המלצה | קו חדש המהווה תחליף ל מי זה פון
-
@שקיעות-בלימוד היי. בוצעו מספר שינויים בקוד על ידי עובד שלי. כנראה שזה הגורם לבעיה. אני יבדוק את העניין.
-
@אבי_770
יש עוד בעיות שאני כותב מספר שבחיים לא חיפשתי הוא אומר לי שגייה
( פעם הוא אמר המספר לא מופיע במאגר להוספת המספר הקש 1 )
(כאילו מה שאני מחפש נכנס למאגר אחר שתמיד עובד וחדשים לפעמים עובד לפעמים אומר שגייה)
תודה!!
נשמח לתגובה -
@שקיעות-בלימוד מוזר, אם זה אומר שגיאה זה שגיאה בחיפוש בכלל...
אני אשמח לעדכון מדוייק מתי שזה קורה, מעדיף בצאט, עם הפרטים: מחייג, שעה ותאריך. שאני יוכל לבדוק את זה מדוייק -
@אבי_770 כתב בהמלצה | קו חדש המהווה תחליף ל מי זה פון:
@שקיעות-בלימוד מוזר, אם זה אומר שגיאה זה שגיאה בחיפוש בכלל...
אני אשמח לעדכון מדוייק מתי שזה קורה, מעדיף בצאט, עם הפרטים: מחייג, שעה ותאריך. שאני יוכל לבדוק את זה מדוייקאני לא יכול בצ'ט הוא כתב לי שא"א
ביום שיש האחרון כמה פעמים זה קרה לי
וגם לאחותי -
פוסט זה נמחק!
-
@ישראל-142
או אפשר לעשות סוג של דף לחיבור
כמו כל מערכת
שאני יכול לרשום את עצמי בלי לראות את המספרים של כולם -
@שקיעות-בלימוד מה יהיה הרווח?
-
@גבר כתב בהמלצה | קו חדש המהווה תחליף ל מי זה פון:
@שקיעות-בלימוד מה יהיה הרווח?
שהיה אפשרות לחבר מספרים אבל שהקטלוג לא היה חופשי למי שרוצה
( אפילו את כל המשפחה שלך ) -
@שמואל-ש כתב בהמלצה | קו חדש המהווה תחליף ל מי זה פון:
@אהרן כתב בהמלצה | קו חדש המהווה תחליף ל מי זה פון:
כדאי לבדוק ששומרים את נתוני המאגר בצורה חוקית, יש לזה לפי מה שידוע לי חוקים וכללים.
איזה חוקים?
יש לך קישור או משהו?דבר ראשון אין לי מידע מדויק, אני רק שמעתי על המושג והבעיה, והצעתי לבדוק את הנושא לפני שמסתבכים, כמובן אשמח שכן יהיו מאגרי מידע כאלו.
לבדיקת הנושא רק גיגלתי לרגע [https://www.google.com/search?q=מאגר+מידע+חוקים+והגבלות&oq=מאגר+מידע+חוקים+והגבלות&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDYwOTJqMGo0qAIAsAIB&sourceid=chrome&ie=UTF-8] ומצאתי כמה דברים, זה לדוגמא - https://www.chamber.org.il/newslobby/articles/14337/
כמו כן שאלתי את גמיני, וז"לאדם שמעוניין להחזיק מאגר מידע של שמות כתובות וטלפונים של אנשים, מה ההגבלות שחלות עליו ומה הוא צריך לעשות? פרט, והפנה לקישורים רלוונטייםהגבלות על איסוף ושמירת מידע אישי בישראל:
אדם שמעוניין להחזיק מאגר מידע של שמות, כתובות וטלפונים של אנשים בישראל כפוף למספר הגבלות חשובות, המוגדרות בחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981:- קבלת הסכמה:
איסוף מידע: אסור לאסוף מידע אישי ללא הסכמת האדם שעליו המידע נאסף. ההסכמה צריכה להיות מפורשת, ניתנת בחופשיות ומנוסחת בצורה ברורה וקלה להבנה.
שימוש במידע: השימוש במידע אישי שנאסף מותר רק למטרה שעליה ניתנה ההסכמה.
2. אבטחת מידע:יש לנקוט באמצעי אבטחה הולמים כדי להגן על המידע האישי מפני גניבה, אובדן, שימוש לרעה או גילוי לא מורשה.
אמצעי האבטחה צריכים להיות מותאמים לסוג המידע, רגישותו והסיכונים הכרוכים בשמירתו.
