בירור | חשמל חינם האם זה אמיתי
-
@מוישיי-24
אבל יש כבר דברים קיימים, למה אתה חייב לדעת לבנות לבד?
זה לא יצא לך יותר זול, זה מאוד מסוכן והסיכוי שתצליח בזמן סביר לייצר מוצר שאפשר לשווק בלי שיש לך ידע בנושא הוא מאוד נמוך.
סליל ומגנטים שמדליקים מנורה זה טוב ויפה, אבל חשמל זה פיזיקה מוצקה, זה לא משהו שאתה מנסה ואולי זה יצליח. מדובר בנוסחאות שאתה צריך לתת עליהם את הדעת, יצרני החשמל והמכונות מודעים לזה.
במנורה זה יכול לעבוד בגלל שאין לה שום בעיה עם איזה מתח שתביא לה, או שהאור יהיה עמום או שהוא יהיה מאוד חזק (ומקסימום היא תישרף), אבל כשאתה צריך לתת הספק מאוד ספציפי זה כבר לא יעבוד. -
@מוישיי-24
אתה צריך להבין דבר אחד
כל מה שמייצר חשמל- לא משנה איך, ככל והצריכה ממנו עולה- גם צריכת האנרגיה שלו עולה
ז"א שגם אם תעשה משהו עדין שמסתובב לבד- ברגע שתניח עליו את היד שלך הוא יעצר, נכון?
כך כל מכשיר חשמלי שיצרוך מתח מהאלטרנטור שיחובר למשהו שתצליח לסובב במעט מאוד אנרגיה- יעצור אותואם זה לא היה ככה- היה צריך קצת פחם או גז לסובב את הטורבינה בחברת חשמל- וכל המדינה היו מתחברים עליו
אך ברגע שמישהו מדליק מזגן או אפילו מנורה זה מכביד על הסיבוב- וצריך כעת יותר אנרגיה כדי לסובב אותו
אז גם אם תצליח לסובב את הספינר שלך קצת יותר חזק- ברגע שתניח עליו את היד מעט יותר חזק אז הוא כבר יעצר
אתה יכול לעשות ניסוי פשוט- כך מד זרם (ששמים בשקע לדוגמא) ותחבר מאוורר- ותנסה לעצור את המאוורר- תראה שהצריכת חשמל שלו עולה -
@מוישיי-24 כתב בבירור | חשמל חינם האם זה אמיתי:
זרימה של מים שתיגרום לו לייצר חשמל שיפעיל משאבה שתשאב את המים
אין דבר כזה
אין דבר כזה שתייצר יותר אנרגיה מהמקור
כשאתה ממיר אנרגיה אתה רק מאבד
אתה רוצה שכח המשיכה תמשוך את המים שיגרום לפרופלור להסתובב לכיון השני שיגרום למנוע להסתובב ולייצר חשמל שתפעיל משאבה שתחזיר את המים בניגוד לכוח המשיכה להמשך יצור החשמל?
זה כמו שיהיה לך כדור שבנפילה השניה על הריצפה הוא יקפוץ יותר גבוה מאשר בפעם הראשונה@מוישיי-24 כתב בבירור | חשמל חינם האם זה אמיתי:
ונפסיק לשלם כל כך יקר לחילונים על חשמל ויהיה לנו חשמל כשר בשבת בהצלחה
אם אתה רוצה להתנתק מחברת החשמל בשבת פשוט תקנה גנרטור או מצברים
(אבל רק תקח בחשבון שמשאבות הביוב ומשאבות המים עובדים על חשמל אז גם תאגור מים לפני שבת)וקח גם בחשבון שלדעת כמה פוסקים שליחות לא חלה כאשר מעשרים מן הרעה על היפה וכאשר משגיח כשרות מעשר בשביל המפעלים מהפרות הזולים הם לא מעושרים כי אין שליח לדבר עבירה
וכן שמן שמיוצר בטורקיה והאריזה בארץ לדעת החזו"א זה גמר מלאכה בארץ ולכן חייב בתרומות ומעשרות
וכו וכו וכו (למי שמורגל בכך ומחונך בכך שימשיך)
או שאפשר לעבור לחול ואז לחסוך את כל הדברים האלה -
@מוטי-זהב כתב בבירור | חשמל חינם האם זה אמיתי:
אם אתה רוצה להתנתק מחברת החשמל בשבת פשוט תקנה גנרטור או מצברים
@מוישיי-24, ותחסוך מלא כאב ראש ואכזבות...
