בעיה | דיסק שלא מזוהה ב-Boot Menu אבל מזוהה בלינוקס
-
שלום
היה לי מסך כחול ואחריו המחשב לא מצליח לתקן את עצמו ולעלות מחדש.
ב-Boot Menu הדיסק הראשי של מערכת הפעלה לא מזוהה, אבל כשאני מעלה לינוקס עם USB - הדיסק קיים ופעיל.
מצ"ב תמונת ה-Boot Menu. (דיסק טושיבה שבתמונה הוא הדיסק המישני של המסמכים)
אולי מישהו יוכל להחכימני מה הבעיה ומה הפיתרון.
תודה רבה -
@106 כתב בבעיה | דיסק שלא מזוהה ב-Boot Menu אבל מזוהה בלינוקס:
ב תמונת ה-Boot Menu. (דיסק טושיבה שב
הסיבה למה שתיארת די ברורה
אתה לא רואה אותו בתפריט boot כי יש איזה שהיא תקלה בקובץ אתחול של המערכת הפעלה ולכן הבוט לא מזהה את הדיסק הראשי ככונן עם מערכת הפעלה
כשאתה עולה עם לינוקס אתה רואה אותו בדיוק כמו שתראה כל כונן או התקן שמחובר למחשבלגבי התיקון של כזו שגיאה זה כבר סיפור אחר
אולי אם תפרט איזו שגיאה מופיעה כשהמחשב נדלק מהכונן הראשי יוכלו יותר לעזור לך -
@פיהוק כתב בבעיה | דיסק שלא מזוהה ב-Boot Menu אבל מזוהה בלינוקס:
ב תמונת ה-Boot Menu. (דיסק טושיבה שב
הסיבה למה שתיארת די ברורה
אתה לא רואה אותו בתפריט boot כי יש איזה שהיא תקלה בקובץ אתחול של המערכת הפעלה ולכן הבוט לא מזהה את הדיסק הראשי ככונן עם מערכת הפעלה
כשאתה עולה עם לינוקס אתה רואה אותו בדיוק כמו שתראה כל כונן או התקן שמחובר למחשבלגבי התיקון של כזו שגיאה זה כבר סיפור אחר
אולי אם תפרט איזו שגיאה מופיעה כשהמחשב נדלק מהכונן הראשי יוכלו יותר לעזור לךלא חושב, אם כדבריך היה צריך הדיסק להופיע בתפריט איתחול - כמו כל דיסק אחר, והוא לא מופיע בכלל.
כאשר אני מנסה להפעיל דרכו המחשב מנסה לתקן את המערכת (repiaring), ואז מופיע התפריט הכחול בו נכתב שלא הצליח לתקן, וממליץ להפעיל מחדש או אפשרויות נוספות.
-
לא חושב, אם כדבריך היה צריך הדיסק להופיע בתפריט איתחול - כמו כל דיסק אחר, והוא לא מופיע בכלל.
אכן יש צדק בדברך
אני מנחש מסברא שאולי קיים מצב ביניים שבו אתה לא תראה אותו כדיסק רגיל וגם לא תראה אותו כמערת הפעלה נורמלית בגלל סוג התקלה
לגבי התיקון של כזו בעיה אני לא חזק בזה
זה קרה אחרי עדכון או משהו כזה? או שסתם באמצע החיים זה פשוט עושה בעיות?
אני יודע שיש כמה כלים בסרגיי שטובים בתיקון של מערכת ההפעלה -
מצ"ב תמונת ה-Boot Menu
בצילומ שהעלית רואים שSecure boot על OFF
תנסה להחליף בBIOS לON -
@משחזר-מידע כתב בבעיה | דיסק שלא מזוהה ב-Boot Menu אבל מזוהה בלינוקס:
Secure boot
אציין שברור לי שאין לי את רמת הידע שלך
אבל לפי מה שאני יודע Secure boot קשור לאבטחה של הבוט האם יוכלו לעלות מהתקן חיצוני או לא
ובעצם זה מראה שהאבטחה כבויה זאת אומת שאפשר לעלות מהתקן חיצוני (והוא גם ציין שהוא העלה לינוקס)
האם הפעלה של האבטחה תגרום לכונן הראשי לעלות כדבעי?