3. זכות עיון, תיקון ומחיקה:לכל אדם יש זכות לעיין במידע האישי שנשמר עליו, לתקן מידע שגוי ולדרוש את מחיקתו.
בעל המאגר חייב לעמוד בבקשות אלו תוך זמן סביר.
4. העברת מידע:אסור להעביר מידע אישי לצד שלישי ללא הסכמת האדם שעליו המידע נאסף.
במקרים מסוימים, מותר להעביר מידע אישי לצד שלישי גם ללא הסכמה, כגון כאשר הדבר נדרש על פי חוק או צו בית משפט.
5. פרסום מידע:אסור לפרסם מידע אישי ללא הסכמת האדם שעליו המידע נאסף.
פרסום מידע אישי כולל גם הצגת המידע באתר אינטרנט או בכל דרך אחרת המאפשרת גישה ציבורית.
6. ניהול מאגר מידע:יש לנהל את מאגר המידע בצורה מסודרת ותקיפה.
יש לתעד את אופן איסוף המידע, השימוש בו, העברתו ופרסומו.
יש לשמור את התיעוד למשך תקופה הקבועה בחוק.
7. פיקוח ואכיפה:רשות הגנת הפרטיות אחראית על הפיקוח על יישום חוק הגנת הפרטיות.
הרשות מוסמכת לחקור חשדות להפרות של החוק ולהטיל עיצומים כספיים על מפרים.
חשוב לציין שזוהי סקירה כללית בלבד, ויש להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני הגנת הפרטיות לקבלת ייעוץ משפטי ספציפי.קישורים רלוונטיים:
חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981 [קישור לא תקין שהוסר]
אתר רשות הגנת הפרטיות [קישור לא תקין שהוסר]
מדריך לעסקים קטנים בנושא הגנת הפרטיות [קישור לא תקין שהוסר]
בנוסף, מומלץ לקרוא את המאמרים הבאים:מהם הכללים לאיסוף ושמירת מידע אישי בישראל? [קישור לא תקין שהוסר]
איך להגן על הפרטיות של הלקוחות שלך [קישור לא תקין שהוסר]לפי דבריך, איך יש מאגרים כמו ספר טלפונים ואפליקציות כמו ME וTRUECALLER שאוספות מידע ומספרי טלפון בלי לשאול את הרשומים במאגר
הצגת הטיוטות
אכן, קיימות סתירות לכאורה בין ההגבלות על איסוף ושמירת מידע אישי בישראל לבין קיומן של אפליקציות כמו ME ו-Truecaller וספרי טלפונים, שכוללות מידע אישי של אנשים רבים ללא הסכמתם המפורשת.
חשוב לציין שישנן מספר סיבות אפשריות לכך:
- הסכמה משתמעת:
ייתכן שחלק מהאנשים נתנו את הסכמתם לאיסוף ושמירת מידע אישי שלהם באופן משתמע. לדוגמה, ייתכן שהסכימו לתנאי השימוש של אפליקציה שדורשת גישה למידע אישי, כמו מספר טלפון, כחלק מתהליך ההרשמה.
ייתכן גם שחלק מהאנשים פרסמו את פרטי הקשר שלהם באופן פומבי, כגון ברשתות חברתיות או באתרי אינטרנט, ובכך נתנו הסכמה משתמעת לאיסוף ושמירת המידע על ידי גורמים שלישיים.
2. פטורים בחוק:חוק הגנת הפרטיות קובע מספר פטורים, המאפשרים איסוף ושמירת מידע אישי ללא הסכמה מפורשת במקרים מסוימים. לדוגמה, מותר לאסוף מידע אישי לצורך מילוי חוזה, הגנה על ביטחון המדינה או שמירה על זכויותיו של אדם.
ייתכן שחלק מהאפליקציות וספרי הטלפונים עושים שימוש בפטורים אלו כדי לאסוף ולשמור מידע אישי ללא הסכמה מפורשת.
3. אכיפה לקויה:ייתכן שרשות הגנת הפרטיות לא מצליחה לאכוף את חוק הגנת הפרטיות באופן מלא, וכתוצאה מכך גורמים מסוימים ממשיכים לאסוף ולשמור מידע אישי ללא הסכמה כדין.
ייתכן גם שהציבור לא מודע מספיק לזכויותיו בנוגע לפרטיות, וכתוצאה מכך אינו נוקט בצעדים כנגד גורמים המפרים את זכויותיו.
4. מודלים עסקיים שונים:אפליקציות כמו ME ו-Truecaller מציעות שירותים בחינם, המתבססים על פרסום ממוקד. איסוף ושמירת מידע אישי מאפשרים לאפליקציות אלו ליצור פרופילים של משתמשים ולמכור אותם למפרסמים.
