שיתוף | התקנת ווינדוס במעבדי דור 13
-
היום עבדתי 4 שעות להתקין ווינדוס על מעבד דור 13 (dell vostro 5320)
וחשבתי שזה יכול לעזור אם ארכז פה את כל המידע על התקנת ווינדוס
יש להתקין ווינדוס על usb להפעיל את המחשב ללחוץ על f12 בשביל להיכנס לבוט לבחור את הכונן
להוריד דרייברים לדור 13 [מכאן] (https://se-keys.com/wp-content/uploads/2023/01/דרייבר-לזיהוי-דיסק-קשיח-אינטל-דור-13.zip) קרדיט ל- @י.פל.
ואז עשיתי לפי ההדרכה של @EBA התותח:
לפעמים מופיעה בתחילת ההתקנה של מערכת ההפעלה הודעה כזו:
"הודעת שגיאה: אין אפשרות להתקין WINDOWS בדיסק זה. הדיסק הנבחר כולל מחיצות מסוג MBR במערכות EFI ניתן להתקין WINDOWS בדיסקים מסוג GPT בלבד".פתרון הבעיה:
העלה את התקנת הווינדוס מהדיסק און קי.
לחץ על 'התקן עכשיו'. (או 'Install Now')
לחץ על המקשים Shift +10 כדי לפתוח את חלון 'שורת הפקודה'.
הקלד את הפקודה: Diskpart ולחץ על מקש 'Enter'.
לאחר מכן הקלד את הפקודה: List Disk ולחץ על מקש 'Enter', תופיע רשימה של הכוננים במחשב ובצד שמאל יופיע מספר לכל כונן.
לאחר מכן הקלד את הפקודה: Select Disk ולאחר מכן הקלד את מספר הכונן שעליו הנך רוצה להתקין את הווינדוס ולאחר מכן לחץ על מקש 'Enter'.
לאחר מכן הקלד את הפקודה: Clean ולחץ על מקש 'Enter'.
לאחר מכן הקלד את הפקודה: Convert GPT ולחץ על מקש 'Enter', הכונן יאותחל לסוג המחיצות הנדרש להתקנת הווינדוס.
(הערה: פעולת האתחול תמחק את כל המידע שקיים בדיסק!!!).
לסיום סגור את חלון 'שורת הפקודה' והפעל את המחשב מחדש.
בהצלחה!!!
נ.ב. גם אם בשורת הפקודה מופיע סימני שאלה ולא האותיות עצמן זה יעבוד! -
@מתושלח-הבבלי הערה חשובה:
לעיתים גם לאחר ביצוע שתי הדרכים הללו, הכונן לא יזוהה בהתקנה. אצלי זה קרה דוקא במעבד דור 12, יותר מפעם אחת. בסופו של דבר מצאתי פתרון מצוין וממש קל:
א. מעתיקים על דיסק און קי אחד את דיסק הטכנאים של סרגיי, ועל השני את התקנת ווינדוס. (לחילופין, אפשר פשוט לפצל את הדיסק און קי ל-2 מחיצות)
ב. מעלים את הדיסק של סרגיי מהביוס, ומשם הדרך קצרה לבצע התקנה מתוך המערכת על ידי בחירה בדיסק ההתקנה של ווינדוס. מניסיוני, הכונן מזוהה באורח פלא בלי שום בעיות
בהצלחה!
-
@NH-LOCAL כתב בשיתוף | התקנת ווינדוס במעבדי דור 13:
@מתושלח-הבבלי הערה חשובה:
לעיתים גם לאחר ביצוע שתי הדרכים הללו, הכונן לא יזוהה בהתקנה. אצלי זה קרה דוקא במעבד דור 12, יותר מפעם אחת. בסופו של דבר מצאתי פתרון מצוין וממש קל:
א. מעתיקים על דיסק און קי אחד את דיסק הטכנאים של סרגיי, ועל השני את התקנת ווינדוס. (לחילופין, אפשר פשוט לפצל את הדיסק און קי ל-2 מחיצות)
ב. מעלים את הדיסק של סרגיי מהביוס, ומשם הדרך קצרה לבצע התקנה מתוך המערכת על ידי בחירה בדיסק ההתקנה של ווינדוס. מניסיוני, הכונן מזוהה באורח פלא בלי שום בעיות
בהצלחה!
