בירור | שעון שבת ששולט בUSB-יש סיכוי למצוא/לייצר דבר כזה
-
שלום לכולם!
כאחד שמשתדל להקפיד על חשמל כשר בשבת, ומתגורר ביחידת דיור ללא גנרטור, אני משתמש בתאורות USB ומאווררים קטנים ניידים, וכל זה על מטענים ניידים..
חשבתי הרבה איך יהיה אפשר לכבות את התאורה בשעות שאין בה צורך וכך לחסוך בחישוב מסובך של שעות שימוש וצריכת אנרגיה מיותרת.
השאלה אם יש למישהו כיוון איך לחפש מוצר כזה באלי אקספרס (במידה ואיזה סיני חשב גם עליי...) או להרכיב דבר כזה משעון שבת דיגיטלי,ניסיתי בין היתר להשתמש בשעון שבת דיגיטלי ע"י שקע ותקע, אך במתחים נמוכים כאלו הוא לא עבד (כלומר, השעון בתצוגה המשיך להתקדם באמצעות הסוללה המובנית שלו, אך הקונטקטור לא הגיב ולא הזרים את החשמל כלל)
אשמח לתגובות.
-
@דוד-טרייטל
היה פה דיון ארוך בנושא
אולי @aiib מצא בסוף פתרון כלשהוא? -
לפחות לשעות היום ניתן למצוא פתרון
לחבר בין הסוללה למנורה מתג כזה שמכבה את המנורה כשיש אור
https://www.amazon.com/-/he/פוטואלקטרי-זיהוי-תאורה-אוטומטי-ערביים/dp/B08QGM47NT?th=1
צריך לוודא שהמתג יעבוד על סוללות.
כמובן יש לעשות ניסויים ביום חול איפה לשים אותו באופן שלא ידלק ויכבה מחמת האנשים בחדר או מחמת האור של הפנס עצמו ודוקאם כי השאלה אם המתג עצמו לא יצרוך יותר מהתאורה ויצא שכרנו בהפסדנו
-
תודה לכל המגיבים!
@שטיגליץ מרתק הדיון שקישרת אותי אליו, מדהים שרק עכשיו עלה בדעתי לשאול את המומחים כאן, בתקופה ההיא (2022) כבר חיפשתי פתרונות.
השעון הזה נראה די פשוט עבור המשימה, בהנחה שיש לו סוללה עצמית, ובעיקר מה שיש לחקור, אם הוא מחבר/מנתק את החשמל באמצעות כוח הסוללה שלו או שהוא צריך דווקא 12V, כי אם כך-במקרה שלי (5V) זה לא ממש יעבוד.
מסתפק אם להמר על 23 ש"ח ולהזמין...
אשמח למידע נוסף, לגבי שעון שלא צריך מתח גבוה כדי לפעול, לחבר ולנתק -
@דוד-טרייטל אם יש לך חיבור רשת למכשיר מבוסס אנדרואיד (אולי גם אימולטור) תוכל להזמין מנורה עם שליטה (המנורה עצמה מחוברת לרשת)
יש גם לבלוטוס אבל אני לא בטוח שיעזור לך -
@דוד-טרייטל
אני לא בדיוק מבין בזה, ואני מקווה שאני עונה לעניין...מה עם להתקין בית חכם?
נראה לי שתצטרך לזה אפליקציה, אבל אני יודע על מישהו שמשתמש עם בית חכם באמצעות קו...
-
@יוסף-אלחנן כתב בבירור | שעון שבת ששולט בUSB-יש סיכוי למצוא/לייצר דבר כזה:
אני לא בדיוק מבין בזה, ואני מקווה שאני עונה לעניין...
מה עם להתקין בית חכם?
נראה לי שתצטרך לזה אפליקציה, אבל אני יודע על מישהו שמשתמש עם בית חכם באמצעות קו...