תעשה את הניסויים הללו רק אם אתה מתעניין בזה ונהנה לעסוק בדברים האלו, לא כדי לחסוך כסף...
-
@מוישיי-24 כתב בבירור | חשמל חינם האם זה אמיתי:
ונפסיק לשלם כל כך יקר לחילונים על חשמל ויהיה לנו חשמל כשר בשבת בהצלחה
סולארי.
-
(אבל רק תקח בחשבון שמשאבות הביוב ומשאבות המים עובדים על חשמל אז גם תאגור מים לפני שבת)
Spoiler
וקח גם בחשבון שלדעת כמה פוסקים שליחות לא חלה כאשר מעשרים מן הרעה על היפה וכאשר משגיח כשרות מעשר בשביל המפעלים מהפרות הזולים הם לא מעושרים כי אין שליח לדבר עבירה
וכן שמן שמיוצר בטורקיה והאריזה בארץ לדעת החזו"א זה גמר מלאכה בארץ ולכן חייב בתרומות ומעשרות
או שאפשר לעבור לחול ואז לחסוך את כל הדברים האלהאני מוחה על הזלזול בהנהגת המחמירים שאכן עושים את זה.
-
אתה הורגלת וחונכת בכך?
הבנתי נכון?
וא"כ יש לך איך להסביר למה זה לא נכון? זה לא פשוט כמו שימור אנרגיה! -
בקשר לסרטון האמור מוכח מהסרטון שהמגנטים לא מסתובבים מעצמם כי א"כ למה הם עוצרים כשמנתקים את הזרם
2 למה זה לא נעצר מיידית ולוקח לזה זמן (זמן שונה בכל פעם)
3 מה קובע את הזרם על 220V לכאורה זה אמור לצבור מהירות יותר ויותר. -
@נייטרון-חפשי כתב בבירור | חשמל חינם האם זה אמיתי:
בקשר לסרטון האמור מוכח מהסרטון שהמגנטים לא מסתובבים מעצמם כי א"כ למה הם עוצרים כשמנתקים את הזרם
2 למה זה לא נעצר מיידית ולוקח לזה זמן (זמן שונה בכל פעם)
3 מה קובע את הזרם על 220V לכאורה זה אמור לצבור מהירות יותר ויותר.אנשים כמוך אני אוהב שיודעים לשאול את השאלות שצריך
לגבי ה 220 נראה יש איזה חלק שמקביל את החשמל ל 220 כדי לא לשרוף את המכשירים אבל אין לי מושג מהו לא הירחיבו על זה פה
אז אני מחכה לתשובות בהצלחה -
@נייטרון-חפשי הפטנט שלו כפי העולה מהסרטונים הוא
שהוא משתמש במגנטים חזקים כדי לייצר יותר אנרגייה מאשר הכוח שצריך כדי לסובב אותם,
מה שמגביל את מהירות הסיבוב זה המנוע בעצמו שהוא מסתובב במהירות של 1400 rpm
המגנטים לא יכולים להעצים את הסיבוב של עצמם אלא על ידי המנוע
סך הכל בחשיבה לוגית זה נראה הגיוני מאוד ואני חושב שכל מי שנתקל פעם ראשונה בדינמו, שואל את עצמו למה אי אפשר לעשות פרפטום מובילה, עד שנתקלים ב”חוק שימור האנרגיה” ואז יורדים מהרעיון בלי להבין למה
יש די הרבה תמיהות מסביב לחוק הזה
נקודה למחשבה, האם הרמת משקל מגנט לאורך זמן צורכת אנרגיה? תשובה. לכאורה כן, אם כן איך מגנט יכול להחזיק על המקרר במשך אין סוף זמן ללא שום איבוד אנרגיה?תשובה, האם כאשר אנו תולים דבר כבד על מסמר זה נקרא שהמסמר מתאמץ להחזיק את החפץ? וודאי שלא, אלא מה? זהו סידור של מסה בצורה מסויימת סטטית, אותו דבר מגנט זהו סידור של מסה בצורה סטטית קבועה, ולא שימוש באנרגיה,
לפי זה יוצא שאנרגייה זו תנועה בלבדלגבי השאלה מה קובע את המתח, זה תלוי ברכיבים של הדינמו לפי חשבונות מתמטיים מדויקים
הלוואי שהיה לי את המכשור לנסות להכין אחד כזה בבית
בעבר ניסיתי. אבל לא היו לי כלים מספיק מדויקים
יש לו עוד סרטון איך הוא מייצר כזה מכשיר מאלטרנטור של רכב, מענייו לנסות
-
(אבל רק תקח בחשבון שמשאבות הביוב ומשאבות המים עובדים על חשמל אז גם תאגור מים לפני שבת)
וקח גם בחשבון שלדעת כמה פוסקים שליחות לא חלה כאשר מעשרים מן הרעה על היפה וכאשר משגיח כשרות מעשר בשביל המפעלים מהפרות הזולים הם לא מעושרים כי אין שליח לדבר עבירה
או שאפשר לעבור לחול ואז לחסוך את כל הדברים האלהאני מצטרף למחאה של @EBA על הזילזול בנוהגים ע"פ האיסורים והחומרות שהוזכרו בדבריך.
