סקר | מערכת הפעלה למחשב עם כונן שאינו SSD ועם 4 ג"ב ראם או פחות
-
ראיתי שהרבה אנשים מתלוננים שהמחשב שלהם פתאום נהיה איטי, ברור שחלק מהבעיה היא בתוכנות שאנשים מעמיסים על המחשב ומכבידות עליו.
אבל הרבה פעמים התברר שלאנשים היה וינדוס 7 או 8 והם החליטו לשדרג לוינדוס 10 ואז פתאום המחשב נהיה איטי והם לא מבינים למה.
לכן רציתי לעשות סקר בנושא כדי לרכז את הדעות מה הציבור ממליץ, הדגש הוא בעיקר על מחשב עם כונן שאינו SSD -
@klopkk אמר בסקר | מערכת הפעלה למחשב עם כונן שאינו SSD ועם 4 ג"ב ראם או פחות:
@יהודה-12 אני יכול לומר מנסיון שהיה לי מחשב נייח עם 2 ג'יגה ראם ומעבד ישן מאוד והמחשב היה טס בלי בעיות (כמובן שלא העמסתי עליו תוכנות אבל אופיס ומשחקים אפי' טובים אבל לא חדשים זה היה מצוין)
אתה מתכוון עם וינדוס 7 [לפי ההצבעה שלך אני מבין]
-
@יעקב-ישראל אמר בסקר | מערכת הפעלה למחשב עם כונן שאינו SSD ועם 4 ג"ב ראם או פחות:
@יהודה-12 תוריד את ה32 ביט הוא לא רלוונטי ב4
אני גם חושב שהוא לא רלוונטי אבל כדי לגוון אם יהיה מישהו שיחשוב שהוא כן רלוונטי הוספתי
@יעקב-ישראל אמר בסקר | מערכת הפעלה למחשב עם כונן שאינו SSD ועם 4 ג"ב ראם או פחות:
הצבעתי לווינדוס 10 64 אבל כדאי לעשות איחוי דיסק מדי פעם (עדיך את ההוא שפותח על ידי החברה של סיקלינר)
זה נקרא DEFRAGGLER
-
@nrs אמר בסקר | מערכת הפעלה למחשב עם כונן שאינו SSD ועם 4 ג"ב ראם או פחות:
יש גם וינדוס 10 לייט
יש לי אותה אך איני זוכר מאיפה הורדתירעיון טוב לא הכרתי, אבל נראה לי שזה די חדש ועדיין קצת ניסיוני,
אתה יודע אם יש תמיכה בעברית?
כמו כן אתה יודע אם ניתן להתקין את כל התוכנות או שזה תומך רק בתוכנות מסויימות ? [כך היה נראה לי ממה שקראתי שיש סיכוי שאי אפשר להתקין את כל התוכנות, תקן אותי אם טעיתי]
בכל אופן ניתן להוריד מכאן https://softopc.com/windows-10-lite-download-page/ -
@יהודה-12 אמר בסקר | מערכת הפעלה למחשב עם כונן שאינו SSD ועם 4 ג"ב ראם או פחות:
זה נקרא DEFRAGGLER
משהו כזה אין לי כח לחפש
-
משהו כזה אין לי כח לחפש
זה היה קביעה לא שאלה
-
@תקום אמר בסקר | מערכת הפעלה למחשב עם כונן שאינו SSD ועם 4 ג"ב ראם או פחות:
לפעמים בהתקנת ווינדוס חדש אנשים שוכחים למחוק את הקודם, וכמובן הג'יגות האלו מכבידות...
ולכן חושבים שהקודם היה יותר טוב...בדרך כלל זה לא מכביד, זה טעות נפוצה שהרבה חומר מכביד על המחשב, רק במקרי קיצון שנשאר פחות מ-10 ג'יגה פנוי זה אמור להכביד על המחשב [אם כי זה ממש לא מומלץ להשאיר מעט מקום פנוי במחשב במיוחד בדיסק SSD כי הדיסק פשוט יכול להיהרס אבל זה לא קשור לנושא כאן].
מה שמכביד על המחשב זה תוכנות שמותקנות ופועלות ברקע [או וירוסים] -
מערכת הפעלה חדשה מומלץ לדעתי וינדוס 10 למרות שסוברים שהיא יותר 'מכבידה' על מערכות לא הכי משוכללות אבל זה לא נכון בגריסאות של וינדוס 10 מייקרוסופט השקיע שהמערכתעצמה תזרום ביתר קלות גם על מחשבים מאוד ישנים מה שכן גירסת HOME אמורה להיות יותר קלה מ PRO תוכלו לבדוק ע"י התקנת ונדוס על גבי אונקי (עדיף איכוטתי כמו סנדיסק כדי שיעבוד חלק ולא יתקע) תשנו בהדרות BOOT-אתחול שהמחשב תפעל מהUSB ואז תראו שמערכת הפעלה תעבוד מצויין גם על גבי מחשב ישן (ולמרות שהיא מותקנת על USB שיתכן ועובד יותר לאט מדיסק קשיח רגיל)
נ.ב. התקנת וינדוס נייד על USB עושים עם תונת rufus בוחרים קובץ תמונת דיסק של וינדוס (ISO) התוכנה מאתחלת את הUSB ומטמיע בתוכה את מערכת הפעלה לזכור להגדיר מערכת קבצים MBR לפני ביצוע אתחול והתקנה
-
@TipTop אמר בסקר | מערכת הפעלה למחשב עם כונן שאינו SSD ועם 4 ג"ב ראם או פחות:
נ.ב. התקנת וינדוס נייד על USB עושים עם תונת rufus בוחרים קובץ תמונת דיסק של וינדוס (ISO) התוכנה מאתחלת את הUSB ומטמיע בתוכה את מערכת הפעלה לזכור להגדיר מערכת קבצים MBR לפני ביצוע אתחול והתקנה
וחשוב לבחור ווינדוס TO GO (באם רוצים מערכת הפעלה ניידת)
-
@יהודה-12 אם זה עם כונן מכני ולא SSD
וזה עם 4 גיגה זיכרון ומעבד סביר
אני ממליץ עם 10 , כי הוא בהרבה יותר נוח ומתקדם מ7, למרות שגם 7 מאוד טוב יחיסת לפעם
אבל אם זה כבר מתחיל 2 גיגה זיכרון או מעבד חלש
אז כבר פחות מומלץ
כמובן שמדובר גם על משתמש ביתי רגיל ולא על משתמש כבד ובהרבה תוכנות -
אני ממליץ לקנות כונן ssd ב140 ש"ח ולגמור סיפור.
-
@אנונימוס-1 אמר בסקר | מערכת הפעלה למחשב עם כונן שאינו SSD ועם 4 ג"ב ראם או פחות:
כמה גיגה זה 140?
-
@MERS אמר בסקר | מערכת הפעלה למחשב עם כונן שאינו SSD ועם 4 ג"ב ראם או פחות:
@אנונימוס-1 אמר בסקר | מערכת הפעלה למחשב עם כונן שאינו SSD ועם 4 ג"ב ראם או פחות:
כמה גיגה זה 140?
כמה גיגה זה 140?
בערך 250
-
כמה גיגה זה 140?
כמה גיגה זה 140?
בערך 250
חשבתי שזה הרבה יותר יקר
א"כ באמת שווה [אני חשבתי לשדרג זה מעלה לי את החשק בכזה מחיר היום יש לי 128]
בהצלחה