מה יעזור זה עובד על בטריות
-
@דוד-טרייטל כתב בבירור | שעון שבת ששולט בUSB-יש סיכוי למצוא/לייצר דבר כזה:
השעון הזה נראה די פשוט עבור המשימה
הוא לא מנתק באמצעות הסוללה אלא רק השעון ממשיך להתקדם, רק שעון מכני מנתק באמצעות הסוללה, כמו שמבואר בקישור שכתבתי לעיל
-
@דוד-משה-1 כתב בבירור | שעון שבת ששולט בUSB-יש סיכוי למצוא/לייצר דבר כזה:
מה יעזור זה עובד על בטריות
צודק!
לא אחזתי...יצאתי טמבל... -
@יום_שמח כתב בבירור | שעון שבת ששולט בUSB-יש סיכוי למצוא/לייצר דבר כזה:
אם יש לך חיבור רשת למכשיר מבוסס אנדרואיד (אולי גם אימולטור) תוכל להזמין מנורה עם שליטה (המנורה עצמה מחוברת לרשת)
יש לי יותר מדי מנורות פשוטות, מחפש להפעיל אותן ולא לרכוש עוד...
@שטיגליץ כתב בבירור | שעון שבת ששולט בUSB-יש סיכוי למצוא/לייצר דבר כזה:
רק שעון מכני מנתק באמצעות הסוללה, כמו שמבואר בקישור שכתבתי לעיל
מובן, רק שהוא הרבה יותר יקר, ומכיוון שלא לגמרי הבנתי את החיבורים המסובכים שם, וגם מסורבל להטעין אותו כל שבועיים שזה אומר לנתק אותו משאר החיבורים ולחבר למתח גבוה, קיצור חושש להידפק, לדעת זה וודאי יעבוד וזה רק עניין של השקעה חד-פעמית וכאב ראש כנ"ל?
-
@דוד-טרייטל תבדוק מה יש בקישור הזה, זה נראה טיימר הפעלה וכיבוי ל-USB.
-
למה לא להשתמש עם מערכת על פסק לתאורה?
למה אתה צריך להיות מבוסס 5 וואט
תקנה מערכת על פסק
נגיד כזאת https://www.alpesek.co.il/product/armor-line-2000va
או כזאת https://www.alpesek.co.il/product/armor-line-1000va600w-ups-usb
זה יספיק לך ברווח לשבת על תאורה מינימלית
ותתחיל את הקומבינות משם
(אם אתה חייב את הלדים שלך אתה יכול לחבר לו ראש מטען)
(חוץ מהצפצוף שהוא עושה כל כמה שניות כשהוא מנותק מהחשמל, תוכל לנתק לו את הצפצפה שלו)
(אתה יכול ג"כ לחבר את זה לפני הפיוז של התאורה בארון חשמל) -
שלום לכולם!
כאחד שמשתדל להקפיד על חשמל כשר בשבת, ומתגורר ביחידת דיור ללא גנרטור, אני משתמש בתאורות USB ומאווררים קטנים ניידים, וכל זה על מטענים ניידים..
חשבתי הרבה איך יהיה אפשר לכבות את התאורה בשעות שאין בה צורך וכך לחסוך בחישוב מסובך של שעות שימוש וצריכת אנרגיה מיותרת.
השאלה אם יש למישהו כיוון איך לחפש מוצר כזה באלי אקספרס (במידה ואיזה סיני חשב גם עליי...) או להרכיב דבר כזה משעון שבת דיגיטלי,ניסיתי בין היתר להשתמש בשעון שבת דיגיטלי ע"י שקע ותקע, אך במתחים נמוכים כאלו הוא לא עבד (כלומר, השעון בתצוגה המשיך להתקדם באמצעות הסוללה המובנית שלו, אך הקונטקטור לא הגיב ולא הזרים את החשמל כלל)
אשמח לתגובות.
יש פרוייקט שבעצם מבוסס על לוח פיתוח ESP32
והרעיון שלו הוא בניית לוח עם ממסרי 5V ע"פ מפרט שהוא מביא, או קניית ממסר מוכן כזה
יש שם בפרוייקט הזה את כל הקוד הדרוש והסבר לבנייה של כזה דבר
היתרון הוא שכל העסק של הבקר בעצם דורש רק 5 וולט, שיכולים להיות מסופקים ע"י מטען נייד
ולשלוט בממסרים עצמם, שלהם לא משנה כמה וולט יעבור דרכם.
