בירור | האם אפשר לעשות עימוד לספר תורני עם publisher של אופיס
-
@MNM כתב בבירור | האם אפשר לעשות עימוד לספר תורני עם publisher של אופיס:
אני מעמד איתה כבר למעלה מ10 שנים, ספרים מורכבים ורב טקסט.
אשמח אם תבאר איך אתה מזרים את הטקסט מעמוד לעמוד, לפי מה שאני מכיר צריך לעבור ידנית על כל התיבות ולקשר אותם אחת לחברתה, ואם מדובר בספר עם רב טקסט זה כבר ממש עבודה סיזיפית...
-
@MNM אני יסביר לך את הבעיה, כשאני מעתיק קובץ לתוך מסמך זה נהיה אוטומטי טור אחד, וגם אם אני עושה יבוא קובץ זה ככה,
ואז אין איך לעבור לשתי טורים אלא ע"י מעבר ידני כל עמוד בפני עצמו,
ואם אני ממיר את הקובץ זה נהיה שתי טורים אבל משמאל לימין ומה שכתבת לא עזר לי בהגדרה הנ"ל. -
@יהודי-צעיר אולי תנסה לעצב את העמוד הראשון עם 2 טורים כשהוא ריק ואח"כ תכפיל אותו לפי מס' העמודים שאתה צריך ואז תוכל להדביק את הטקסט מוורד.
-
@יהודי-צעיר כתב בבירור | האם אפשר לעשות עימוד לספר תורני עם publisher של אופיס:
@MNM אני יסביר לך את הבעיה, כשאני מעתיק קובץ לתוך מסמך זה נהיה אוטומטי טור אחד, וגם אם אני עושה יבוא קובץ זה ככה,
ואז אין איך לעבור לשתי טורים אלא ע"י מעבר ידני כל עמוד בפני עצמו,
ואם אני ממיר את הקובץ זה נהיה שתי טורים אבל משמאל לימין ומה שכתבת לא עזר לי בהגדרה הנ"ל.אתה צריך להגדיר שהתיבת טקסט תהיה בעלת 2 טורים (לא העמ', זה שתי הגדרות שונות), אח"כ עושים "הוספת עמ' כפול", ואז הוא מכפיל את העמ' לעמ' חדש עם כל מה שהגדרת.
-
@מאקרו כתב בבירור | האם אפשר לעשות עימוד לספר תורני עם publisher של אופיס:
אני מעמד איתה כבר למעלה מ10 שנים, ספרים מורכבים ורב טקסט.
אשמח אם תבאר איך אתה מזרים את הטקסט מעמוד לעמוד, לפי מה שאני מכיר צריך לעבור ידנית על כל התיבות ולקשר אותם אחת לחברתה, ואם מדובר בספר עם רב טקסט זה כבר ממש עבודה סיזיפית...
נכון. אבל להיות מעמד מקצועי זה לבחור בין אופציות גרועות. לעבוד עם תג? אופציה גרועה, לשבת ולהכניס קודים ללא סוף. publisher ? גם אופציה גרועה בגלל מה שציינת. השאלה מה פחות גרוע מבחינתך. לטעמי יותר קשה ומעצבן להכניס קודים, ורק לאחר העימוד לראות איפה טעית, ועדיף publisher שאתה רואה בזמן אמת מה שאתה עושה גם אם צריך לקשר את הטקטס בכל פעם.
אם אתה לא מעמד רב טקסט אתה יכול לייבא את הטקטס מקובץ RTF ואז הוא משרשר לבד.
ועוד משו: publisher מתממשק עם וורד, יש שם פונקציה שהם החביאו אותה, שבלחיצת כפתור נפתח לך מסמן וורד עם הטקסט ואתה יכול לערוך אותו עם חיפוש והחלפה וכו' וכל האפשרויות שיש בוורד. -
publisher מתממשק עם וורד, יש שם פונקציה שהם החביאו אותה, שבלחיצת כפתור נפתח לך מסמן וורד עם הטקסט ואתה יכול לערוך אותו עם חיפוש והחלפה וכו' וכל האפשרויות שיש בוורד.