תוכל להביא את דיסק הטכנאים של סרגיי? זה דבר שניתן להעלות?
-
@מתושלח-הבבלי
יש בפורום
קינגיוס העלה את זה@NH-LOCAL
דרך איזה כלי בסרגיי אתה מבצע את ההתקנה ? -
@משה-מזרחי כתב בשיתוף | התקנת ווינדוס במעבדי דור 13:
כלי בסרגיי
דרך הכלי של ההתקנה של הקובץ ISO נראה לי
@NH-LOCAL כתב בשיתוף | התקנת ווינדוס במעבדי דור 13:
לעיתים גם לאחר ביצוע שתי הדרכים הללו, הכונן לא יזוהה בהתקנה.
הפתרון הוא להכניס את הקבצים לתוך הכונן התקנה עצמו ולא מUSB חיצוני
-
@משה-מזרחי כתב בשיתוף | התקנת ווינדוס במעבדי דור 13:
דרך איזה כלי בסרגיי אתה מבצע את ההתקנה ?
אני אפילו לא זוכר, זה מופיע על שולחן העבודה אם אני לא טועה ומצאתי את זה די בקלות
(למרות שלא היה לי אינטרנט בשביל לחפש עזרה על הנושא) -
@מתושלח-הבבלי כתב בשיתוף | התקנת ווינדוס במעבדי דור 13:
"הודעת שגיאה: אין אפשרות להתקין WINDOWS בדיסק זה. הדיסק הנבחר כולל מחיצות מסוג MBR במערכות EFI ניתן להתקין WINDOWS בדיסקים מסוג GPT בלבד".נשמע מאוד מוזר שב2024 יש MBR על אוטמט.
-
@יעקב-אליעזר כתב בשיתוף | התקנת ווינדוס במעבדי דור 13:
"הודעת שגיאה: אין אפשרות להתקין WINDOWS בדיסק זה. הדיסק הנבחר כולל מחיצות מסוג MBR במערכות EFI ניתן להתקין WINDOWS בדיסקים מסוג GPT בלבד".נשמע מאוד מוזר שב2024 יש MBR על אוטמט.
נשמע מאוד מוזר שב2024 אין מערכת הפעלה נורמלית חוץ ממק
ווינדוס מלאה בזבל ווירוסים קאש חלטורות עד מעל הראש ולינוקס מעוצבת כמו לפני 80 שנה
צריך שמישהו ירים את הכפפה ויפתח משהו נורמלי -
אין מערכת הפעלה נורמלית חוץ ממק
התכוונת שאין מערכת הפעלה יותר 'מרובעת' ממק -
אין מערכת הפעלה נורמלית חוץ ממק
התכוונת שאין מערכת הפעלה יותר 'מרובעת' ממקתצחק כמה שאתה רוצה,
השתמשתי בווינדוס הרבה ועברתי למק, ווינדוס פשוט סיוט
במק אני פשוט נהנה מכל רגע, אין ווירוסים, אין זבל, מערכת הפעלה מסודרת, התקנת אפליקיציות נורמלית, פשוט תענוג
אבל אני מסכים שזה יקר אבל לי זה שווהדרך אגב, יש את ios שהיא יותר סגורה
-
@מתושלח-הבבלי
אני בדיוק הפוך השתמשתי בווינדוס עברתי למק והכל סיוט אחד גדול. כמובן שאין וירוסים וכו' וכו' אבל לא נח. אני נגדיר את המורבעות שלהם 'בית כלא מזהב'
אבל זה עניין של עדיפות ברור שיש כאלה שלא יבינו אותי בכלל ויש כאלה שמאוד יבינו אותי -
@מתושלח-הבבלי
אני בדיוק הפוך השתמשתי בווינדוס עברתי למק והכל סיוט אחד גדול. כמובן שאין וירוסים וכו' וכו' אבל לא נח. אני נגדיר את המורבעות שלהם 'בית כלא מזהב'גן עדן סגור
-
@מתושלח-הבבלי
