איך מתקינים ווינדוס TO GO על דיסק קשיח חיצוני?
-
@שלמה-ווייס נראה רגיל
אבל זה לא ממש מומלץ
גם מבחינת מהירות
וגם שאני אצלי ניסיתי על כונן חיצוני, היו כל מיני תוכנות מובנות במערכת הפעלה שלא עבדו לי -
@TipTop אמר באיך מתקינים ווינדוס TO GO על דיסק קשיח חיצוני?:
זה בעיקר טוב למי שרוצה זמנית להשתמש במחשב של מישהו אחר -כמו"כ אין עדכונים של וינדוס ז"א לתוכנות שאתה תתקין בעצמך ניחא, לגבי המהירות תלוי מאוד על מה תתקין אני עשיתי על אונקי של סנדיסק 16גיגה וכמעט לא מרגישים שהמחשב בעצם פועל מטשופשיק בUSB
הייתי אומר למי שיודע - כדאי מאוד שיהיה כזה USB מוכן עם תוכנות חשובות לשחזור קבצים וכדומה, אם המחשב קורס ולא מצליח להפעיל מההארדיסק הפנימי או יותר מזה כשמחקת בטעות קבצים ואתה רוצה לעשות שחזור ע"י תוכנה בלי שתצטרך להוציא פיזית את ההארדיסק או להפעיל אותו ובכך לקחת סיכון שהקבצים ימחקו ע"י המערכת בטעות.
-
הייתי אומר למי שיודע - כדאי מאוד שיהיה כזה USB מוכן עם תוכנות חשובות לשחזור קבצים וכדומה, אם המחשב קורס ולא מצליח להפעיל מההארדיסק הפנימי או יותר מזה כשמחקת בטעות קבצים ואתה רוצה לעשות שחזור ע"י תוכנה בלי שתצטרך להוציא פיזית את ההארדיסק או להפעיל אותו ובכך לקחת סיכון שהקבצים ימחקו ע"י המערכת בטעות.
בשביל זה יש דיסק טכנאים
-
זה בעיקר טוב למי שרוצה זמנית להשתמש במחשב של מישהו אחר -כמו"כ אין עדכונים של וינדוס ז"א לתוכנות שאתה תתקין בעצמך ניחא, לגבי המהירות תלוי מאוד על מה תתקין אני עשיתי על אונקי של סנדיסק 16גיגה וכמעט לא מרגישים שהמחשב בעצם פועל מטשופשיק בUSB
מוזר אני התקנתי גם על אונקי של סאנדיסק 16 ג'יגה וזה זחל כמו צב
-
לכל המגיבים, כדאי לדעת ש-RUFUS מתקין בדרך פעולה שונה משאר התוכנות שפורצות TOGO.
ולמעוניינים (או למומחים) ההסבר כאן:::
RUFUS מעתיקה את קובץ ה-Wim.exe המורחב של Windows לדיסק אונקי המבוקש, ובמקום לפרק אותו במהלך האתחול לדיסק קשיח היא מעתיקה אותו פיזית לחלוטין לאונקי.
מה שקורה שהאונקי משמש כביכול מערכת הפעלה אמיתית לחלוטין, בזכות התרגום של RUFUS. ואין הבדל בכלל בין המחשב שלנו לאונקי שלנו.
לעומת זאת התוכנות האחרות משתמשוךת בטכניקה שווינדוס עצמה משתמשת כדי ליצור TOGO, וכך נוצרת מערכת הפעלה שתופסת נפח הגיוני יותר לאונקי (רק שווינדוס לא מרשה לעשות זאת רק על האונקיים המאושרים שלה, ועל הדרך היא מרוויחה עוד כסף).
בנוסף בפריצה של TOGO שלא בעזרת RUFUS הרי ש-Windows לא מוריד דרייברים ספיציפיים למחשב המבוקש כי הוא "יודע" שהאונקי נודד בין סוגי חומרה שונים, ולכן נמנעות קריסות מערכת לא מבוקשות.
נמצא ש-RUFUS שומרת על ההגינות כיון שהיא חברה פופולארית, לעומת זאת שאר החברות הפורצות מעדיפות את האיכות ופחות
את ההגינות ומשתמשות בטכניקה של ווינדוס, אני אישית מצדיע להם בכל הכבוד הראוי (כזאת היא למשל התוכנה של EasaUS Partition Master.exe).:::
-
@YOLEVI אמר באיך מתקינים ווינדוס TO GO על דיסק קשיח חיצוני?:
על איזה תכנה אתה ממליץ שעושה את זה בדרך של ווינדוס?
@אליהו-123 אמר באיך מתקינים ווינדוס TO GO על דיסק קשיח חיצוני?:
כזאת היא למשל התוכנה של EasaUS Partition Master.exe).