איפה זה? אתה כבר מתחיל לשכנע אותי,
אולי יש לך דוגמאות של עימוד שעשית בפבלישר? תוכל להעלות כאן?(מ"מ עדיין צ"ע האם לא עדיף כבר לעבוד עם וורד)
-
publisher מתממשק עם וורד, יש שם פונקציה שהם החביאו אותה, שבלחיצת כפתור נפתח לך מסמן וורד עם הטקסט ואתה יכול לערוך אותו עם חיפוש והחלפה וכו' וכל האפשרויות שיש בוורד.
איפה זה? אתה כבר מתחיל לשכנע אותי,
אולי יש לך דוגמאות של עימוד שעשית בפבלישר? תוכל להעלות כאן?(מ"מ עדיין צ"ע האם לא עדיף כבר לעבוד עם וורד)
- סרגל כלים לגישה מהירה > כל הפקודות > ערוך את הכתבה בוורד
- ב"ה יש המון דוגמאות, כבר לא סופר כמה ספרים עימדתי איתה. אי"ה אשלח בהמשך.
- לא ניתן לעמד רב טקסט בוורד!!!
-
[אם אתה בכל זאת מתעקש לעמד בה, יש לי איזשהו מאקרו (בסיסי) לעיצוב חלון בתחילת פיסקה עבור פבלישר אבל זה לא כל כך גמיש בעיצוב כמו בוורד, זה עובד על הגדרת אות פתיח בגובה 2 שורות בתחילת כל פיסקה לפי מספר האותיות של המילה הראשונה ועיצוב המילה כטקסט עילי.]
מעניין לראות את זה.
-
@יהודי-צעיר מצרף סרטון שעשיתי על זה פעם, למעשה זה עדיין לא כשיר לשימוש ויש בזה כמה באגים, אולי אם אני ישתכנע ששווה לעבוד על זה והעימוד בפבלישר אכן יעיל יהיה לי תמריץ להיכנס שוב לענין.
עיצוב חלון בפבלישר.mp4 -
@דוד-משה-1 אולי זה יעבוד, שלחתי גם את הסרטון לבדיקה.
עיצוב חלון בפבלישר.rar -
@יהודי-צעיר מצרף סרטון שעשיתי על זה פעם, למעשה זה עדיין לא כשיר לשימוש ויש בזה כמה באגים, אולי אם אני ישתכנע ששווה לעבוד על זה והעימוד בפבלישר אכן יעיל יהיה לי תמריץ להיכנס שוב לענין.
עיצוב חלון בפבלישר.mp4יעיל מאוד.
אולי אשב לכתוב הסבר והוראות לעימוד בתוכנה ואעלה את זה כאן. -
מצ"ב דוגמה לעימוד רב טקסט ב publisher
אשמח אם תעלה דוגמא של טקסט אחד בשני טורים בסגנון של חבורות וכדו'
בדוגמה שהעליתי יש למטה 2 טורים
-
אם אתה לא מעמד רב טקסט אתה יכול לייבא את הטקסט מקובץ RTF ואז הוא משרשר לבד.
אולי אני יחדש לך כעת משהו.
ניסיתי את מה שאמרת וזה באמת עובד מצוין, כמו כן אופציית העריכה בוורד מאד יעילה להמון מקרים שצריך אופציות עריכה הקיימות בוורד, אבל יש לי 2 תוספות -
א. אפשר לייבא גם קובץ docx של וורד ולאו דווקא RTF, לא יודע איך אתה עושה אבל אני לחצתי על הוספה-הוסף קובץ.
ב. יותר מזה, אם תעצב עמוד עם כמה תיבות טקסט עבור כמה זרמים ואח"כ תכפיל אותו עם כל התיבות טקסט שבו, כשאתה מייבא קובץ לתוך התיבה הראשונה זה משורשר לכל התיבות טקסט הזהות בשאר העמודים, ומה שתייבא לתיבה השניה ישורשר ג"כ בהתאם, וא"כ זה מתאים גם לרב טקסט.
מצורף המחשה הזרמת טקסטים.rar