מדריך | מציאת ערך זיכרון למכשירי MTK לצורך שאיבה בSP FLASH TOOL
-
מציאת ערך זיכרון למכשירי MTK לצורך שאיבה בSP FLASH TOOL
בשאיבה בתוכנת SP FLASH TOOL (יש מדריך איך עושים את זה...) נדרש בשלב כלשהו ערך הזיכרון של המכשיר -
אממה שזה לא תמיד עובד (השיטה שהוצגה שם...)
אז בעקות המדריך הזה שנעשה בעקבות המדריך הזה (התבלבלתם? מצויין! ) משום מה התוכנה שבמדריך פלטה לי ערך לא נכון וגם השביתה את המכשיר עד שנגמרה לו הבטריה (איך אני יודע שהערך לא נכון... כי המכשיר היה של 16GB וזה שאב קובץ בגודל של 2.5GB...) במדריך הבא נסביר איך למצוא את ערך הזיכרון לצורך השאיבה ע"י תוכנת הSP FLASH TOOL עצמה...
אם זה ידוע לכם ומובן מאיליו כולי התנצלות... עמכם הסליחה...בשלב הראשונים נפעל כמו במדריך הזה עד הקטע הבא: (מה אכפת לכם אתם ממילא צריכים לעשות את זה בשביל הגיבוי...)
שמייד אחרי גיבוי ה'Preloader' הגולמי
ואז אכן עוברים לתוכנת הWwR
בוחרים 'select file'
ולבחור את הקובץ ששאבתם מקודם עם הSP FLASH TOOL
לאחמ"כ תיפתח התוכנה על הלשונית 'perloader' (אם לא נפתח אוטומטית תעברו ידנית ותלחצו 'perloader analysis'...) והתוכנה תעבד את הקובץ הגולמי
כשהיא תסיים זה אמור להראות כך:
כעת תלחצו 'To extract preloader and save as ...'
ובחלון שיפתח תבחרו את המיקום של הקובץ בתקיה שבה הסקאטר שלכם
עד כאן הכל כמו במדריך הקודם... אבל עכשיו שימו לב...
צריך לשנות את השם של הקובץ ולהוריד את כל מה שכתוב אחרי המילה 'perloader' (הקובץ יקבל לבד את הסיומת 'bin'...)
ככה זה צריך להראות:
מצויין עכשיו נעבור לתוכנת SP FLASH TOOL...
בלשונית 'download' נטען את הסקאטר מחדש כאן:
כעת הperloader שלנו יקלט כראוי
עכשיו נעבור ללשונית memory test
נוריד את כל הסימונים חוץ מהראשון ככה... (אני כבר הורדתי)
וללחוץ start...
ולחבר את המכשיר (כבוי כמובן)
העתיקו את הערך האחרון שיתקבל לאחר המילים
emmc_part_user size =
כעת תפתחו פנקס רשימות ותדביקו את הערך לאחמ"כ תורידו את כל האפסים שנמצאים אחרי הx ולפני התו הראשון שיש אחריו (אצלי זה היה הסיפרה 3...)
ככה:
יופי סיימנו... זה הערך המדויק של הזיכרון שלכם (לשימוש בSP FLASH TOOL)... בהצלחה...
(דרך אגב התוכנה במדריך הזה הביאה לי את אותו ערך פחות הסיפרה 3 הראשונה מה שהרס את כל הקריאה של הרום...)
-
-