ואכן ישנם רבים וטובים שאכן מלבד הגנרטור/ מצברים לשב"ק יש להם גם דוד מים מיוחד לשב"ק (וכן בעיר ב"ב ויתכן שעוד ערים- סודר העניין של המים בשב"ק)
וכן מעשרים כל דבר לפני שבא לפיהם
ואני הקטן מנסה להשתדל לנהוג כך ובתקווה להשתפר יותר יותר. -
@מויטיו הגיג שלי לגבי חוק שימור האנרגיה: זהו חוק ש"מוכח מדעית" כלומר שעד עכשיו כל הנסיונות שעשו אם הוא קיים או לא, הראו שהוא קיים. זו לא הוכחה לוגית ולא מתמטית אלא אמפירית - כלומר מתוך הניסיון.
אגב, כך זה גם עם שאר החוקים: כח המשיכה, כח ההתמדה וכו', הם הוכחו באמצעות ניסויים, לא לוגית ולא מתמטית.
לכן קצת קשה להתווכח עם מישהו שיאמין שהחוק הזה לא נכון. במובן מסויים זה לא כמו לומר ש1+1 לא שווה שתיים. זה אולי כמו לומר שאולי מחר השמש לא תזרח או שכח המשיכה יפסיק לפעול. אבל תמיד יטען מישהו שזה שעוד לא המציאו את הפרפטום מובילה לא אומר שהיא בלתי אפשרית. -
@sivan22 יפה!
מה גם שכשיורדים להבנה איך עובד דינמו מבינים שזה לא כזה פשוט כמו שזה נראה
הרי דינמו עובד שכאשר מגנט זז מהר ליד מתכת הוא מריץ את האלקטרונים שבמתכת שזה בעצם כח החשמל תנודה של אלקטרונים, והרי כמות האלקטרונים שהדינמו מריץ שווה לכמות התנועה שהוא זז בעצמו, א”כ מאיפה באה התנועה הנוספת לתזוזת אלקטרונים בשיעור גבוה מתנועת הדינמו? מהשמים? -
@מויטיו ו@מוישיי-24
אני לא מבין למה אתם מנסים לתרץ את יוצר הסרטון (שהוא בלי ספק מקצוען ביותר הן במכניקה והן בעריכת סרטונים!)@מוישיי-24 כתב בבירור | חשמל חינם האם זה אמיתי:
לגבי ה 220 נראה יש איזה חלק שמקביל את החשמל ל 220 כדי לא לשרוף את המכשירים אבל אין לי מושג מהו לא הירחיבו על זה פה
הסרטון לכאורה שקוף והוא מראה הכל להוכיח שאין אספקת חשמל אז איפה המייצב מתח?
@מויטיו כתב בבירור | חשמל חינם האם זה אמיתי:
שהוא משתמש במגנטים חזקים כדי לייצר יותר אנרגיה מאשר הכוח שצריך כדי לסובב אותם,
אם המגנטים חזקים ומייצרים יותר אנרגיה אז באותה מידה צריך יותר אנרגיה כדי לסובב אותם, לא?
