מדריך | ככה תוכלו לדעת את זמני היום בהלכה בכל מקום בארץ (ובעולם) עד לדיוק של הבית שלך [ויותר!] (נכתב בין היתר לקראת בין הזמנים)
-
@צבי-דורש-ציון כתב במדריך | ככה תוכלו לדעת את זמני היום בהלכה בכל מקום בארץ (ובעולם) עד לדיוק של הבית שלך [ויותר!] (נכתב בין היתר לקראת בין הזמנים):
כדאי שתדגיש שהסטיה של 4-9 שניות בלבד היא רק אם יש את הגובה וכו' המדוייקים של המקום.
צודק, קיבלתי את ההערה.
@צבי-דורש-ציון כתב במדריך | ככה תוכלו לדעת את זמני היום בהלכה בכל מקום בארץ (ובעולם) עד לדיוק של הבית שלך [ויותר!] (נכתב בין היתר לקראת בין הזמנים):
דבר נוסף, יש שינוי תאורה בשמים בעקבות הפרמטרים הנוספים ההם, או שעל זה משפיע רק זוית השמש?
תודה רבה.חלק ככה וחלק ככה.
זה אומר משהו?
אין סיכון בקובץ, עליך לאשר פקודות מאקרו.
-
@אלף-שין כתב במדריך | ככה תוכלו לדעת את זמני היום בהלכה בכל מקום בארץ (ובעולם) עד לדיוק של הבית שלך [ויותר!] (נכתב בין היתר לקראת בין הזמנים):
עליך לאשר פקודות מאקרו.
איפה אני מאשר?
אגב, הסתדרת עם הגובה?(בעיקרון אפשר גם במקש ימני על העכבר ומידע על המקום, רק שמפסידים את המקום המדוייק שהבאנו)
-
אני יכתוב סיכום על כל הנידון שהיה בפוסטים האחרונים עם הרב @אלף-שין :
כהמשך למדריך שכתבתי איך למצוא את הגובה המדוייק (יחסית) של המקום, ותוכנה של זמנים, הביא @אלף-שין תוכנה משלו מדוייקת יותר כי מתייחסת לפרמטרים נוספים, (אם מזינים בה רק קוי אורך רוחב וגובה, אני לא יודע אם יש הבדל) כך שאפשר עם ההדרכה שהבאתי להשתמש בתוכנה הזו, ואדרבה אם למישהו יש מקום שאפשר לראות בו בצורה מדוייקת את הלחץ הברומטרי (אינני יודע מה זה) שיביא (מעלות זה יותר פשוט למצוא)
@אלף-שין אם תוכל, אשמח שתיצור איתי קשר במייל @GMAIL.COM -
@צבי-דורש-ציון
עכשיו אני רואה שאתה משתמש במפות גוגל לכן יש שם גובה, בשונה ממפות ישראל,
[יש בפורום גם תוכנה חינמית לגובה על בסיס מפות מפ"י החינמיות],
אבל תצריך לוודא שמה שאתה רואה שם זה באמת גובה ולא קנ"מ, [הסרטון חסום לי, אפשר תמונות?]לחץ אוויר בדרך כלל לא קריטי להזין, מה שכתבתי על פרמטרים אחרים זה דברים שהתוכנה מחשבת לבד, בלי צורך בהתערבות אנוש...
לא ברור לי מה המייל שלך.
-
@אלף-שין כתב במדריך | ככה תוכלו לדעת את זמני היום בהלכה בכל מקום בארץ (ובעולם) עד לדיוק של הבית שלך [ויותר!] (נכתב בין היתר לקראת בין הזמנים):
[הסרטון חסום לי, אפשר תמונות?]
נראה לי שההסבר למעלה מאד פשוט, ביקשתי גם מנטפרי שיפתחו אותו, אם אתה שם הם כנראה עוד מעט יפתחו
המייל המלא שלי תראה אותו במייל שלך שקיבלת עם הפוסט ההוא (כתבתי ושלחתי ואז מחקתי ככה שנשלח אליך מייל עם ההודעה המלאה שבהתחלה) -
[הסרטון חסום לי, אפשר תמונות?]
אם אתה בנטפרי, זה נפתח.
-
@צבי-דורש-ציון
תודה,
אני משתמש בוידיאוף,
לכן ביקשתי דווקא תמונות,עכ"פ אין כ"כ נפק"מ אם אראה העיקר שזה עובד טוב.
ייש"כ.
לא קיבלתי שום מייל ממך[הרעיון שלך בעיקרון חמוד, אבל אני לא מנוי להתראות במייל על פוסטים...]
-
[הרעיון שלך בעיקרון חמוד, אבל אני לא מנוי להתראות במייל על פוסטים...]
זה לא רעיון שלי, ראיתי אחרים שהשתמשו בו, אם תוכל לעשות לכתוב את המייל שלך בדרך הנ"ל, יישר כח.
-
ב"ה נוספו בפוסט הראשון כמה הערות ממחבר התוכנה "כוכבים וזמנים" וכן נערכו כמה תיקונים נוספים.
-
נוסף עריכה חשובה בפוסט הראשון,
שבאתר של עיתים לבינה ג"כ אפשר לעשות זמנים מדוייקים, ע"י לחיצה על המיקום ואז על "מתקדם"
בהצלחה.