העניין כאן הוא רק כמה יצרוך הבקר עצמו (לדעתי לא הרבה)
אני אישית הזמנתי לוח ע"פ המפרט שהוא הביא שם, ואני מתכנן לבנות אחד כזה לתחביב -
@דוד-טרייטל רק תחכים אותי, נניח פתרת בעיית תאורה, מה עם שאר החשמל בבית, פלטה, מקרר וכו'? איך מסתדר בלי גנרטור?
סליחה אם השאלה טיפשית, ראיתי אף אחד לא שאל את זה, אולי להם זה מובן מאליו .. -
@Ykingsmart כתב בבירור | שעון שבת ששולט בUSB-יש סיכוי למצוא/לייצר דבר כזה:
רק תחכים אותי, נניח פתרת בעיית תאורה, מה עם שאר החשמל בבית, פלטה, מקרר וכו'? איך מסתדר בלי גנרטור?
@דוד-טרייטל כתב בבועת מידע:
עריכה: התמונה לא עולה, אז אני מביא את תוכן דברי הבועה:
את האוכל אני מחמם באמצעות 'בלעך' על הגז, והמקרר מופעל רק בשעות הקטנות של הלילה, שאז הבעיה של חילול שבת פחות גדולה -
@דוד-טרייטל
כמו שכבר אמרו לך אם היית שואל מראש יתכן והיו ממליצים לך להשתמש במתח רגיל של 230V עם אל-פסק או מצבר ואז להשתמש במנורות הרגילות
או לכה"פ עם מתח של 12V ומצבר ואז להשתמש עם פסי לדים וכד' ויש גם הרבה שעונים ורכיבים שעובדים על 12V
אבל לעצם שאלתך אתה רוצה לכבות חלק מהמנורות בבוקר עם שעון עכשיו בא נשאל שאלה על המושג קונטקטור (או בשם המקצועי מגען) שמעת ? חשבת על הכיוון ?תוכל לחבר קונטקטור לשעון לוח רגיל עם חשמל רגיל ודרכו להפסיק ולהמשיך את הזרם 5V שעובר בקונטקטור מהמטען נייד
יש גם קונטקטורים שיעבדו לך על 5-6V דוגמא ותוכל להשמש איתם עם שעון שבת שעובד על בטריה
אם צריך להרחיב בענין תעדכן
-
מובן, רק שהוא הרבה יותר יקר, ומכיוון שלא לגמרי הבנתי את החיבורים המסובכים שם, וגם מסורבל להטעין אותו כל שבועיים שזה אומר לנתק אותו משאר החיבורים ולחבר למתח גבוה, קיצור חושש להידפק, לדעת זה וודאי יעבוד וזה רק עניין של השקעה חד-פעמית וכאב ראש כנ"ל?
השרשור שם ארוך מידי...
זה מה שאתה צריך לעשות
את התקע אתה מכניס במוצש ומוציא לפני שבת, ככה כל השבוע הוא מסתובב מהחשמל הביתי.
ובשבת הוא יסתובב על בטריה.אתה צריך לפרק את התאורת חירום כדי שאחד החיבורים בין הסוללה למנורה יעברו דרך השעון שבת.
ההרכבה היא חד פעמית, ומה שנשאר לך זה להכניס ולהוציא את התקע.
רק כמובן גם אחרי פירוק של התאורת חירום אתה צריך להשאיר את התאורת חירום באופן שהסוללה של התאורת חרם תוכל להטען בימות החול.זה יספיק לך למשך זמן של סוללת הגיבוי, אם סוללת הגיבוי מחזיקה שבועיים - אז זה יספיק ל14 שבתות , בשרשור שם אם אני זוכר נכון היתה מחלוקת אם היא סוללה נטענת או לא אני טוען שלא אם אני הצודק במחלוקת זו - אזצריך להחליף סוללת גיבוי כל 14 שבתות השאלה אם זה ניתן בשעון הזה