מה שמגביל את מהירות הסיבוב זה המנוע בעצמו שהוא מסתובב במהירות של 1400 rpm
המגנטים לא יכולים להעצים את הסיבוב של עצמם אלא על ידי המנועמתח גבוה יותר אמור להגביר את מהירות המנוע (שאמור להגביר את ייצור החשמל שמגביר את מהירות המנוע וכו' עד שהמנוע יישרף)
סך הכל בחשיבה לוגית זה נראה הגיוני מאוד
למי שלא יודע איך חשמל עובד
לגבי השאלה מה קובע את המתח, זה תלוי ברכיבים של הדינמו לפי חשבונות מתמטיים מדויקים
לא! זה תלוי בעוצמת הקוטביות ובמהירות הסיבוב, ולכל ייצרן חשמל מהטורבינות של ח"ח ועד האלטרנטור ברכב יש מייצבי מתח.
ואם ננסה לפשט את 'חוק שימור אנרגיה' ע"ג הדוגמה שלנו אז: דינמו משתמש באנרגיה מכנית סיבובית וממיר אותה לאנרגיה חשמלית, כמות האנרגיה החשמלית היוצאת זהה לכמות האנרגיה הסיבובית הנכנסת פחות אנרגית החיכוך (של הציר ושל האוויר), כעת האנרגיה החשמלית שהתקבלה מומרת לאנרגיה מכנית באמצעות מנוע חשמלי, האנרגיה המכנית המתקבלת זהה לכמות האנרגיה החשמלית שנכנסה למנוע פחות אנרגית החיכוך וכנ"ל, כעת המנוע החשמלי פועל יותר חלש כי חסר לו אנרגית חיכוך כפול 2 וממילא הוא מסובב את הדינמו יותר חלש וכו' וכו'
למעשה כל זה קורה מידית והמכשיר ייעצר יותר מהר מאילו לא היו מחוברים זה לזה כי זה רק מגביר את החיכוך.ואם נמשיל את זה למשהו יותר פשוט עבור מי שלא מבין חשמל אז: יש לי גלגלי שיניים, גלגל 1 גדול מסובב את גלגל 2 הקטן, גלגל 2 הקטן מסתובב 2 סיבובים על כל סיבוב של הגדול, עכשיו אני מותח רצועה בין ציר גלגל1 לציר גלגל 2 (שניהם בגודל שווה) כך שעל כל סיבוב של גלגל 2 יש סיבוב של גלגל 1, כעת אני צריך רק תנופה ראשונית לגלגל 1 כדי שהגלגלים יתחילו להסתובב ללא הפסקה.....
(ואם זה לא הגיוני אז אפשר להוסיף עוד כמה גלגלי שניים בדרך)
ברור לך שלא יעבוד?@מויטיו אתה דווקא מדבר נכון בהסבר של ה'חוק' אבל אתה פשוט עוד לא התרגלת לעובדה שחשמל זה ס"ה עוד סוג של אנרגיה -
@sivan22 כתב בבירור | חשמל חינם האם זה אמיתי:
@מויטיו הגיג שלי לגבי חוק שימור האנרגיה: זהו חוק ש"מוכח מדעית" כלומר שעד עכשיו כל הנסיונות שעשו אם הוא קיים או לא, הראו שהוא קיים. זו לא הוכחה לוגית ולא מתמטית אלא אמפירית - כלומר מתוך הניסיון.
אגב, כך זה גם עם שאר החוקים: כח המשיכה, כח ההתמדה וכו', הם הוכחו באמצעות ניסויים, לא לוגית ולא מתמטית.
לכן קצת קשה להתווכח עם מישהו שיאמין שהחוק הזה לא נכון. במובן מסויים זה לא כמו לומר ש1+1 לא שווה שתיים. זה אולי כמו לומר שאולי מחר השמש לא תזרח או שכח המשיכה יפסיק לפעול. אבל תמיד יטען מישהו שזה שעוד לא המציאו את הפרפטום מובילה לא אומר שהיא בלתי אפשרית.החוק של שימור האנרגיה, שאנרגיה אינה נאבדת. הוא חוק שאין לו הכרח. אך החוק שאנרגיה לא תגדל מעצמה הוא הגיוני לחלוטין, כמו שלא תצפה להכניס 50 שקלים לקופסא ולמצוא שם 100.
-
@פלורידה תגדיר "הגיוני"? המציאו נוסחאות מדויקות על סמך החוק הזה שהוכחו נכון להיום נכונות בכל המקרים. ברמה שאתה יכול לדעת כמה חום הולך להיווצר מפעולת החיכוך של הדינמו, להמיר את זה ליחידות "כוח" ולדעת במדויק כמה "כוח" דוחף את האלקטרונים.
כלומר זה מאוד הגיוני בעיניי שאנרגיה רק מומרת ולעולם לא נאבדת.