אני בדיוק הפוך השתמשתי בווינדוס עברתי למק והכל סיוט אחד גדול. כמובן שאין וירוסים וכו' וכו' אבל לא נח. אני נגדיר את המורבעות שלהם 'בית כלא מזהב'גן עדן סגור
גם ברוסיה הסובייטית אמרו שהיא גן עדן, אבל היא הייתה סגורה
"גן עדן" לא יכול להיות סגור
אם הוא סגור הוא כבר לא "גן עדן"כך יותר נכון להגדיר את זה
@יעקב-אליעזר כתב בשיתוף | התקנת ווינדוס במעבדי דור 13:אני נגדיר את המורבעות שלהם 'בית כלא מזהב'
מק זה מיועד לאנשים שנכנסים מרצונם החופשי לבית כלא מזהב, ואז שמחים שיש שם הרבה זהב
-
אני מבין מהארבע אלף פוסטים אחרונים שלך שאתה התחתנת עם מק, אבל עם כל הכבוד שאהבת את המערכת הזאת ווינדוס זאת מערכת שלפי דעתי עולה בהרבה על מק.
בסופו של יום זה העדפה אישית, ולגבי מה שאמרת שהיא מלאה בווירוסים?! חאלטורות?!
תוכל לפרט? כי זה נשמע ממש בלי בסיס, ולגבי הקאש אתה חושב שאין את זה במערכות של אפל? אתה יודע בכלל מה זה קאש? -
@Yehuda-1 כתב בשיתוף | התקנת ווינדוס במעבדי דור 13:
אני מבין מהארבע אלף פוסטים אחרונים שלך שאתה התחתנת עם מק, אבל עם כל הכבוד שאהבת את המערכת הזאת ווינדוס זאת מערכת שלפי דעתי עולה בהרבה על מק.
בסופו של יום זה העדפה אישית, ולגבי מה שאמרת שהיא מלאה בווירוסים?! חאלטורות?!
תוכל לפרט? כי זה נשמע ממש בלי בסיס, ולגבי הקאש אתה חושב שאין את זה במערכות של אפל? אתה יודע בכלל מה זה קאש?עזוב אין עם מי לדבר האפליסטים לא מסוגלים להגיד מילה רעה אחת על אפל. פשוט עיוורים.
-
אני מבין מהארבע אלף פוסטים אחרונים שלך שאתה התחתנת עם מק,
תעיין בפרופיל שלי יש לי אלפיים ומשהו פוסטים
אבל עם כל הכבוד שאהבת את המערכת הזאת ווינדוס זאת מערכת שלפי דעתי עולה בהרבה על מק.בסופו של יום זה העדפה אישית, ולגבי מה שאמרת שהיא מלאה בווירוסים?! חאלטורות?!
תוכל לפרט? כי זה נשמע ממש בלי בסיס, ולגבי הקאש אתה חושב שאין את זה במערכות של אפל? אתה יודע בכלל מה זה קאש? -
אבל עם כל הכבוד שאהבת את המערכת הזאת ווינדוס זאת מערכת שלפי דעתי עולה בהרבה על מק.
נו תפרט תענה על השאלות שלי אתה סתם זורק משפטים עם 0 ביסוס
-
בסופו של יום זה העדפה אישית, ולגבי מה שאמרת שהיא מלאה בווירוסים?! חאלטורות?!- ווירוס קיצורי הדרך הידוע לשמצה
- כשאני מתקין תוכנה היא מותקנת באלף מקומות לא כמו מק (ולינוקס) שהתקנה היא במקום אחד והסרה היא ממקום אחד
- פתאום הוויפי\רמקולים\בלוטוס מפסיקים לעבוד בגלל דרייברים לא מעודכנים
- בהתקנת ווינדוס הרבה פעמים הכוננים לא מזוהים בגלל בעיית דרייברים
- בהמשך אזכר בעוד