כל הדבר הזה (דיסלייק) אם לא הסיבות הבאות... היה מיותר:
- הרתעה מפני דברים לא טובים,
- וכן למי שכותב דברים שלא ראויים להיכתב,
- וכן מי שעבר על חוקי הפורום והתריעו בו והוא לא מתקן, (ואצ''ל למי שמנסה להתגרות)
ואם מישהו טועה וכותב דברים לא נכונים אבל לא בעייתיים, אפשר פשוט להגיב וכו' -
@ישראל-142 לעניות דעתי, אולי ההנהלה תמצא לנכון למנות מנהל מיוחד, שמי שקיבל דיסלייק על פוסט, ולדעתו זה שלא בצדק, יוכל לפנות אליו.
הוא יפנה לנותן הדיסלייק (זה יהיה גלוי רק לו) - במידה וזה יהיה לא מוצדק אז:- ימחוק את הדיסלייק
- ייתן אזהרה לנותן, ובמקרה שזה מישהו סדרתי - יחסום אותו מהפורום/מנתינת דיסלייקים.
היות שרב העומס על המנהלים, ימנו לכך ניק מוכר ומוסמך, שיסכים לקבל על עצמו את התפקיד.
אולי אפילו יצרו לו ניק ייעודי, בשביל שלא ידעו מיהו. -
לעניות דעתי, כל הדבר הזה (דיסלייק) כמעט מיותר,
יכול להיות, אבל לא תמיד.
את חטאי אני מזכיר, אני פעם העלתי משהו לא מתאים, באמת בשוגג, לא חשבתי לפני שכתבתי את זה ...אך לאחר שקיבלתי שני דיסלייקים, מיד קלטתי מה עשיתי ומחקתי באותו רגע את הפוסט ההוא, ללא צורך בלדעת מי נתן את הדיסלייק...
אמנם אתה צודק שזה לא אמור להגיע לכל אחד, ישנם לפעמים משתמשים חדשים שכותבים דברים שלא לפי חוקי הפורום (לא דברים בעיתיים, חלילה),
אין סיבה לתת דיסליייק אלא פשוט להעמיד במקום.
אבל אם יש משתמש שמתנהג שלא בהתאם או משתמש בשפה זולה ורדודה כאן יש מקום לתת דיסלייק! -
@יוסף-אלחנן
לא יודע אני עם @ישראל-142 עם כל מה שהו אמר ועם הרעיון כאן -
@יוסף-אלחנן כתב בהצעת ייעול | רעיון בעניין לראות מי נתן את הדיסלייק:
ישנם לפעמים משתמשים חדשים שכותבים דברים שלא לפי חוקי הפורום (לא דברים בעיתיים, חלילה),
אין סיבה לתת דיסליייק אלא פשוט להעמיד במקום.
אבל אם יש משתמש שמתנהג שלא בהתאם או משתמש בשפה זולה ורדודה כאן יש מקום לתת דיסלייק!זה בדיוק מה שאמרתי, תסתכל גם בספוילר,
ערכתי: והדגשתי בשביל שיהיה מובן, שבאמת כרגע זה לא מיותר
-
@צדיק-וטוב-לו-0 נראה לך בשביל לייק אני הולך לפנות למישהו?
רק שכל אחד ידע מה לשפר וכמו במעשה ב @יוסף-אלחנן -
כל אחד יגיד שהוא לא יודע למה הוא קיבל את הדיסלייק ואז הוא יראה מי נתן לו
לא מדובר שיתנו למי שרוצה לראות, אלא להראות
ויתן לו דיסלייק בלי קשר
במקרה כזה יש פיקוח יחסית
באופן כללי הכל הסברתי טוב נראה לי בפוסט הראשון.והנה אני יתן דוגמא:
נניח עכשיו הייתי נותן לך דיסלייק, מה היית עושה עם זה? פונה להנהלה? לא, אלא מה? שום דבר, ואם היית רואה שאני נתתי לך אז היית מבין שכנראה אני חושב שזה לא בסדר נניח שלא קראת מה שכתבתי (או שקראת ולא שמת לב) (ולא שזה כזה חמור, אבל רק לשם הדוגמא) לא שבאמת זה מה שקרה, רק לצורך הדוגמא.
ואני יביא פה מה שכתבתי למעלה ל @ישראל-142 שיש לי דוגמא שפעם ראיתי מישהו שכתב בפורום שנתן דיסלייק וראה שלא רואים שזה הוא אז ביטל כי לא יבינו על מה זה, אז הנה זה -
והנה עוד דוגמא ממני, עכשיו...
אמנם טעיתי, וכתבתי משהו לא נכון, אבל (לא שזה מפריע לי הדיסלייק) פשוט, כשאני רואה כזה פוסט טועה, אני פשוט מתקן, במקום לתת דיסלייק...
-
תומכת ברעיון.
היתה פעם אחת שקיבלתי דיסלייק, וזה היה בגלל שאחד שאל שאלה, עניתי לו תשובה, ואח"כ הוא שינה את השאלה, וכנראה אחד ראה את זה שעניתי תשובה כביכול בלי קשר ונתן דיסלייק. למרות שסה"כ אני לא צריכה לעקוב עם התשובה שלי עדין רלונטית...