ייתכן שמודל עסקי זה גורם לאפליקציות אלו להעדיף לאסוף ולשמור מידע אישי רב ככל האפשר, גם אם הדבר נעשה ללא הסכמה מפורשת של המשתמשים.
חשוב לציין שזוהי רק סקירה כללית של הנושא, וישנם גורמים נוספים שעשויים לתרום לקיומן של מאגרי מידע אלו.לסיכום:
קיימות מספר סיבות אפשריות לכך שמאגרי מידע כמו ספרי טלפונים ואפליקציות כמו ME ו-Truecaller אוספות מידע אישי ומספרי טלפון בלי לשאול את הרשומים במאגר.
חשוב להיות מודעים לזכויותיכם בנוגע לפרטיות ולנקוט בצעדים כדי להגן עליהן.
ניתן לפנות לרשות הגנת הפרטיות לקבלת מידע נוסף בנושא:
אתר רשות הגנת הפרטיות: [קישור לא תקין שהוסר]
טלפון: 1-800-66-27-47
דואר אלקטרוני: [כתובת אימייל שהוסרה] -
@אהרן כתב בהמלצה | קו חדש המהווה תחליף ל מי זה פון:
לפי דבריך, איך יש מאגרים כמו ספר טלפונים ואפליקציות כמו ME וTRUECALLER שאוספות מידע ומספרי טלפון בלי לשאול את הרשומים במאגר
אכן, קיימות סתירות לכאורה בין ההגבלות על איסוף ושמירת מידע אישי בישראל לבין קיומן של אפליקציות כמו ME ו-Truecaller וספרי טלפונים, שכוללות מידע אישי של אנשים רבים ללא הסכמתם המפורשת.
חשוב לציין שישנן מספר סיבות אפשריות לכך:
מי אמר שמספר טלפון כלול במידע אישי שאסור לאגור?
מידע אישי: יכול להיות מס' זהות, מס' אשראי, ומידע שניתן לקבל על ידו שירותים.מס' טלפון, זה נועד כדי שהאדם יהיה זמין ונגיש לציבור.
מי שמחזיק מס' חסוי, יתכן שנכלל בפרטים אישיים. -
@תלת-פאזי כתב בהמלצה | קו חדש המהווה תחליף ל מי זה פון:
גם אם לא קשור למידע אישי עדיין יש בעיה עם חוק המאגרים
אבל... לא ראיתי שמישו עוקף את חוק ההצפנה לדוגמה
רוב האמצעי איחסון הקיימים בשוק עוברים על חוק ההצפנה במצח נחושה שזה Seagate, Samsung, WD, Sandisk, Lenovo, HP ועוד
ואין פוצה פה ומצפצף -
@תלת-פאזי כתב בהמלצה | קו חדש המהווה תחליף ל מי זה פון:
לפי סעיף 8(ג) לחוק, בעל מאגר מידע חייב ברישום המאגר בפנקס בחמישה מקרים עיקריים:
מדד כמותי: כמות האנשים שעליהם מצוי מידע במאגר עולה על 10,000.
מידע רגיש: המאגר כולל "מידע רגיש" כהגדרתו בסעיף 7 לחוק (לדוגמה, נתונים על מצב בריאותי).
מידע עקיף: המאגר מכיל מידע על אנשים שהגיע אל המאגר בדרך עקיפה, כלומר, לא על ידי נושא המידע, לא על ידי מי מטעמו ולא בהסכמתו.
יודגש שבכל אחד מהמצבים שלעיל קמה חובת רישום, ואין מדובר בתנאים מצטברים.https://www.gov.il/he/pages/reporting
אז המאגרים האלה לא נכללים ב"מידע רגיש:
"מידע רגיש" –
(1) נתונים על אישיותו של אדם, צנעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, דעותיו ואמונתו;אבל כן נכללים בשני התנאים האחרים
-
@צדיק-תמים כתב בהמלצה | קו חדש המהווה תחליף ל מי זה פון:
אבל כן נכללים בשני התנאים האחרים
אני חוזר בי, החוק מחריג מאגר שמכיל רק "שם, מען ודרכי התקשרות" מההגדרה כ"מאגר מידע" בכלל.
-
מה זה קשור לכל אחד יש אופציה באזור אישי למחוק את השם שלו מי שלא מעוניין שהמספר שלו היה שם שימחוק
אף אחד לא מחייב אותו -
פוסט זה נמחק!