שיתוף | וואטסאפ יחסם במכשירי אנדרואיד אשר עברו תהליך רוט (root)
-
מטא מכריזה: וואטסאפ יחסם במכשירי אנדרואיד אשר עברו תהליך רוט (root)
חברת מטא הבעלים של חברת וואטסאפ הכריזו שהם מצטרפים לרשימה של חברות אשר מונעות להשתמש באפליקציה שלהם על מכשיר אשר עברו
תהליך רוט כדי לשמור על אבטחת המכשיר.
במסגרת השינוי, אם הוואטסאפ יופעל על מכשיר אשר עבר רוט אז המשתמש יחסם ויוגדר כחשבון ספאם.
תהליך הרוט (Rooting) באנדרואיד הינו תהליך שבו המשתמש מקבל הרשאות מיוחדות אשר הופכות אותו למשתמש מנהל (משתמש על Super User) של
המכשיר.
התהליך מאפשר התקנת אפליקציות שהורדו ממקורות לא אמינים, העתקה/מחיקה של קבצים אשר חיוניים למערכת ההפעלה, לזייף נתוני GPS ולהכניס את המכשיר למצב בריק (Brick) אשר תוקע את המכשיר.
חברות נוספות שנוהגות כך הם ניינטק שמונעות
הפעלת pokemon go וגוגל שמונעות הפעלת את
אפליקצית הארנק על מכשירים שעשו root.
-
@שימי-שימי מה המקור?
-
@A0533057932 נראה ציטוט מרוטר
https://rotter.net/forum/scoops1/850803.shtml
אבל לא ברור מה המקור שלו שם -
@מישהו12 הוא מפנה לזה
טלפונים פרוצים עם זיכרון מותאם אישית לקריאה בלבד לא נתמכים על ידי WhatsApp. יש יותר מדי משתנים בהתאמות האישיות האלו שלא מאפשרים לנו לתחזק מוצר תקין. בנוסף, זיכרון מותאם אישית לקריאה בלבד ופעולת רוט לא מאפשרים למודל האבטחה של WhatsApp לעבוד כמתוכנן. אם אתם משתמשים בטלפון פרוץ או בטלפון עם זיכרון מותאם אישית לקריאה בלבד, יכול להיות שאפליקציות אחרות יוכלו לקרוא את ההודעות שלכם למרות ההצפנה מקצה לקצה.
כדי ליהנות מהחוויה המלאה של WhatsApp, השתמשו בזיכרון לקריאה בלבד של היצרן והסירו את הפריצה. לקבלת הוראות לגבי ביטול הפריצה, צרו קשר עם יצרן המכשיר. -
@שימי-שימי השאלה היא האם הסתרת רוט לא תעזור
אם אכן זה ככה, אין יותר ווצאפ במכשיר כשר (חוץ מחסימה כמו כשר פליי) -
-
@ראובן-שבתי הוא נמצא במקום זניח
כי אין לו מקור רשמי שזה כך -
@A0533057932 כתב בשיתוף | וואטסאפ יחסם במכשירי אנדרואיד אשר עברו תהליך רוט (root):
@ראובן-שבתי הוא נמצא במקום זניח
כי אין לו מקור רשמי שזה כךטיעון מעניין (טענת דיעבד)
המקור אכן מפנה למקום שאתה ציטטת
ידוע לך ממתי זה נכתב (לא הצלחתי להבין מהדף)
כי לדעתי זה כבר קרה
אני ניסתי להתקין ולא עבד לי עד שהסתרתי את הרוט -
@A0533057932 כתב בשיתוף | וואטסאפ יחסם במכשירי אנדרואיד אשר עברו תהליך רוט (root):
@מישהו12 הוא מפנה לזה
טלפונים פרוצים עם זיכרון מותאם אישית לקריאה בלבד לא נתמכים על ידי WhatsApp. יש יותר מדי משתנים בהתאמות האישיות האלו שלא מאפשרים לנו לתחזק מוצר תקין. בנוסף, זיכרון מותאם אישית לקריאה בלבד ופעולת רוט לא מאפשרים למודל האבטחה של WhatsApp לעבוד כמתוכנן. אם אתם משתמשים בטלפון פרוץ או בטלפון עם זיכרון מותאם אישית לקריאה בלבד, יכול להיות שאפליקציות אחרות יוכלו לקרוא את ההודעות שלכם למרות ההצפנה מקצה לקצה.
כדי ליהנות מהחוויה המלאה של WhatsApp, השתמשו בזיכרון לקריאה בלבד של היצרן והסירו את הפריצה. לקבלת הוראות לגבי ביטול הפריצה, צרו קשר עם יצרן המכשיר.לא כתוב שהם חוסמים אקטיבית מכשירים מושרשים
-
@שימי-שימי
So what?
אני גם נתקלתי בבעיה הזו.
פתחתי חשבון וואצאפ חדש על מכשיר עם רוט עם מספר X.
שלחתי ממנו כמה הודעות ברצף למכשיר אחר שלי (גם הוא עם רוט) למספר Y.
ואז אכן משתמש X הוגדר כספאם, אבל יותר סביר שלא בגלל הרוט, אלא בגלל שההודעות הראשונות שלו היו רצף של הודעות למספר Y.
ערערתי על ההחלטה, ואז קיבלתי אכן את השגיאה שהבאת.
אז הסרתי את וואצאפ, התקנתי מחדש, ורשמתי את מספר Z. (למי שלא עוקב, 3 מספרים - 1 שלי, השניים האחרים לא שלי אבל אצלי).
מספר Z ומספר Y עובדים נהדר, על מכשירים עם רוט.
מספר X? צריך לבדוק אם יעבוד על מכשיר אחר. -
@מישהו12 כתב בשיתוף | וואטסאפ יחסם במכשירי אנדרואיד אשר עברו תהליך רוט (root):
מספר X? צריך לבדוק אם יעבוד על מכשיר אחר.
יעבוד
-
@שניאור-שמח על מכשיר אחר המספר עובד
המספר אחר על הפלאפון שלי כן עובד
אבל המספר שלי על הפלאפון שלי לא עובד
והמספר שלי על f21 pro אחר גם לא עובדיכול להיות שבגלל שהמכשיר לא רשום בגוגל