תגובה | שאיבת בריכה עם משאבה של מייבש
-
-
-
אפשר להסיר חשש של קצר והתחשמלות ע''י יציקה של חומר מבודד מעל הקונקטור...
'''חמירא סכנתא מאיסורא''' -
@ARI כתב בתגובה | שאיבת בריכה עם משאבה של מייבש:
אפשרי גם עם פילטר של אקווריום,למי שיש
תלוי בהספק של פילטר האקווריום
לרוב אנשים מחזיקים פילטר לאקווריום שיקח כמה שנים לשאוב בריכה
ולרוב יסתם כל כמה דקות -
@ejay כתב בתגובה | שאיבת בריכה עם משאבה של מייבש:
@שטיגליץ
ניתן להשתמש גם במשאבת מים של מכונת כביסה@שטיגליץ כתב במדריך | ריקון בריכת ילדים באמצעות משאבה של מייבש קונדנסור:
(המשאבה שבמכונת הכביסה לא מתאימה לנו כי היא אופקית - שואבת את המים שבצידה, ואילו המשאבה שבמייבש מתאימה כי היא מאונכת - שואבת את המים שתחתיה, בנוסף במשאבה שבמייבש יש בדרך כלל יציקה שאוטמת אותה למים.)
-
@שטיגליץ בשביל האינטליגנציה, משאבה של שואב לא אמורה לעבוד רק בצורה של 'גרעפס' כלומר לקחת כמות מים קטנה ולהקיא אותה במרחק של מטר- איך כאן היא מצליחה לשאוב ברציפות ולגרום למים לעבור מרחק+ משקל של מים שאין במכונת ייבוש וכל זה מבלי להישרף אחרי כמה דקות.
מקווה שהסברתי את עצמי מספיק...
-
@משחזר-מידע כתב בתגובה | שאיבת בריכה עם משאבה של מייבש:
אפשרי גם עם פילטר של אקווריום,למי שיש
תלוי בהספק של פילטר האקווריום
לרוב אנשים מחזיקים פילטר לאקווריום שיקח כמה שנים לשאוב בריכה
ולרוב יסתם כל כמה דקותלא בטוח, למשל זה משהו סטנדרט והוא יותר מ 400 ליטר בשעה, באקווריום הוא עובד שבועות רצוף בלי להיסתם.
גם אם ההספק ירד בעקבות צינור ארוך,עדין,ככל הנראה זה לא יהיה בלתי נסבל. -
@Harwona כתב בתגובה | שאיבת בריכה עם משאבה של מייבש:
כל פעם אני נהנה מחדש מהיצירתיות שלך
כפי שכתבתי במפורש זה לא רעיון שלי, אלא מבעל הרעיונות כולם בחסדו עלי.
@aiib כתב בתגובה | שאיבת בריכה עם משאבה של מייבש:
@שטיגליץ בשביל האינטליגנציה, משאבה של שואב לא אמורה לעבוד רק בצורה של 'גרעפס' כלומר לקחת כמות מים קטנה ולהקיא אותה במרחק של מטר- איך כאן היא מצליחה לשאוב ברציפות ולגרום למים לעבור מרחק+ משקל של מים שאין במכונת ייבוש וכל זה מבלי להישרף אחרי כמה דקות.
במשאבה יש פלופלור שמסתובב מהר ומעיף כל הזמן קצת ועוד קצת ועוד קצת באופן שלא מאפשר למים לחזור.
אכן היא מוגבלת בגובה - יותר ממטר וחצי בערך היא כבר לא תצליח לזרוק.
אני חיברתי את הצנרת באופן שאחרי עלייה אנכית של מטר וחצי הצינור יורד משם בשיפוע עד מחוץ לחצר. כך שמנקודת הגובה של מטר וחצי המים כבר רק יורדים
(הנה ציור, האדום הוא הצינור הראשוני והכחול זהו צינור גינה שחיברתי שיקח את המים מחוץ לחצר)@aiib כתב בתגובה | שאיבת בריכה עם משאבה של מייבש:
וכל זה מבלי להישרף אחרי כמה דקות.
המים קרים וכל הזמן מקררים אותה, כמו שיש מים במנועים רבים שתפקידם לקרר.
אכן אם היא תמשיך לעבוד כשיגמרו המים היא תשרף אחרי כמה דקות@שער-השמים כתב בתגובה | שאיבת בריכה עם משאבה של מייבש:
לדעתי הסכנה פה גדולה להכניס 2 כבלים חשופים צמוד למים. מה יקרה אם מישהו בטעות יגע בזה?
אכן צודק, האמת שכטכנאי גם אני חששתי בפעמים הראשונות בהתעסקות הזו, אבל מתי שהוא נעשית לי כהיתר וכיון דדש דש... בעקבות דבריך הדגשתי יותר את חובת הזהירות. יישר כח
לא בטוח, למשל זה משהו סטנדרט והוא יותר מ 400 ליטר בשעה, באקווריום הוא עובד שבועות רצוף בלי להיסתם.
לא נראה לי שהמים יוצאים ממקום שאפשר לחבר אליו צינור.
זה נראה שהם יוצאים מכאן:
-
למה לא לעשות בכלים שלובים
אני רוקנתי בריכה של 55 קוב שיש לו ניקוז של צינור גינה ע"י ידי כלים שלובים
לקחנו צינור רחב וקשיח חיברנו ברז בצד אחד הכנסנו אותו כולו לבריכה כשהברז פתוח אחרי שהצינור התמלא במים סגרנו את הברז ואז הוצאנו את הצד של הברז ושמנו אותו במקום שהוא יותר נמוך מהבריכה ופתחנו את הברז ובכמה שעות בודדות הוא התרוקן (בפתח שלהם זה היה לוקח לפחות 24 שעות)
ולעניינו אתה לוקח צינור גינה ממלא את כולו במים שם ברז סגור בצד אחד
ולוקח אותו למקום שהוא יותר נמוך מהבריכה ופותח ומרוקן את הבריכה -
@מוטי-זהב במקרה דנן גם לא צריך ברז,מספיק לשקעע אותו בבריכה כדי שכולו יתמלא.
כשעושים את זה צריך להקפיד לסגור עם היד או לקפל את הצינור עד מקום השפיכה כדי שלא יכנס אויר.
הוא כתב שהבריכה יותר נמוכה מהמפלס האדמה לכן כנראה לא הצליח לו@שטיגליץ כתב בתגובה | שאיבת בריכה עם משאבה של מייבש:
לא בטוח, למשל זה משהו סטנדרט והוא יותר מ 400 ליטר בשעה, באקווריום הוא עובד שבועות רצוף בלי להיסתם.
לא נראה לי שהמים יוצאים ממקום שאפשר לחבר אליו צינור.
זה נראה שהם יוצאים מכאן:
לא, זה המקום שהוא שואב את המים.