בקשת מידע | מיון וקבלת סכום כולל של ערכים בקובץ אקסל
-
תגובה: בקשת מידע | מיון וקבלת סכום כולל של ערכים בקובץ אקסל
@מטעמים כהמשך לנוסחה שהבאת שם
אני צריך לסנן רשימה של תורמים בנדרים פלוס, ולקבל טבלה עם פירוט של כל תורם, סכום התרומה לפי קטגוריה
מצ"ב תמונות וקובץ דוגמה
תוכל לעזור לי?ad6f63bf-3af6-4b0c-97fd-0e5dfa990429-דוגמה סינון נתונים נדרים.xlsx
-
@ישראליק
מקווה שזה יעזור לך. תעדכן אם לא.בוודאי! הנה איך אפשר לעשות זאת באמצעות נוסחה באקסל:נניח שהטבלה שלך נראית כך (בעמודות A ו-B):
שם תורם סכום תרומה
יוסי 100
מיכאל 200
יוסי 150
אבי 300
מיכאל 100
כדי לסכם את התרומות לפי שם התורם, אפשר להשתמש בנוסחת SUMIF. להלן הצעדים:יצירת רשימת תורמים ייחודיים:
בעמודה חדשה, הזן את רשימת התורמים הייחודיים. נניח שעמודה D תכיל את רשימת התורמים הייחודיים: יוסי, מיכאל, אבי.
ניתן לעשות זאת ידנית או להשתמש בכלי כמו "Remove Duplicates" באקסל.
חישוב סך התרומות לכל תורם:בעמודה הסמוכה, השתמש בנוסחת SUMIF כדי לסכם את התרומות עבור כל תורם. נניח שהעמודה E תכיל את סך התרומות.
להלן דוגמה לנוסחת SUMIF:לְהִצטַיֵן
העתק קוד
=SUMIF($A$2:$A$6, D2, $B$2:$B$6)
נניח שהנתונים שלך מתחילים בשורה 2, ומסתיימים בשורה 6. נוסחה זו אומרת:$A$2:$A$6 - זהו הטווח שמכיל את שמות התורמים.
D2 - זהו התורם שאנחנו רוצים לסכם עבורו את התרומות (כאן מדובר ביוסי).
$B$2:$B$6 - זהו הטווח שמכיל את סכומי התרומות.
הנה טבלה לדוגמה:תורם ייחודי סך תרומות
יוסי =SUMIF($A$2:$A$6, D2, $B$2:$B$6)
מיכאל =SUMIF($A$2:$A$6, D3, $B$2:$B$6)
אבי =SUMIF($A$2:$A$6, D4, $B$2:$B$6)
אם תבצע את הנ"ל, תקבל את הסכומים עבור כל תורם בעמודה E. -
@aiib זה מה ש @מטעמים הביא בנושא שציינתי
תורם-סכום
לי יש משתנה נוסף, קטגוריה
אני צריך נוסחה בשביל זה.נוסח לGPT:
יש לי קובץ אקסל
בגליון ששמו "1", בעמודה A נמצא שם התורם, בעמודה B סכום התרומה, בעמודה C מטרת התרומה
אני רוצה טבלה שתסכם את סך התרומות שתרם כל תורם לכל אחת מהמטרות
אני יוצר בגיליון "2" טבלה בעמודה A שם התורם, בעמודה B מטרת התרומה, בעמודה C אני רוצה סיכום של סך התרומות של התורם שבשורה זו עמודה A למטרה המצויינת בשורה זו עמודה B
תן לי נוסחה לאקסל שאותה אכניס בטור השלישי, והיא תבדוק מה שם התורם ומה מטרת התרומה, ותסכם את כלל התרומות שתרם התורם הזה למטרה הספציפית הזו. -
@ישראליק כתב בבקשת מידע | מיון וקבלת סכום כולל של ערכים בקובץ אקסל:
יש לי קובץ אקסל
בגליון ששמו "1", בעמודה A נמצא שם התורם, בעמודה B סכום התרומה, בעמודה C מטרת התרומה
אני רוצה טבלה שתסכם את סך התרומות שתרם כל תורם לכל אחת מהמטרות
אני יוצר בגיליון "2" טבלה בעמודה A שם התורם, בעמודה B מטרת התרומה, בעמודה C אני רוצה סיכום של סך התרומות של התורם שבשורה זו עמודה A למטרה המצויינת בשורה זו עמודה B
תן לי נוסחה לאקסל שאותה אכניס בטור השלישי, והיא תבדוק מה שם התורם ומה מטרת התרומה, ותסכם את כלל התרומות שתרם התורם הזה למטרה הספציפית הזו.תעדכן
כדי לסכם את סך התרומות שתרם כל תורם לכל אחת מהמטרות בגיליון "2", ניתן להשתמש בנוסחת SUMIFS. הנה איך לעשות זאת:נניח ש:
גיליון "1" מכיל את הנתונים בעמודות A, B ו-C (A: שם התורם, B: סכום התרומה, מטרת התרומה).
גיליון "2" מכיל את הטבלה בעמודות A, B ו-C (A: שם התורם, B: מטרת התרומה, סיכום התרומות).
פתיחת גיליון "2":ודא שעמודה A מכילה את שמות התורמים.
ודא שעמודה B מכילה את מטרות התרומה.
הוספת נוסחת SUMIFS בעמודהבעמודה C, הוסף את הנוסחה הבאה:
לְהִצטַיֵןהעתק קוד
=SUMIFS('1'!$B:$B, '1'!$A:$A, A2, '1'!$C:$C, B2)
הנוסחה הזו מסכמת את סכומי התרומות עבור תורם מסוים ולמטרה מסוימת. הנה הסבר על הנוסחה:'1'!$B:$B-
'1'!$A:$A - זהו הטווח שמכיל את שמות התורמים בגיליון "1".
A2-
'1'!$C:$C-
B2-
כך תראה הטבלה בגיליון "2":שם התורם מטרת התרומה סיכום תרומות
יוסי חינוך =SUMIFS('1'!$B:$B, '1'!$A:$A, A2, '1'!$C:$C, B2
מיכאל בריאות =SUMIFS('1'!$B:$B, '1'!$A:$A, A3, '1'!$C:$C, B
אבי רווחה =SUMIFS('1'!$B:$B, '1'!$A:$A, A4, '1'!$C:$C, B
לאחר שתזין את הנוסחה בעמודה C, תוכל להעתיק אותה לשאר השורות בעמודה C. -
מה שאתה צריך זה טבלת ציר.
מצורף הדרכה
https://www.excelist.co.il/learn_excel/lesson67/ -
טבלת ציר (Pivot)